יקבי רמת הגולן: ירדן קברנה סוביניון אל רום 2008 - ייחודי ומרתק |
|
מאת שף אלון גונן
|
עודכן בתאריך: 18.11.2011
|
הצורך בהשוואת הקברנה סוביניון הרגיל של יקבי רמת הגולן לקברנה סוביניון מכרם אל רום, הוא בלתי נמנע. והשוואת שני היינות האלה מרתקת: שני בקבוקים עם אותה שיטת עשייה, שונים זה מזה לחלוטין. בין אם זה הטרואר, או בין אם בחלקת אל רום הושקעו מאמצים בטיפוח וליטוף הגפנים עד הבאת הענבים ליקב; יש תחושה שהיין מאל רום הנו יין יחודי ומרתק.
ירדן קברנה סוביניון אל רום 2008 הוא יין קיצוני. מצד אחד האף מוצף בריחות של עשבי תיבול טריים ועזים. מרווה, אניס,זעתר וטימין; ומצד שני יש ריח עץ אלון שבולם מעט את עשבי התיבול המרתקים. בטעימה, הפה מתמלא בעושר של טעמי פרי שמסחררים את חלל הפה ולא נותנים מנוח; ומאידך הסיומת והאפטר טייסט חלקים וחמאתיים מאוד.
גם לטאנינים יש מה להגיד. הם נמצאים בשוליים ומזכירים לנו כי היין עדיין צעיר, עדיין לא בטוח שהוא רוצה לצאת מהבקבוק, ומבקש שיניחו לו עוד כמה חודשים או שנים. ללא ספק היין שתי, אבל צריך לידו אוכל חורפי כבד, עם המון סבלנות בכוס.
|
עלה באתר: www.adomolavn.co.il
עלה באתר: www.foodis.co.il