מחקר שנערך לאורך לא פחות מ-65 שנים בבריטניה, ועקב אחר אלפי ילדים, הראה ששתיית חלב בילדות תורמת להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם בבגרות ולהארכת החיים. המאמר פורסם לאחרונה בכתב העת HEART, מכתבי העת המובילים בעולם במחקר על רפואת לב.
חוקרים בבריסטול אנגליה, שביצעו מעקב אחר 4,374 ילדים בין השנים 1948 ל-2005, חקרו את הקשר בין צריכת חלב בילדות ובין מוות בשנות הבגרות, כתוצאה ממחלות לב וכלי דם, וכן שבץ ומוות מסיבות אחרות.
על פי המחקר, ילדים שצורכים מוצרי חלב עשויים להיות בעלי שיעור תמותה נמוך יותר מחבריהם שאינם צורכים מוצרי חלב. המחקר מראה כי הסיכוי לתמותה, כתוצאה ממחלות לב ומשבץ, פחת ב-20%-15% אצל מי שקיבל בילדותו תזונה עשירה בסידן.
מסקנת החוקרים היתה כי "ילדים, שתזונת המשפחה שלהם בשנות השלושים היתה עשירה בסידן, היו בסיכון נמוך יותר למות משבץ. יתרה מכך, תזונת ילדות עשירה במוצרי חלב או בסידן נקשרה גם לירידה בכל גורמי המוות בתקופת הבגרות."
הכמויות שיצרו את האפקט החיובי היו מותאמות להמלצות היומיות של לפחות שלוש מנות חלב ביום, ואף שהמנגנון עדיין לא פוענח, ההשערות מתייחסות ליכולתם של מוצרי החלב להילחם ביתר לחץ דם, ואף לעזור במניעתו. למוצרי החלב מתייחסים היום כאל נכס תזונתי המספק לגוף, בנוסף לסידן, עוד מרכיבי תזונה חיוניים לבריאות כמו חלבון איכותי, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין A, ויטמין D, אשלגן ומגנזיום.
למקור התוכן