|
|
|
|
|
שאטו גולן – גשם גשם תרדוף : מאת שף אלון גונן
|
|
|
שאטו גולן – גשם גשם תרדוף |
|
מאת שף אלון גונן
|
עודכן בתאריך: 6.12.2011
|
יקב שאטו גולן חונך את יינות גשם לבן 2010, גשם אדום 2008, סירה 2009, ואת יין הרוזה שנשאב היישר מהמיכל. .
כיאה לאיש עסקים אנגלי, פתח שוקי שי בעל היקב את דבריו במילים חמות על מבקר היין דניאל רוגוב שהלך לעולמו השנה, והמשיך בסקירה על שוק היין הישראלי בעידן של יוקר מחייה וצדק חברתי. יינות שאטו גולן מתומחרים גבוה יחסית לרוב היינות הישראלים, ולכן מרבית הבקבוקים נמכרים לשוק הפרטי באנגליה.
אורי חץ עושה יינות אינטליגנטיים. בכל שלב בטעימה גרמו לי היינות שלו לסיעור מוחות. מצד אחד היינות מאוד נקיים ומאוזנים, ומצד שני, אחרי כמה שניות מציפים את הפה טעמים שלא ציפיתי וריחות שמגיעים פתאום בלי קשר לכלום, ומשנים את הדעה על היין, גורמים לי ללגום שוב ולתמוה מה לעזאזל הריח והטעם הזה עושים לי ביין שלו. אלה לא סתם יינות, אלה יינות שעוטפים אותי בתחכום, והם דורשים מהשותה להתרכז ולתת להם את מלוא הכבוד.
גשם ורוד 2009 90 אחוזי ענבי גראנש עם תוספת של ברברה וסירה. יין רוזה בהיר, קליל, צלול ובוהק. ריחות טובים של אפרסק ומעט פטל. חמיצות די גבוהה שמרעננת את הפה. מחיר לצרכן 115 ₪
גשם לבן 2010 ענבי רוסאן, גרנאש ומעט ויונייה. הענבים הותססו חלקית בחביות בנפרד, ואז עורבבו יחד. יין יבש מאוד כמעט, ולא מורגשת בו מתיקות מלבד באפטר טייסט. חמיצות טובה שמאזנת את הטאנינים ואת העץ, שמדי פעם פורץ וממלא את חלל הפה. כיין לבן הוא מעט מתעתע אם צריך להתאים לו אוכל. בדרך כלל מגישים עם יין לבן מנות קלילות. סלטים ופסטה סוגרים את העניין. אבל כמו שאמרתי, ביינות של אורי חץ יש תחכום. היין לא עבר תסיסה מלולאקטית אבל ספג עץ. היין מאוד לימוני אך עגול ובשרני, ובכך שונה היין הזה משאר היינות הלבנים. זה יין שצריך לידו אוכל אמיתי: תבשיל קדירה או פירות ים עטופים ניחוחות גריל יהפכו את היין הזה לחווייה. היין מוכן לשתייה, אך צריך לאפשר לו להירגע ולהתארגן בבקבוק לפחות עוד כמה חודשים. מחיר לצרכן 169 ₪
גשם אדום 2008 54% ענבי גרנאש, 40% ענבי סירה, עם תוספת מינורית של קריניאן ומורבדר. ליין קשה מאוד לשחרר ריחות, והוא מאוד תפוס וסגור. בטעימה, הפה מתמלא טעמי אקליפטוס שמקררים את חלל הפה כאילו יש לי סוכריית מנטה בפה. היין עפיץ מאוד ומייבש את חלל הפה באופן מיידי. זה יין שדורש אוכל וצועק אוכל עם כל לגימה ולגימה. בבליעה היין קטיפתי מאוד והאפטר טייסט שלו משחרר מעט טעמי עשבי תיבול טריים. מנות לא מתובלות יעשו עימו חסד. מחיר לצרכן 245 ₪
סירה 2009 עשוי מענבי סירה עם תוספת מינורית של גרנאש ומורבדר. זה סירה לא שיגרתי. מי שחובב סירה מלא, בשל, מתקתק או כבד, לא ימצא בסירה של שאטו גולן את הדברים הללו. זה יין סירה שונה. הוא משחרר ריחות מאוד מרתקים, שבתחילה נבלעים על ידי אחוזי אלכוהול גבוהים, אך כעבור מספר ערסולים יש פרץ של ריחות מדהימים שמעלים חיוך על פני. היין בעל חמיצות מטורפת שמעולם לא טעמתי בסירה, שגורמת לשפתיים להיות מעט מלוחות עם הרגשת עקצוץ נעים. גם פה היין הזה צועק אוכל, והחמיצות הגבוהה שבו נותנת דרור למגוון מאכלים שאפשר להגיש איתו. מחיר לצרכן 151 ₪
קברנה סוביניון 2009 אין לי הרבה מה להגיד על היין הזה. עוד קברנה ישראלי. מאוד פירותי, חמיצות טובה ומאוזנת. יין טוב שמתאים לכל חך ולהרבה סוגי אוכל. מחיר לצרכן 148 ₪
עוג 2009: זה סודי אדוני ראש הממשלה, זה סודי עוג 2009 הנו יין שמרכיבי הענבים שבו לא רלוונטיים והם לא נמסרים. יין שגם בו מרכיב החמיצות מאוד דומיננטי, אך משתלב טוב עם פרי בשל מעט ריבתי, ועקצוץ של אניס ערק. למרות המתיקות והכבדות שלו, היין נפתח יפה ונותן תחושה טובה. הריחות קצת מינוריים, וחבל.
אליעד 2009 יין בעל צבע אדום כהה ובוהק. ריחות טובים של קקאו מתמזגים טוב עם מעט שוקולד וגרנד מארנייה תפוזי. היין עוטף את חלל הפה בפרי טוב, אך דואג לייבש אותו בטאנינים תוקפניים משהו. זה עוד יין שישראלים יאהבו; מחניף ומרתק. מחיר לצרכן 192 ₪
עלה באתר : www.adomolavan.co.il
עלה באתר: www.foodis.co.il
|
|
|
תגיות המאמר: יין ישראלי, אלון גונן שף, יקב קסטל, איש הענבים, יין רוזה, יקב עגור, יקב בוטיק, חיים גן, יין לבן, יקב שאטו גולן, אורי חץ, יינות לקיץ, עודדה בנין גורן
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אודות כותב המאמר:
אלון גונן-שף
פורטל היין הישראלי
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מאמרים נוספים מאת אלון גונן
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית.
היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).
|
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו.
ביקורות יין מאת: שף אלון גונן
|
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו.
ביקורות יין מאת: שף אלון גונן
|
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך.
יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.
|
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים
יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי.
מאת שף אלון גונן.
|
יקב עמק האלה
השקת יינות מסדרת: vineyards choice
השקה מוזרה בהחלט
שף אלון גונן
רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי.
לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.
|
טעימות קריניאן
מאת שף אלון גונן
המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.
|
מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.
|
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.
|
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.
|
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.
|
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"
|
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.
|
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים
|
|
|
|
|