|
|
|
|
|
הר חרמון 2011 - תחי המהפכה : מאת שף אלון גונן
|
|
|
הר חרמון 2011 - תחי המהפכה |
|
מאת שף אלון גונן |
|
להלן רשמיי, ואני מזהיר מראש: רבים לא יאהבו את מה שאני כותב. מצטער. כל היינות בכתבה הם כאלה שמתאימים לברביקיו ישראלי. הברביקיו יכול להיות מתוחכם עם פילה בקר, או ברביקיו של פרגיות ונקניקיות. המחיר של יין הר חרמון הוא מהשפויים ביותר שיש על המדף – טווח מחירים 37.99 ₪ עד 46.29 ₪ (נתוני PRICEZ). היינות הנ"ל צריכים להיות מתומחרים לצרכן במחיר של הר חרמון, ואם אני מתחשב בכמויות שמייצרים היקבים הקטנים, אז לא יקרים יותר מאשר ב-20 ₪, גג 25 ₪ מהר חרמון 2011 . המהפכה צריכה להתחיל איפה שהוא. לא היקבים יעשו אותה, אלא הצרכן. תחי המהפכה.
יקבי רמת הגולן ירדן הר חרמון 2011 בלנד בורדו קלאסי (מרלו, קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מלבק ופטי וורדו). ריחות טובים של פירות צעירים (דובדבנים לבנים, פטל ושזיף בוסרי) . טעמי פירות מתקתקים עם אפטר טייסט מאוד מעניין, שטומן בחובו מעט עשבי תיבול טריים. יין שאפשר לסמוך עליו בכל ארוחה קלילה.
יקבי רקנאטי יסמין אדום בלנד של קברנה סוביניון ומרלו. יין צעיר בעל עושר של טעמי פירות, עפיצות מינורית וריחות טובים. יין קליל ומשמח שמתאים לארוחות קלות וברביקיו.
יקבי דלתון D זינפנדל 2009 זן שמתפתח יפה בארץ. ריחות טובים של פרחים עם מעט וניל, טעמים ריבתיים של אוכמניות עם עפיצות נעימה. בשר טחון מתובל בסגנון סנייה ילך טוב עם היין הזה.
טפרברג 1870 טרה מרלו 2008 צבע שחור אטום ובוהק. ריחות טובים של ריבה עם מעט טוסט קלוי. טעמי שזיף שחור בשל מאוד. חמיצות טובה שמרגיעה את הטעם הריבתי. אפטר טייסט שממלא את הפה באין ספור טעמים טובים. בשרים בסגנון אנטרקוט או סינטה על האש הם שילוב מנצח עם היין הזה.
בן חיים טרדישן קברנה סוביניון 2008 צבע אדום כתום בוהק. ריחות של פירות יער חמצמצים. יין קליל מעט ומחניף, מאוזן מאוד. אפטר טייסט שמעלה טעמי עישון קל עם מעט קרמל. יין חביב ביותר.
גבעות הרודיון מחול הכרמים 2009 ריחות טובים של פירות בשלים עם רמז לעשבי תיבול ומעט אספרסו. צבע אדום בוהק, טעמי פירות אדומים עם חמיצות מאוזנת מאוד, עפיצות גבוהה ואפטר טייסט מינורי. יין שאוהב להתפתח בכוס לאט לאט, ומפתיע בכל טעימה מחדש. גם פה נתחים של בשר צלוי לצידו רק יעשו לו טוב.
לוריא רוסו 2007 צבע אדום חזק עם שוליים כתומים. בערבול היין מעט מרוכז ובוצי. ריחות טובים של פרי אדום צעיר ושזיף בשל. בקצוות מריחים אדמה ולחם קלוי. בטעימה יש תחושה שהאלכוהול משתלט על הפה ולא מאפשר לטעמים לפרוץ החוצה. רק לאחר דקות רבות בכוס טעמי הפרי משתחררים, אולם רק לפרק זמן קצר. היין מתאים מאוד לאסאדו.
מונד מרלו 2007 צבע סגלגל נעים למראה, ריחות של פטל ודובדבן בשל, מעט תבלין ציפורן מורגש ומעט ריח מרתף. בטעימה הפה מתמלא בטעמי שוקולד ופירות בשלים.אפטר טייסט משובח. בשר מעושן לצד היין, וזו חגיגה אמיתית.
נעמן קברנה סוביניון 2008 צבע סגול בוהק, ריחות של ריבות שחורות ואדומות ומעט עשבי תיבול בסגנון טימין רוזמרין. בטעימה היין משחרר המון אלכוהול, והפרי לא ממש בוקע ממנו. החמיצות מאוזנת, וטעמי העץ שהורגשו ביין נעימים ולא משתלטים. יין שיתאים לנקניקיות צ'וריסוס.
אלונה קברנה סוביניון 2008 צבע אדום בוהק וצלול,ריחות טובים של פרי בשל. בטעימה הפרי לא פורץ, ומה שיש נשאר לזמן מאוד קצר בפה. הדבר שמרתק ביין הזה הם ריחות האדמה וטעמו של העץ. שתו אותו בארוחת בשרים קרים ונקניקיות מבושלות עם כרוב כבוש
מרגלית קברנה פרנק 2009 צבע אדום שחור, ריחות מעט ירוקים לצד עור וטחב. בטעימה המון פרי בשל מתוק נוטה לריבה, עפיצות נעימה ואפטר טייסט מתוק. יש תחושה שהיין מאוד מורכב ומתחכם ורוצה להתיישן עוד ועוד, אבל לדעתי הסיכון לא שווה, וכדאי לשתות עכשיו. פילה בקר על האש יעדן את היין.
אמפורה מרלו ברברה 2006 צבע אדום שחור עם שוליים בוהקים. ריחות טובים ודומיננטיים של פירות אדומים ושחורים, בעיקר פטל בשל. בערבול הכוס יוצאים גם ריחות עשן ושוקולד מריר דחוס. בטעימה הפרי לא דומיננטי, ודווקא הייתי נותן את הדעת בריחות הטובים. מתאים לצד עופות בגריל עם טעמי עשבי תיבול.
צרעה שורש 2009 צבע אדום שחור ארגמני אטום. ריחות של פירות שחורים בשלים נוטים לריבתיים. בטעימה הפה מתמלא בטעמי פרי טובים נקיים ולעיסים. העץ העניק טעמי טוסט קלים שעוזרים לפרי להישאר דומיננטי בפה, החמיצות מאוזנת. יין עם חגיגה של טעמים בפה.
כהנוב מרלו סדרת בילויים 2009 צבע אדום נוטה לשחור כמעט אטום. ריחות של פירות יער בשלים מאוד. בטעימה הפה מתמלא בטעמי ריבת שזיף ואוכמניות. עפיצות טובה ממלאת את הפה, ומאפשרת מעט איזון לטעמים המתוקים. אפטר טייסט מעט צורב. טעמי החבית נמצאים בשוליים בלבד, ויש אזכור לעשבי תיבול טריים ומעט אניס. היין צריך לידו שוק כבש עסיסית.
תבור הר קברנה סוביניון 2010 צבע אדום ארגמני כמעט אטום. ריח טוב של פרי שחור ומעט רוזמרין. טעמי פרי אדום צעיר עם אפטר טייסט מעט ריבתי. יין קליל וחביב. לחובבי הפרגיות היין הזה יעשה טוב.
כרמל הסדרה האזורית קברנה סוביניון שיראז גליל עליון צבע אדום ארגמני. ריחות של דובדבן ופטל בשל, שוקולד מריר ותבלינים טחונים. בטעימה היין מאוד מאוזן ובעל חמיצות נפלאה, המשתלבת טוב עם מתיקות הפרי. אפטר טייסט משובח. מתאים עם רוסטביף של אנטרקוט שומני או צלעות טלה.
כרמי יוסף ברבדו קברנה סוביניון 2009 צבע היין אדום בוהק ועמוק. ריחות של פירות שחורים דחוסים, ריבתיים ומפתים. בטעימה היין מעט אנמי ולא מצליח להשתלב עם הריח הנפלא שקיים בו. אפטר טייסט מעט מריר והעפיצות שבו, דורשים סטייקים עסיסיים ושומניים.
עלה באתר : www.foodis.co.il
ובאתר: www.adomolavan.co.il
|
|
|
תגיות המאמר: יקב כהנוב, יקב כרמל, יקב בן חיים, יקב צרעה, יקב אמפורה, יקב ברבדו, יקב דלתון, יקב לוריא, יקב רקאנטי, יקב אלונה, יקב רמת הגולן, יקב מרגלית, יקב מונד, יקב הר תבור
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אודות כותב המאמר:
אלון גונן-שף
פורטל היין הישראלי
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מאמרים נוספים מאת אלון גונן
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית.
היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).
|
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו.
ביקורות יין מאת: שף אלון גונן
|
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו.
ביקורות יין מאת: שף אלון גונן
|
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך.
יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.
|
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים
יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי.
מאת שף אלון גונן.
|
יקב עמק האלה
השקת יינות מסדרת: vineyards choice
השקה מוזרה בהחלט
שף אלון גונן
רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי.
לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.
|
טעימות קריניאן
מאת שף אלון גונן
המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.
|
מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.
|
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.
|
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.
|
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.
|
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"
|
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.
|
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים
|
|
|
|
|