בעזרת השם !
מה זה דיכאון?
דיכאון היא מחלה המתאפיינת במצב רוח של עצבות רוב שעות היום , לתקופה המתמשכת לפחות בערך שבועיים ומעלה. דיכאון עלול לפגוע ברמות שונות באיכות החיים של האדם (תלוי בסוג ובחומרה של הדיכאון) , עד כדי מצב שהאדם הסובל מהבעיה יגיע למצבים של נדודי שינה ובעיות שינה, חוסר מוטבציה ואנרגיה, ריגשות אשמה, חוסר תקווה, התנתקות חברתית, נטייה לבכי, עצבות, לעיתים עצבנות בקלות, לעיתים עם הדיכאון מלווה גם הפרעות חרדה, במחקרים חמורים גם מחשבות על התאבדות, פציעה עצמית ואפילו נסיונות התאבדות.
מה לא נחשב דיכאון?
תחושת עצבות זמנית למספר ימים ספורים, לא נחשבת כדיכאון.
אז מה עושים?..
כיום ישנם טיפולים אפקטיבים לאנשים הסובלים מבעיה של דיכאון. לדוגמא, ישנם היום מגוון רב של תרופות מרשם שהוכחו במחקרים קליניים רציניים, המאפשרות התמודדות וטיפול בבעיה של דיכאון. המגוון הרב מאפשר גם מעבר בין תרופה אחרת לשניה, במידה ואחת התרופות לא פעלה על אדם מסויים. כל אדם מגיב אחרת לטיפול.
בנוסף לטיפול התרופתי נגד דיכאון, ישנו גם טיפולים פסיכותרפיים. טיפולים פסיכותרפיים הם טיפולים מילוליים, שנעשים בדרך כלל על ידי פסיכולוג או גורם אחר המתמחה בתחום בריאות הנפש. הטיפול הנפוץ הוא טיפול התנהגותי קוגנטיבי, בטיפול זה המטפל ינסה להוביל את המטופל למחשבות בריאות יותר ונכונות יותר, על מנת להתמודד עם הבעיה. כמו כן, ישנם טיפולים רבים נוספים.
מה הסיבה לדיכאון?
דיכאון יכול להגרם ממספר מגוון של סיבות. ישנם מחקרים המראים כי אנשים עם גנים מסויימים עלולים לנטות יותר לדיכאון ולהיות מועדים יותר , מאשר אנשים אחרים ללא הגנים הללו. סיבות אחרות נוספות יכולות להיות כתוצאה מגורמים סביבתיים, כגון התמודדות עם מחלה קשה או גורמים אחרים. גורמים דברים מלחיצים ברמה קיצונית אחרת , בעיות ודאגות כספיות, יכולים לעורר דיכאון. שימוש מופרז באלכוהול ובסמים מסויימים עלול להבוביל גם הוא לדיכאון.
ישנם גורמים וסיבות נוספים, כגון כתוצאה מחילופי ושינויי הורמונים ועוד.
למידע נוסף לחץ כאן: דיכאון