איטליה היא אחת הבולטות שבבירות אירופה. מוזיאונים יפים, אתרים היסטוריים, מדענים, סופרים וציירים מפורסמים שנולדו בה ועוד, אך אחד מן הדברים שמשתייכים לארץ המגף וגורמים לישראלים להנות ממנו יותר מכל הוא כמובן פיצה. המאכל הזה הוא אמנם פשוט ביסודו, אך הוא כבש את כל העולם בסערה ויחד עם הפסטה שהגיעה מאותו איזור, הוא הפך לאחד מהמאכלים הפופולאריים ביותר בעולם כולו.
נפלאות הפיצה- מגוון טעמים וסוגים
לאור השימוש שלה בכל תפריט של מסעדה כמעט ובכל בית, נוצרו פיצות מסוגים שונים ובטעמים ייחודיים. ישנה פיצה עבה או דקה- שמתאפיינת במידת עובי הבצק. ישנם כאלו המעדיפים בצק דק, כדי לשמור על ערך קלורי נמוך ובמיוחד לשם כך נוצרו שני הסוגים הללו בפיצריות בארץ. דוגמה נוספת, היא התוספות שניתן לשים על הפיצה- קיימים עשרות תוספות שונות שניתן לשים על פיצה, ובמקרה זה- אין גבול לדמיון. ישנן תוספות של ירקות דוגמת זיתים, פטריות, בצל, תירס, פלפל וגם ירקות מיוחדים יותר דוגמת חצילים, קישוא ואספרגוס, אך בנוסף לירקות ניתן להוסיף לפיצה מגוון תוספים מיוחדים כמו דג אנשובי, דג טונה וסוגי גבינות רבים כמו פרמזן, מוצרלה ואף קשקבל או ברי.
כמובן שלא די בתוספות במקרה של פיצה, ועם הזמן נוצרו חידושים נוספים שגרמו למאכל המוכר לקבל צורות וטעמים חדשים. דוגמה לכך היא פיצה מרובעת- במקום משולש נוצרו עם הזמן פיצות מרובעות וגם עגולות, אך למרות המקוריות שלהן המשולש נשאר הצורה המועדפת על פני רוב צרכני הפיצות. בנוסף לכך, בשנות ה90' נוצרו בארץ פיצות קפואות להכנה ביתית שניתן לחמם במיקרוגל או בתנור. הכניסה של המאכל לכל בית, הפכה אותו לחלק בלתי נפרד מהארוחות הקפואות שאנשים לוקחים לעבודה, תלמידים לוקחים לבית הספר ועוד.
מה המרכיבים שהופכים אותה לטעימה כל כך?
כאמור, יש מבחר של טכניקות ושיטות להכין פיצה והמקומות המובחרים ביותר שמגישים את המאכל שומרים את המתכון הסודי לעצמם, אך המתכון הידוע ביותר הוא הכנת בצק, שעליו שמים רוטב עגבניות ומעליו את הגבינה- כאשר הפשוטה ביותר היא צהובה, אך ניתן לשדרג אותה בפרמזן או מוצרלה.