חפש מאמרים:
שלום אורח
16.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

טעימות בלנד ( ממסך ) יינות ישראלים באיש הענבים : מאת שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול17/01/20121085 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק
בית פתוח באיש הענבים: טעימת יינות הבלנד הישראלי  
מאת שף אלון גונן
עודכן בתאריך: 15.1.2012

מרכז איש הענבים במיקומו החדש, ממשיך את המסורת של הצגת יינות ישראלים לקהל הרחב במסגרת של טעימת יינות, כשהטעימה בשישי האחרון הוקדשה ליינות הבלנד הישראלי.

בעצם זה המקום היחידי בו אפשר למצוא מספר רב של יינות לטעימה בנושא מסוים.
היכולת לטעום, לחוות, ולקיים שיחות והתייעצויות לגבי היין הנטעם, מאפשרת לקהל חובבי היין היותר מתוחכם, לבוא ולהביע את דעתו. המיקום החדש של איש הענבים הנו ברחוב בעל הטורים 12 ביפו. המשכן שונה לחלוטין מבית איש הענבים הקודם, שאווירת מרתף עתיק ורומנטיקה אפפו אותו.

המיקום החדש הוא בבחינת עולם חדש: המקום מואר, חדשני, מעניק תחושה שהיין נגיש יותר לקהל המבקרים הקבוע, ונותן לקהל חדש הזדמנות לחוות את המקום מבלי לפחד להיכנס למקום שנחשב בעבר לסגור לקליקה מסוימת.
איש הענבים של היום יותר מחייך ופחות חמור סבר. חיים גן נמצא במקום, עונה על שאלות, מסביר, ומנסה בדרכו הייחודית לקדם את תעשיית היין הישראלית .

טעימת יינות בלנד (ממסך) ישראלי:
יקב שילה מוזאיק 2006
בלנד של ענבי שיראז, פטיט סירה ומרלו. 14.2% אלכוהול.
אחד היינות הבלנד הטובים ביותר שקיימים היום על המדף.
ריחות טובים. היין מאוזן, טעמי פרי ועץ מושלמים.
היין נגיש לשתייה, אולם ימשיך להשתבח עוד כמה שנים.
90 ₪ יעלה התענוג.


יקב גוש עציון עמק ברכה 2007
בלנד של ענבי מרלו, קברנה סוביניון וקברנה פרנק. 14.3% אלכוהול.
המרלו השתלט על הבלנד ולא מאפשר לשאר הזנים להביע את נוכחותם - וחבל שכך.
תוקפנות המרלו גם לא עוזרת לשמור על הריחות והטעמים הטובים שיש ביין, ולצערי הם נעלמים מהר מאוד ומשאירים יין FLAT .
150 ₪ מחיר היין (תמחור שערורייתי: מקומו של היין הוא במדף 3 ב- 100).


יקב הנס שטרנבך נחל חכליל 2009
בלנד של קברנה סוביניון וסירה. 14.5% אלכוהול.
ריחות חווה טובים מציפים את האף, ומעלים חיוך על הפנים בציפייה ליין עולם ישן.
לצערי החיוך נמוג לחלוטין בטעימה, בה היין מתגלה כבלתי מאוזן לחלוטין. מרירות משתלטת על הפה ואף לא פוסחת על האפטר טייסט. תיקוני החומצה מורגשים ונעשו ביד חובבנית.
ככל שניסיתי למצוא את טעמו של הפרי, נתקלתי בעפיצות גבוהה שהשתלטה על היין.
100 ₪ מחירו של הבקבוק.


יקב שטרן רותם 2009
בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, פטי וורדו. 14% אלכוהול.
יין צעיר, פירותי ונעים לשתייה.
80 ₪ מחירו של הבקבוק.


יקב קלו דה גת עמק איילון 2007
בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, פטי וורדו. 14% אלכוהול.
היין המאכזב ביותר בטעימה.
חמיצות גבוהה מאוד, יין ריבתי מדי, ובשוליים מלווה את היין ריח טחב, שהיה יכול להיות מאוד מעניין אם היין היה מאוזן, אולם לצערי אין איזון, אין פרי, ואין שילוב טוב של הענבים בבלנד.
175 ₪ מחירו של הבקבוק. השאלה הנשאלת: על מה ולמה?


יקב קסטל גרנד וין 2008
בלנד של קברנה סוביניון, מרלו ופטי וורדו.
לכאורה הבלנד הקלאסי של בורדו, שמלווה את יקב קסטל מתחילת דרכו. בטעימה מתגלה דווקא יין בסגנון אוסטרלי, ואם זה שינוי שנעשה במודע, השינוי מרענן ומרתק.
היין נמצא בשיאו ושווה טעימה.
220 ₪ מחירו של הבקבוק (מאחר והוא בשיאו, המחיר יקר מדי. מכירת שני בקבוקים במחיר המבוקש תהיה יותר ריאלית).


יקב מרגלית אניגמה 2008
בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק. 14.1% אלכוהול.
צבע היין אדום - נוטה לחום עכור. ריחות של פירות צעירים מלווים במעט טחב, חמיצות גבוהה וטעמי עץ לא מאוזנים עם בשלות הפרי, אפטר טייסט מעט מריר.
230 ₪ מחירו של הבקבוק. המלך הוא עירום.


יקבי בנימינה המערה 2008
בלנד של קברנה סוביניון, מרלו ופטי וורדו. 14% אלכוהול.
יין הדגל של היינן ששון בן אהרון. ארומות נפלאות של פרי אדום בשל, נענע וטימין, בקצוות ריח שוקולד מריר עם מעט ווניל.
עפיצות חובקת את הפה ומיד נעלמת, ומשאירה פה עמוס פרי, אפטר טייסט משובח.
יין אלגנטי.
200 ₪ מחירו של הבקבוק.


יקב הרי גליל יראון 2008
בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו. 14% אלכוהול.
ריחות ירוקים מאוד תוקפניים, שמעט נרגעים אחרי כמה דקות בכוס. יין שעוטף את הפה בהמון פרי משובח ומאוזן. עפיצות מעט גבוהה, וזה יין שצריך זמן כדי להיפתח.
יין מאוד מרשים שעתידו לפניו.
85 ₪ מחירו של הבקבוק.


רמת הגולן ירדן רום 2007
בלנד של קברנה סוביניון, סירה ומרלו, ששהו בחבית 21 חודשים.
14% אלכוהול. היין בוקבק ללא סינון, 9000 בקבוקים בסך הכול.
צבע אדום עמוק מאוד, ריחות של פירות אדומים ושחורים ומעט שוקולד. בטעימה היין מעניק אין ספור טעמים אלגנטיים משובחים. זה יין שגורם לשקוע ולהרהר.
470 ₪ מחיר הבקבוק. יין יקר מאוד אולם מעניק חוויה אחרת לגמרי. יכול בקלות להחליף שעת טיפול של פסיכולוג.

עלה באתר: www.foodis.co.il

עלה באתר: www.adomolavan.ci.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121386 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121509 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121331 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121386 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121547 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121466 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121522 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172815 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142607 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143002 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144506 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413257 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148229 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148560 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica