חפש מאמרים:
שלום אורח
16.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עתיד היין בישראל: מאת שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול17/01/20121296 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק
הרהורים על טרהוינו 2011
מאת שף אלון גונן
עודכן בתאריך: 11.1.2012

קראתי בשקיקה את הרהוריו של פרופסור עמוס הדס בכתבה שעלתה באתר היין של ישראל פרקר
פרופסור הדס לא מאשים באופן ישיר את היקבים הגדולים והבינוניים שלא משתתפים בתחרות, ואפשר לתרץ ולעטוף את זה באין ספור סיבות (עודף תחרויות, בעיות תקציב...).
אבל אני מציע לקרוא לילד בשמו: אולי הם פשוט לא מעריכים את היין שלהם ככזה שיכול לזכות במדליה.

פרופסור הדס גם לא מאשים אותנו, העיתונאים והמבקרים, על חוסר ההתעמקות בנושא תחרות בינלאומית שמתקיימת בישראל; ולראייה, כמה מאיתנו באמת סיקרו את התחרות עצמה, ולא רק את השלב הסופי של הקראת שמות הזוכים?
שופטי יין בינלאומיים נחשבים הציפו את הארץ ובאו במיוחד לשפוט בתחרות. אף אחד מאתנו לא ראיין, צילם או ליווה את דרכם בארץ.

אין גם אמירה נוקבת בכתבה נגד צרכני היין וחובבי היין שמגיעים כמעט לכל אירוע השקה של יקב; אותם חובבי יין שמגיעים ליקבים בסיורי יין, מציפים את דעתם בכל פורום אפשרי, ותמיד יש להם מה להגיד על תעשיית היין. לתחרות החשובה הזו הגיעו אולי חמישה חובבי יין, וחבל.

לדעתי, פרופסור הדס לא נגע בבעיה המרכזית, ולא שם את האצבע המאשימה על הגורמים שבאמת אחראים לכישלון תעשיית היין הישראלית בארץ ובעולם.
אני מדבר על משרדי הממשלה שלא עושים כמעט דבר כדי לקדם את התעשייה. לא עושים דבר כדי להבין שיין ישראלי הוא נציג דיפלומטי מכובד וראוי בכל בירות העולם. לא עושים דבר על מנת לחוקק חוקים ולגרום לתעשייה הזאת, על כל האינטריגות שלה, להיות בעלת מעמד סטטוטורי.
אף משרד ממשלתי לא מעביר תקציב כלשהו כדי לקדם את תחרויות היין הבינלאומיות. לא מפרסם, לא משתתף, ואפילו לא בא לברך את השופטים הבינלאומיים ואת הנציגים הרשמיים ממדינות ששלחו יין. כל אותם נציגים שהגיעו לארץ, הם אלו שחוזרים עם רשמים מביקורם בארץ, והם אלו שמייצגים אחר כך את המדינה תחת מתקפות של שונאי ישראל. הם אלו שמקדמים את יינות ישראל בעולם.

לא, אפילו לא אתה השר שאול שמחון, שר התעשייה והמסחר (וגם תעסוקה), שמצהיר בגאווה בכל הזדמנות כי אתה חובב יין ישראלי, אך מעדיף לנסוע לתערוכת יין ישראלית בפריז מאשר לבוא ולייצג את הממשלה בתחרות בינלאומית בירושלים. יכולת לפחות לשלוח את מיכל נאמן, מנהלת מזון ומשקאות במכון היצוא לייצג אותך, וגם זה לא נעשה.
שרת החקלאות, אורית נוקד, איפה את היית ביום חמישי האחרון ולא ראית לנכון לבוא ולקדם ולהוקיר את תעשיית החקלאות הזו?
ומה איתך שר התיירות הנכבד, סטס מיסז'ניקוב? מדוע אתה לא הופעת לכבד את האורחים ואת נציגי השגרירויות שהגיעו לטקס?
ואתה שר החוץ אביגדור ליברמן, שמצהיר השכם והערב שאתה חובב יין; מדוע אתה לא ראית בתחרות הזו במה חשובה ולהצהיר למדינות העולם שישראל היא מעצמת יין אזורית, שאנו מייצרים פה גם יין טוב ולא רק נלחמים בכל העולם.

האם מישהו מהמשרדים הנ"ל חשב לתת תקציב ממשלתי על מנת לקדם את תעשיית היין הישראלית ולמנף את תחרות טרהוינו לגזרת הדיפלומטיה הבינלאומית של מדינת ישראל?
האם חשבתם להכין ולהעניק תיק עם חומרים לעיתונאים הזרים הרבים שהגיעו לסקר את התחרות, ולגייס אותם לטובת הסברה בעולם? לא, מה פתאום.
האם חשבתם לתקצב ממשלתית את התחרות הבינלאומית, וכך לתת לה מסגרת ממלכתית.

אולי פרופסור הדס צריך להאשים את כל הגורמים הללו בייבוש תעשיית היין הישראלית. אם הם היו תומכים גם כספית וגם שיווקית בתעשייה הזו, אז אין יקב שלא היה משתתף בתחרות: יקבי רמת הגולן, יקבי כרמל, יקב דלתון, יקב צרעה, יקבי בנימינה, ברבדו-כרמי יוסף ואחרים.

כשמדובר בתחרות יין בינלאומית מושקעת, צריכים אותם בעלי יקבים קצת לרדת מהאולימפוס ולחשוב גם מערכתית. נכון שיש אינטריגות ויש כעסים ויש קינאה. אבל תעשיית היין חשובה יותר מהדברים הללו. קל מאוד לשים מקלות בגלגלים ולתקוע את התעשייה.
בגלל המקלות הללו אתם תוקעים גם את עשרות אלפי הבקבוקים שלכם שנמצאים במחסנים ואין מי שיישתה אותם.

תעשיית היין הישראלית צעירה אבל כבר גוססת
. כולם רואים את זה, כולם מדברים על זה, אבל כמעט אף לא אחד עושה דבר רציני בנידון. רק לנו (בעלי יקבים, ייננים, עיתונאים, חובבי יין) היכולת לגרום לשינוי משמעותי. ואם לא יבוא השינוי הזה בתקופה הקרובה, לא תהיה לתעשייה זו זכות קיום.

פרופסור עמוס הדס קרא בעיון את דבריו של אלון גונן, התקשר למערכת אכול ושאטו, והגיב:
"ב- 15 החודשים האחרונים פרסמתי סדרת מאמרים באתרים שונים, ובהם תקפתי בנושא מחדלי תעשיית היין בישראל את בכירי התעשייה - היצרנים הגדולים, משרדי הממשלה, מועצת גפן היין, המכון ליין, רשתות שיווק ומרכולים, ומסעדנים.
בעקבות סדרת המאמרים זומנתי להופיע בפני הוועדה המשותפת של משרדי החקלאות והתמ"ת, שהייתה אמורה לטפל ברגולציה של ענף היין.
מסקנות הוועדה היו אמורות להיות מוגשות כדו"ח לפני חמישה חודשים, וזאת לאחר ארכה של 90 יום. עד היום (26 בדצמבר 2011) הדו"ח לא פורסם".

הערה נוספת של המערכת:
דבריו של פרופסור הדס רק מציגים את חומרת המצב ואת אוזלת ידם של השרים הנוגעים בדבר - התמ"ת והחקלאות, שששים להצטלם עם סינרים מטופשים, אך לא עושים דבר למען תעשיית היין הישראלית.

ותגובה של אורי וולמן, יועץ תקשורת לשרת החקלאות אורית נוקד:
מדינת ישראל הבינה בשנים האחרונות את הפוטנציאל של ענף גפן היין, ולשם כך היא מבצעת מספר פעולות. משרד החקלאות משתתף בתקצוב של נטיעת כרמים, מחקרים מיכון לענף גפן היין, וכן תקצוב לקידום מכירות בחו"ל.
כמו כן, המשרד מוביל מהלך להכרה של יקבי בוטיק כענף חקלאי, ופועל במשותף עם משרד התיירות בפרויקט של דרך היין בישראל.
יצוין גם כי משרדי התמ"ת והחקלאות הקימו לאחרונה ועדה לבחינת ענף היין וחיזוק התמיכה בו, ובתקופה הקרובה תגיש את מסקנותיה לשרים.


עלה באתר: www.foodis.co.il

www.adomolavan.ci.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121386 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121509 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121331 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121386 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121547 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121466 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121522 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172815 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142607 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143002 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144506 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413257 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148229 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148560 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica