יום שלישי 28 ביוני 2011
שפע ותודעת עושר
מאיפה הגיע הרעיון הזה של מחסור בכסף?
האם אי פעם תהית מאיפה הגיע הרעיון הזה של המחסור? כל כך הרבה אנשים בישראל ובעולם נמצאים במאבק מתמשך ומתיש בניסיון לגמור את החודש, לצמצם את המינוס ולשלם את חשבונותיהם בזמן.
הם עובדים קשה, שעות על גבי שעות בעבודות שהם אינם אוהבים ואיכשהו מגיעים שוב ושוב למצב שבו יש להם יותר חודש מכסף מאשר כסף לחודש.
האם זה חייב להיות כך? ממש לא! ויש כבר לא מעט אנשים שהוכיחו שזה יכול להיראות לגמרי אחרת.
אז מדוע זה כך? מהו המקור למאבק המתמשך הזה? מהי הסיבה האמיתית לתחושת המחסור בכסף שעוטפת את מרביתנו?
אין כמעט נושא בעולם שיש מסביבו כל כך הרבה חוסר הבנה, שקרים ומיתוסים, כמו הנושא של כסף.
למרביתנו יש מערכת יחסים שלילית מאוד עם כסף, מערכת יחסים שגובה מאיתנו מחיר כבד בכל מיני היבטים של החיים ולא מאפשרת לנו לחיות ברווחה כלכלית.
אותה מערכת יחסים שלילית היא לא ממש שלנו. רובנו ירשנו אותה כבר בגיל קטן מאוד מההורים או מהסביבה שבה גדלנו.
האם אנחנו אשמים? לא בדיוק. האם ההורים שלנו אשמים? גם לא בדיוק...
אז מי אשם בכך? ...משימתנו היא לא לחפש אשמים, אלא להבין מאיפה זה נובע, לקחת אחריות אישית על עתידנו ועל עתיד ילדינו ולשנות את התמונה.
אז מאיפה זה נובע?
זה נובע במקור מאלפי שנים של הישרדות המין האנושי. האינסטינקטים החייתיים שלנו מנוגדים לפעולות שמביאות (כיום) הצלחה והם יוצרים עבורנו המון בעיות.
בעבר הייתה תחרות על מזון, קרקעות ומשאבים, זה היה עניין של הישרדות, עניין של חיים ומוות. עם הזמן המוח האנושי החליט שהצלחה זה "משחק סכום אפס", שבו כדי שאחד ינצח, האחר חייב להפסיד.
אותה החלטה אנושית הייתה למעשה הזרע לתפיסת המחסור הרווחת בעולם כיום. תפיסה זו סותרת לחלוטין את חוקי הבריאה, את השפע האינסופי שקיים ביקום שלנו ואת מה שמלמדים טובי המורים בעולם, הן מהמזרח והן מהמערב, הן העשירים והן המוארים.
הבעיה היא שמעולם לא עצרנו לרגע אחד בשביל להטיל ספק ברעיון הזה של המחסור. הוא כל כך מושרש בנו, עד כדי כך שהוא טבוע ב-DNA שלנו.
אותה תפיסה רווחת עברה מדור לדור ומדי פעם גם קפצה דור והגיעה ישירות אלינו.
ומה איתנו? אנחנו סובלים עד היום מאותה מערכת יחסים שלילית עם כסף, אשר במקור היא בכלל לא שלנו.
אנחנו מעולם לא גילינו מה זה כסף בעצמנו! כל מה שאנחנו יודעים, ירשנו מדורות קודמים ומהסביבה שלנו.
בליבה של מערכת היחסים השלילית הזו עומדת הבעיה שאיננו מסוגלים לראות כסף כמו שהוא באמת. ההסתכלות שלנו על כסף היא מעוותת לחלוטין והיא מעצבת לנו מציאות של מחסור ומאבק.
זוהי אינה הסתכלות נקייה, אנחנו לא רואים כסף כ"עירום".
אנחנו רואים אותו דרך כל האמונות השקריות, המיתוסים, המחשבות השליליות, הרעיונות השגויים והמערבולת של הרגשות שהתפיסה שלנו מעוררת. וכל זה במקור הוא לא שלנו!
האם יש לנו תקווה? בודאי שכן!
האם זה יכול להיות אחרת? בהחלט!
במי זה תלוי? בנו. או יותר נכון, ברצון וביכולת שלנו לשנות את תפיסת העולם שלנו ביחס לכסף.
כאשר אנחנו נשנה את התפיסה המעוותת שלנו לגבי כסף בפרט ולגבי רעיון המחסור בכלל, אנחנו ניצור פריצת דרך אמיתית בחיים שלנו ונוכל לחיות ברווחה כלכלית.
ויתרה מכך, ככל שיותר ויותר אנשים מאיתנו יעשו זאת, התודעה הרווחת תתחיל להשתנות לאט ולאט ואז הדורות הבאים אחרינו יחוו מציאות אחרת לגמרי בנושא של כסף.
מהו הצעד הראשון שעלינו לעשות?
להכיר באותה תפיסה מעוותת. ליצור מודעות לגבי הראייה השגויה שלנו את הדבר הזה שנקרא כסף. ולאחר מכן, להטיל ספק בכל השקרים ש"קנינו" עד היום מבלי לשאול שאלות ולהתחיל ללמוד להסתכל על כסף פשוט כמו שהוא. לא רע ולא טוב.
לאחר שנעשה זאת, נהיה חופשיים לגלות מה זה כסף באמת, להבין וללמוד איך למשוך אותו אל חיינו, איך לנהל אותו נכון ואיך לחיות בחופש כלכלי.
התהליך הזה של שינוי התפיסה הוא לא דבר של מה בכך. זה לא בדיוק הדבר הכי קל לעשות ובייחוד לא לבד בעצמנו.
החדשות הטובות הן שאני יצרתי דרך מובנית ומסודרת ליצירת אותו שינוי בתפיסה. שינוי עמוק ויוצא דופן שגורר אחריו גם שינוי קיצוני במציאות שלנו ביחס לכסף בפועל.
מדובר בתהליך ברור שכולל 5 שלבים וניתן ליישמו גם לתחומים אחרים של החיים, בהם ברצונך ליצור פריצת דרך.
את התהליך הזה עוברים המשתתפים בסמינר הדגל שלי- סמינר "דרך חדשה".
אשמח לשמוע את תגובותיכם על המאמר, אנא הגיבו בבקשה כאן למטה.
בהצלחה!
יואב זילכה
אהבתם את המאמר? שתפו את האנשים היקרים לכם.
רוצים ליהנות ממאמרים, טיפים, סרטונים ותכנים מעוררי השראה וגם לקבל במתנה את ה"פורמולה" שתגלה לכם מהם 6 המרכיבים הקריטיים להצלחה שלכם בחיים? לחצו כאן עכשיו!