מבחן פסיכומטרי הינו כלי חיזוי להצלחה של התלמיד בלימודים, במוסדות של ההשכלה הגבוהה. על פי ציון בחינות בגרות וציון פסיכומטרי, מקומות הלימוד השונים עושים את המיון של מועמדיהם לחוגים השונים. הבחינה הפסיכומטרית מאפשרת לעשות דירוג על סולם הערכה אחיד של כל המועמדים. על פי המחקרים, ניתן לראות כי אכן כושר החיזוי של ציון פסיכומטרי הינו טוב. ברוב המקרים סטודנטים שקיבלו ציון פסיכומטרי גבוה, מצליחים באקדמיה יותר מאשר כאלה שקיבלו ציון נמוך. אומנם אין זה כלי מושלם למיון, אך הוא מנבא בסך הכל היטב את ההצלחה בלימודים. כמובן שיתכן וימצאו חריגות לשני הכיוונים.
מידע קצר על המרכז הארצי לבחינות והערכה
המרכז הינו מוסד ציבורי ללא כל כוונת רווח, והוא מוגדר כעמותה. המרכז הוקם לפני כשלושים שנה, מתוך הצורך לבנות והפעיל מערכת מבחנים שתנבא הצלחה באקדמיה. באמצעות המבחנים יעשה מיון של המועמדים שרוצים ללמוד במוסדות של ההשכלה הגבוהה. יתרון גדול של המרכז הינו שהוא מאגד בתוכו את כל המוסדות שקיימים בארץ, ובאחידות הזאת נוצרת הקלה למועמדים שבדרך כלל נרשמים ליותר ממקום לימודים אחד. הבחינות המוכרות ביותר של המרכז הארצי הינן מבחן אמי"ר ומבחן פסיכומטרי, אך אומנם יש עוד מספר בחינות שהמרכז מפעיל ומפתח.
האם אפשר לגשת למבחן פסיכומטרי כמה פעמים?
ניתן להיבחן מספר פעמים בבחינת פסיכומטרי, אך נדרשת תקופת המתנה של מועד בין הבחינות. שלא כמו במבחנים באקדמיה, בהן הציון הקובע הינו האחרון כרונולוגית, הציון פסיכומטרי שנחשב לתלמיד הינו הציון הגבוה ביותר מבין הציונים. שיפור בגרויות וניסיון לגשת לבחינה שוב, הם האמצעים שיש על מנת להעלות את סיכויי הקבלה לאקדמיה.
לסיכום, מבחן פסיכומטרי מחובר על ידי המרכז הארצי לבחינות והערכה, ונועד לנבא את ההצלחה בלימודים האקדמאים.