כשאתם עובדים בעלי ניסיון זה לא כזה קל לכתוב קורות חיים. לא תמיד יודעים מה לכתוב ומה לא, איך להציג הכי נכון את הניסיון המקצועי שרכשתם, איך להסביר את חצי השנה ההיא שבין מקום העבודה האחרון לזה הקודם (האמת היא שפשוט הייתם צריכים קצת חופש, אבל לכו תסבירו את זה למעסיק בראיון העבודה...) ובקיצור, גם כשיש על מה לכתוב, זה לא פשוט.
אבל הבעיה מחמירה עוד יותר כאשר אתם מחפשים עבודה בפעם הראשונה. בין אם זה אחרי סיום הלימודים ובין אם לאחר השחרור מהצבא- בשני המקרים אתם צעירים, בתחילת דרככם ו... אין לכם באמת מה לכתוב בקורות החיים.
אז כשאין "קורות" איך בכלל כותבים קורות חיים?
שאלה טובה!
לשם כך פנינו לשני אבוטבול- ממלאת מקום מנהלת מוקד גיוס עובדים של רשת המלונות פתאל. ברשת פתאל פתוחות באופן קבוע עשרות (אם לא יותר) משרות בתפקידים מגוונים שאינם דורשים ניסיון קודם. חלק מהמשרות מוגדרות כעבודה מועדפת ורובן מתאימות למשוחררים צעירים. בין התפקידים: משרות בתחום שירות וקבלה, מלצרים,ברמנים, , מאבטחים,טבחים, שוטפי כלים וחדרנים.
הדרישה היא לעובדים ברחבי הארץ וגם, איך לא- לאילת.
כמי שמקבלת לא מעט קורות חיים של מחפשי עבודה מתחילים ללא ניסיון קודם, לשני יש מספר טיפים עבורכם. אז, אם אין לכם עדיין ניסיון תעסוקתי ואתם מטפסים על הקירות בניסיון לבנות לעצמכם קורות חיים ארוכים יותר ממספר שורות, הנה מספר פרטים שאתם חייבים לכתוב בקורות החיים שלכם:
- פרטים אישיים: שם מלא, מספר טלפון שבו אתם זמינים, כתובת אימייל וגם, וזה חשוב מאוד: כתובת מגורים. כשפונים למשרה ברשת- חשוב לציין היכן אתם מעוניינים לעבוד ואם אתם מוכנים להעתקת מקום המגורים.
- קורסים והשכלה: אם עשיתם קורסים (ולא משנה אם זה בתחום הקשור לעבודה או שלא) ציינו אותם בקורות החיים. ניתן ללמוד הרבה על אישיותכם והעדפותיכם על פי תחומי העניין שלכם. קורס במד"א יכול בהחלט להיות משמעותי.
- שפות: יש לכם שפת אם שאיננה עברית? אתם דוברים שפה נוספת ברמה גבוהה? ציינו!
- תחביבים: זה עלול להישמע מוזר וגם מה הקשר בכלל בין עבודה לתחביבים...? אבל, אם יש לכם תחביב מעניין- ציינו אותו בקורות החיים. תחביבים הם עוד פרט שיכול לתת המון אינפורמציה על היכולות והכישורים שלכם.
- כישורים אישיים: נכון, אתם לא ממש אובייקטיבים ובמקרה הזה- אתם מעידים על עצמכם, אבל, פירוט כישורים אישיים הוא דרך מצוינת ליצור בידול ביניכם לבין כל מאות המועמדים האחרים וחסרי הניסיון הפונים לאותה משרה.
- שירות צבאי וקורסים צבאיים: שירתתם בצבא בתפקיד מעניין? עשיתם קורסים? פיקדתם על חיילים ורכשתם ניסיון בהובלה ומנהיגות? ציינו זאת בקורות החיים!
- תרומה לקהילה והתנדבות: אתם מתנדבים ב"תנו לחיות לחיות"? לקחתם חלק פעיל בפעילויות מועצת התלמידים בזמן הלימודים בתיכון? ואולי הייתם חברים בתנועת נוער? כיתבו על כך בקורות החיים.
בשלב הזה, קורות החיים שלכם נראים כבר הרבה יותר מלאים וגם... מרשימים.
שני מוסיפה עבורכם מספר דגשים נוספים שיש לשים לב אליהם לפני משלוח קורות החיים: "כשאני ממיינת קורות חיים אני שמה לב להרבה מאוד פרטים ומאוד חשוב לתת עליהם את הדעת- אם מדובר במועמד בעל ניסיון תעסוקתי כלשהו אני אבדוק אם קיימת התמדה במקומות העבודה. אני אבדוק גם רצף בקורות החיים, אבדוק אם קיים כיוון ברור, האם קורות החיים כתובים באופן מסודר ומאורגן וכמובן אם יש בתוכן התייחסות לדרישות המשרה. חשוב מאוד שמחפשי העבודה יקראו היטב את דרישות המשרה וישלחו קורות חיים רק למשרות שהם מתאימים להן. חוץ מזה כדאי להדגיש בקורות החיים את הנקודות שרלבנטיות לתפקיד המדובר. במלונאות למשל אנחנו מחפשים אנשים דינאמיים שיכולים להתאים את עצמם לסביבה משתנה, אנשים סבלניים, שירותיים שאינם מפחדים מעבודה קשה. מעבר לכך- חלק גדול מהמשרות שלנו הן משרות במשמרות. מועמדים שמציינים בקורות החיים שלהם שהם יכולים לעבוד במשמרות (כולל בסופ"ש) כבר מעלים לעצמם את הסיכויים לקבל מאיתנו שיחת טלפון. בקיצור, בידקו מה המעסיק צריך ומחפש ובהתאם לזה הדגישו את מה שצריך בקורות החיים שלכם".