מג'נטו הינה קוד פתוח, תוכנה, פלטפורמת מסחר אלקטרונית, לבניית אתרי חנות בעיקר, אך לא רק.
חברה ישראלית יש לומר (בגאווה) שעושה עבודה טובה מאוד.
במג'נטו ישנם פיצ'רים ותכונות רבות מאוד, בטכנולוגיה עדכנית ומתקדמת, והיא מבוססת PHP.
כל מפתח PHP שעוסק בבניית אתריםיכול להשתמש בקוד של מג'נטו ולבצע בו התאמות לפי ראות עיניו ודרישותיו.
במערכת רכיבי מסחר אלקטרוני מובנים (עגלות קנייה, סל קניות, השוואה בין מוצרים וכד').
במג'נטו ישנה מערכת ניהול מתקדמת, שלאחר שבניית אתר האינטרנט הסתיימה, היא המאפשרת לשלוט לחלוטין על החנות עצמה ועל הרשאות המשנה לשאר המשתמשים.
למג'נטו קהילת משתמשים רחבה, פעילה מאוד ושיתופית. בקהילה זו מרחיבים כל העת את היצע התוספים למערכת, והפורומים ברחבי האינטרנט בנושא מוצפים ידע, מידע וניסיון שנחלק בין כולם.
אין נושא שתתקלו בו ותעלו פנייה לפורום כזה או אחר ולא תקבלו מענה מהיר ואיכותי.
מג'נטו פותחה כאמור ע"י שני ישראלים שחיים באמריקה הגדולה. מטרתם היתה ליצור מערכת איכותית על PHP לבניית אתרים בעיקר סביב החלום של חנות אונליין.
ההתקנה של מג'נטו פשוטה מאוד כל מה שצריך זה מחשב שיריץ PHP עליו.
אם אתם לא נמנים על קהילת מפתחי ה PHP או אם כישורי ה PHP שלכם בסיסיים ביותר, לא מומלץ להתעסק עם קוד של מג'נטו. העובדה שהמערכת היאקוד פתוח לא אומרת שחייבים לגעת בה גם בלי לעלות לרמת הקוד, עדיין תוכלו לעשות המון עם הפלטפורמה. בדומה מאד ל – WordPress למשל, תוכלו להתקין תוספים, ערכות עיצוב ולשנות מאות הגדרות המשפיעות על מאפייני המערכת והתנהגותה. היופי של מג'נטו הוא שניתן להגיע למצב של חנות עובדת ללא שום ידע או שינוי בקוד מאחורי הקלעים.
רצוי לציין כי מג'נטו היא לא פלטפורמה "רזה", נהפוך הוא. זו פלטפורמה שדורשת משאבי מיחשוב לא מועטים (בעיקר אם מדובר בחנות בינונית ומעלה, מבחינת טראפיק גולשים וכמות פריטים בכל קטלוג), צריך ללמוד לא מעט על מנת להפיק ממנה את המקסימום הן בצד התפעולי ועוד יותר בצד הפיתוחי. הצד השני של המטבע הוא פלטפורמה מקצועית לניהול מסחר אלקטרוני מא' ועד ת' וכל זה בחינם (כל עוד מסתפקים בגרסת ה – Community).