אז אתם אחרי פסיכומטרי אחד ואתם לא מרוצים מהציון. יכולות להיות לכך סיבות רבות ומגוונות, החל בניסיון ללמוד לבד שלא הצליח ועד לקורס לא מוצלח שעבר עליכם. מה שלא תהיה הסיבה, אתם עומדים בפני דילמה שמרוכבת מהרבה משתנים כמו זמן, כסף ויכולת קבלה למוסד אקדמי. עכשיו הבחירה בידיים שלכם.
ראשית חשוב לזכור כי לפסיכומטרי ניתן לגשת ללא הגבלה עד להשגת הציון הרצוי ורק הציון הטוב ביותר תקף, גם אם הוצאתם ציון פחות טוב במבחן השני . עוד דבר שיש לזכור הוא שישנה תקופת צינון בין מבחן למבחן כלומר אסור לגשת למועד הבא אחרי המועד אותו עשיתם ויש לחכות מועד אחד. בשל כך, יש לבחון את הזמנים העומדים לרשותכם. אם תצליחו לשפר בזמן למועד הרשמה, גשו לבחינה ואל תחכו יותר מידי. כך גם החומר עוד יהיה יחסית טרי.
שנית אל תתפשרו, הצבתם לעצמכם יעד ואפילו אם הוא גבוה, מרבית האנשים שעושים את הפסיכומטרי פעם שנייה מעלים את ציונם באחוז ניכר. המבחן הראשון הוא מלחיץ, מתסכל ומפתיע. המבחן השני מוריד את אפקט הפתעה וכך גם את הלחץ. אתם יודעים מה נדרש מכם ואין סיכוי שתופתעו.
חשוב לבדוק טוב את עצמכם, לראות מה לא עבד במבחן הראשון ולהתעכב על הנושאים שבהם אתם מתקשים. למשל, ניהול זמן לא נכון, התעכבות על חומר לא נכון או תרגילים שונים שלא פתרתם. חשוב להודיע למדריך שזהו הפסיכומטרי השני שלכם וכך הוא יכול להתאים לכם מסגרת שתספק את ההכנה המתאימה לכם ביותר .בנוסף יש קורס פסיכומטרי מיוחד שמיועד לכאלה שקיבלו 650 ומעלה בבחינה פסיכומטרית קודמת, אך זקוקים לציון גבוה יותר כדי להתקבל למקצועות מבוקשים באוניברסיטה. אחד מהם נקרא מועדון 700.
לסיכום אסור לנו להתייאש או לוותר. הפסיכומטרי הוא משוכה שכל אחד חייב לעבור בכדי להגיע למוסדות האקדמיים. גם אם לא הצלחנו להשיג את התוצאה הרצויה בפעם הראשונה אין זה אומר שעלינו להפסיק לנסות. גם אם עבר זמן רב מאז המבחן הראשון, נחזור מפוקסים יותר ובטוחים יותר שהפעם נשקיע נתמיד ונצליח להתמודד עם המבחן.
מוגש כשירות לציבור על ידי קידום פסיכומטרי