שוקולד לפיסול (בצק שוקולד)
מהו בצק שוקולד:
בעולם ובישראל ידוע שוקולד לפיסול בשם "בצק שוקולד" ובאנגלית "חימר שוקולד"
ו"שוקולד פלסטיק",אני מעדיפה לכנות אותו בשם "שוקולד לפיסול"
בצק/חימר/פלסטיק לא ממש מעוררים תיאבון...
שוקולד לפיסול הינו מוצר טבעי המבוסס בעיקר על שוקולד,
אשר לו מוסיפים מים ומעט סירופ תירס/גלוקוזה והתוצאה היא חומר גמיש,
נוח לעבודה, נעים ריחני וטעים!
יתרונות השוקולד לפיסול על חומרי העיצוב האכילים האחרים ( בצק סוכר, מרציפן):
השוקולד טבעי , אין בו צבעי מאכל.
השוקולד נוח מאוד לעבודה, העבודה איתו קלה נעימה ופחות מלכלכת מבצק סוכר.
השוקלד יכול לשהות במקרר, ואפשר לקשט איתו עוגות קרם ומוסים ולא רק עוגות יבשות כמו עם בצק הסוכר.
השוקולד טעים מאוד!
פסלי שוקולד רבים שיצרתי עם השנים והצגתי במגוון תערוכות תוכלו לראות בגלריית הפיסול בשוקולד אשר נמצאת באתר שלי.
מתכון להכנת שוקולד לפיסול:
להמיס 600 ג"ר שוקולד מריר
עם 200 ג"ר סירופ תירס או סירופ גלוקוזה
להוסיף 50 ג"ר מים
לערבב היטב לצקת לתבנית חד פעמית ולכסות בניילון נצמד,
להניח לנוח לפחות 24 שעות,
לחתוך לחתיכות קטנות ולאכסן בכלי אטום,
ללוש לפני השימוש.
חשוב: לסוגי שוקולד שונים יהיו מרקמים אחרים, מומלץ להשתמש
בשוקולד איכותי המיועד לעבודה מקצועית .
כמו כן יתכנו פרקי זמן שונים עד להתקשות השוקולד, תלוי בסוג ובטמפ' הסביבה.
אני נוהגת להכין את בצק השוקולד לפחות שבוע לפני השימוש, בחורף שומרת בקופסא אטומה בארון יבש וקריר, בקיץ בתוך ניילון סגור בתוך קופסא אטומה- במקרר,
העבודה עם בצק שוקולד חייבת להתרחש בחדר ממוזג היטב אחרת חום הידיים ימס את השוקולד.