|
|
|
|
|
יקב פסגות – WOW לעיצוב וליינות החדשים : מאת שף אלון גונן
|
|
|
יקב פסגות – WOW לעיצוב וליינות החדשים |
|
מאת שף אלון גונן
|
עודכן בתאריך: 16.12.2011
|
יקב פסגות ממוקם בישוב פסגות, במרכז המבקרים נחלת בנימין הצופה על הרי אדום. מקום מרתק. היקב מעוצב מדהים ומקנה תחושה של וואו. העיצוב מאפשר לראות את חדר החביות הגדול, ויש לו מרפסת שמשקיפה לנוף עם עשרות צבאים ואיילות שמסתובבות מטר מהיקב. היקב מציע טעימות יין, מצגת מרתקת, ומסעדה שמגישה ארוחות צהרים. בביקור ביקב טעמתי את היינות החדשים שיוצר הבעלים והיינן יעקב ברג.
שרדונה 2010 - מרתק באסכולת השרדונה, היין הזה נמצא בקצה הסקלה, כאשר בקצה השני אני יכול להביא לדוגמא את השרדונה של פלטר, שמייצג אסכולה אחרת של טעמי שרדונה. השרדונה של פסגות הוא לא יין מתוק ופרחוני שמציף את הפה בטעמי סוכריית ורטר אוריגינל, ולא מציף את האף בריחות של מטהרי אוויר. זה יין עגול, חומצי, מורכב ובשל. הוא לא יין שמחפש שהטועם ילגום אותו וימשיך הלאה. זה יין מורכב יותר ומתוחכם יותר. השרדונה של פסגות נמצא עם החבורה של שרדונה קסטל, רקנאטי, וילה וילהלמה. אלה הם יינות שנמצאים באותה האסכולה שמאפשרת לחובבי השרדונה ליהנות ממשהו אחר. היין זכה ל- 6 חודשי עץ, ויש בו 14.9 אחוזי אלכוהול. צבעו צהבהב קש נוטה לדבש בהיר. ריחות של פרי הדר בוסרי וליים מציפים את האף. בכוס, היין מאוד שומני בערסול, מה שמאפשר לניחוחות להיות עוד יותר מורכבים ועוד יותר מפתים. בטעימה: הלשון מתמלאת בטעמי דבש מאוד קלילים, שמכינים את הפה לקבל פרי הדר טוב לצד מלון ירוק. היין מאוד מורכב, מה שמאפשר לחומציות לא להשתלט ולהיות מאוד מאוזנת עם טעמי ענבי השרדונה, שסוף סוף מורגשים והופכים את היין הזה לטעמי למאוד מרתק.
קברנה פרנק 2009 – חגיגה אמיתית לחובבי קברנה הפרנק זו תהיה חגיגה אמיתית. אי אפשר לטעות איזה ענבים יש בבקבוק. כבר מהלגימה הראשונה הפה מוצף בפלפל, כיאה לקברנה פרנק. חמיצות טובה, עפיצות טובה, אפטר טייסט משחרר עוד ועוד טעמי פלפל ירוק מתובל מאוד. יין מאוזן. וכפי שכתבתי, חובבי הקברנה פרנק הזני יאהבו את היין.
מרלו 2008 – פחות אלכוהול צבע אדום נקי וצלול, ריחות של פרי צעיר, בטעימה היין מעט לא מאוזן. אין ניסיון להתחכם עם המרלו הזה. הוא יין עדין, נחמד, וכאמור לא מתחכם. מרלו. הייתי מעדיף ללגום אותו עם 13 אחוזי אלכוהול גג, ולא כפי שהוא עכשיו – 14 אחוז.
קברנה סוביניון 2009 – קליל ומחבק צבע אדום ארגמני צלול, ריחות טובים של פרי צעיר, עם אפטר טייסט שמשחרר טעמי פרי יותר מורכב ובשל. קברנה קליל שמחבק כל ארוחה טובה.
קברנה סוביניון 2009 מכרם יחידני – לשמור גם לשנים הבאות 13 חודשים בחבית עץ אלון, 14.7 אחוזי אלכוהול. יין שופע טעמי ריבת שזיפים ודובדבנים לצד ניחוחות עשבי תיבול ומעט מרווה. יין אדום בוהק וכבד, שמתמזג נפלא עם מאכלי בשר ובעלי כנף ארומטיים. היין בעל אפטר טייסט משובח, והוא מאוד חמאתי. לאחר כחצי שעה בכוס הטאנינים נרגעים מעט. היין מתמתן מעט בטעמיו הריבתיים, וחומציות נעימה עוטפת את חלל הפה. היין מוכן לשתיה כבר עתה, אך מומלץ לשמור כמה בקבוקים ממנו גם לשנים הבאות .
יקב פסגות
.עלה באתר: www.adomolavan.co.il
עלה באתר:www.foodis.co.il
|
|
|
תגיות המאמר: יין ישראלי, אלון גונן שף, יקב קסטל, איש הענבים, יין רוזה, יקב עגור, יקב בוטיק, חיים גן, יין לבן, יינות לקיץ, עודדה בנין גורן, יקב פסגות
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אודות כותב המאמר:
אלון גונן-שף
פורטל היין הישראלי
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מאמרים נוספים מאת אלון גונן
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית.
היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).
|
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו.
ביקורות יין מאת: שף אלון גונן
|
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו.
ביקורות יין מאת: שף אלון גונן
|
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך.
יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.
|
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים
יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי.
מאת שף אלון גונן.
|
יקב עמק האלה
השקת יינות מסדרת: vineyards choice
השקה מוזרה בהחלט
שף אלון גונן
רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי.
לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.
|
טעימות קריניאן
מאת שף אלון גונן
המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.
|
מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.
|
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.
|
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.
|
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.
|
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"
|
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.
|
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים
|
|
|
|
|