חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

האם כדאי להקפיד על צריכת מוצרי חלב או שאפשר להסתפק בתחליף?

בשנים האחרונות ניטש ויכוח מר בין הרופאיםוהתזונאים המצדדים בצריכת משקה החלב ומדגישים את חשיבותו הבריאותית הרבה ואתיתרונותיו הקולינריים, לבין המקטרגים התולים במשקה חלב את האשם עלמחלות רבות שהתפתחו בתרבות המערבית. מול כל צרכני החלב וחסידיו עומדים אלה שלאיכניסו טיפת חלב  או מוצרי חלב כגון שמנת, שוקו ועוד לגופם. מדוע ויכוח זה מתקיים?מהם יתרונותיו של החלב ושל מוצרי חלב? מה הסיבה שיש כל כך הרבה אנשים המתנגדיםלצריכת חלב?

 

מה מכיל החלב?

בחלב ובמוצרי חלב כגון שמנת, שוקו ועודיש ויטמינים רבים, סידן ומינרלים שונים, כמו ויטמין B לסוגיו, בעיקר ויטמין B12,ויטמין D וכן חיידקים פרוביוטייים שונים. ויטמין B12 מונע אנמיה ומשפיע על פעילותמערכת העצבים. לאלה שאינם צורכים מוצרי בשר, חלב ומוצרי חלב מהווים מקור חשובלוויטמין B12. ויטמין D נוצר על ידי חשיפה לשמש, אך כיום, כאשר עבודות רבות מתבצעותבמבנים סגורים, נוצר אצל אנשים רבים מחסור בוויטמין D. כיוון שכך, הגוף צריך להשליםאת החסר על ידי צריכת מזון המכיל ויטמין D, דהיינו על ידי צריכת חלב וצריכת מוצריחלב. תפקידם של החיידקים הפרוביוטיים המצויים בחלב ובמוצריו להגן על מערכת העיכולולחזק את הפלורה הקיימת במעיים.

 

למה הסידן כל כך חשוב לאדם?

הסידן שבחלב תורם לחיזוק מערכת השלד, מונע ירידהבצפיפות העצם שבעקבותיה עלולים לחלות באוסטיאופורוזיס, מחלה שאין לה מרפא, אלא רקהקלה. כמו כן, צריכת מוצרים המכילים סידן מאזנת את לחץ הדם בגוף ומונעת התפתחותסרטן המעי הגס. כדי להגביר את ספיגת הסידן בגוף, רצוי לצרוך חלב וכן מוצרי חלב יחדעם מוצרים המכילים ויטמין C, כמו למשל פרי הדר טרי או סחוט וירקות סיביים, כמופלפלים בכל הצבעים. כדאי מאד לא לשלב אכילת מוצרי חלב יחד עם מוצרי בשר, כי השילובבין השניים מונע את ספיגת הברזל המצוי בבשר וכך מופחתים יתרונות אכילת הבשרומוצריו. גם שילוב של קפה, תה או קקאו עם מוצרי חלב מעכב את ספיגת הסידן בגוף, אךלא מונע אותה לחלוטין.

 

האם אפשר לקבל סידן גם ממוצרי מזוןאחרים?

אכן, גם בטחינה יש סידן רב, כמו גם בחסהובפטרוזיליה, אך יש בהם חומרים מסוימים המעכבים את ספיגת הסידן. בחלב ובמוצרי חלב,לעומת זאת, הסידן נספג כולו במערכת העיכול מבלי לאבד מסגולותיו המיוחדות. חשובלהדגיש כי חלב רזה ומוצרי חלב מופחתי שומן מכילים סידן בכמות רבה יותר מאשר במוצריחלב אחרים.

 

אם כך, איזה מוצרי חלב כדאי לצרוך? כמהכדאי לצרוך?

צריכת חלב ומוצריו אינה מסובכת כלל וכלל. החלבזמין ומצוי בכל מרכול, כמו גם מוצרי החלב השונים, בהם שמנת, שוקו, יוגורטומעדני חלב. לילדים ובני נוער עד גיל עשרים כדאי לצרוך כ-1,000 מ"ג חלב ומוצריוביום ולמבוגרים מעל גיל עשרים ועד זקנה מומלץ לצרוך כ-1,200 מ"ג מוצרי חלב ביום.כדי ליהנות מיתרונותיו המופלגים של החלב ומוצריו, לא צריך להתלבט הרבה, כי אין כלהגבלה בבחירת סוגי מוצרי החלב. המקפידים על משקלם או המנועים מצריכת מוצרים המכיליםסוכר, יכולים למצוא במקררי החלב במרכולים מוצרים דלי שומן ודלי סוכר, כמו יוגורטיםדיאט, מעדני חלב ללא סוכר, שמנת מופחתת שומן ואפילו משקה שוקו ללא סוכר.

 



תגיות המאמר: חלב, סידן, שוקו, מוצרי חלב, שמנת


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

רונית גלר

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת רונית גלר

מאת: רונית גלרמתכונים ואוכל - כללי24/10/111016 צפיות
במאמר זה תוכלו למצוא מידע בנוגע לשמן זית ודבש, תרומתם לסביבה והחשיבות בייצור דבש

מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל - כללי

מאת: דוד כהןמתכונים ואוכל - כללי02/04/205695 צפיות
כשמתכוננים לעריכת ארוחה חגיגית, לא מתחשבים רק באוכל אלא גם בעיצוב השולחן. בדרך כלל משתמשים בכלי הגשה יוקרתיים. כלים אלה יכולים להיות גם מפלסטיק, כלים חד פעמיים. הבאנו כמה טיפים לשימוש בכלי הגשה חד פעמיים יוקרתיים.

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי24/03/205606 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: shlomy מתכונים ואוכל - כללי22/01/205873 צפיות
מתכננים אירוע בקרוב? רוצים לבחור את הקייטרינג הנכון ביותר עבור האירוע, וזה שיתרום להצלחה שלו בצורה הטובה ביותר? אם כן כדי לכם לקרוא את המאמר הבא:

מאת: ניב אבןמתכונים ואוכל - כללי21/01/205990 צפיות
אך מה ניתן לעשות כאשר רוצים לחגוג אירוע באווירה יותר אישית, מבלי לאבד את הייחודיות של ארוחת שף טעימה ומזמינה ללא טרחה שמצריכה עמידה מול כיריים ותנורים בוערים? בשביל זה בדיוק קיימים שפים אישיים.

מאת: שרון צרפתימתכונים ואוכל - כללי13/11/196274 צפיות
יש לשים את הדגש לגבי התוכן האישי על מנת לרדת מהר ובהצלחה

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי30/07/196507 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: חיים נוימתכונים ואוכל - כללי25/10/183257 צפיות
מסעדת "וינה" השוכנת ברחוב בן יהודה 62 בתל אביב היא מסעדה ותיקה שנוסדה לפני כשבעים שנה והמתמחה באוכל יהודי נוסח מזרח-אירופה. בשנים האחרונות קמה לה עדנה לארוחה מבית האימא הפולניה או הרומניה או הרוסיה ורבים שבים ופוקדים מסעדות המתמחות באוכל היהודי המנחם הזה, חלק רב מהם תיירים ולאחרונה גם צעירים שחזרו ממסע קניות בארצות מזרח אירופה ובמיוחד מפולין, שם הפירוגי הוא מאכל לאומי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica