אתם נמצאים בעיצומו של תהליך הרזיה אבל מתים לארוחה איטלקית במסעדת פסטות שווה במיוחד.
פסטה ודיאטה. יש חיה כזאת? האמת היא שכן. לפחות חלקית.
הפסטה עצמה אינה מכילה כל כך הרבה קלוריות ואינה נחשבת למזון שרצוי להימנע ממנו באופן מוחלט (כמו בורקס קצפת). מה שכן מכיל הרבה קלוריות (המון קלוריות, בדרך כלל) זה הרוטב, הלחם והחמאה, היין, המנות הראשונות והקינוח...
על מנת להצליח לשלב פסטה בתפריט תזונה דיאטטי, עליכם לעשות זאת בחכמה. ראשית, יש להעדיף אכילת פסטה בבית על אכילתה במסעדה. בתהליך הבישול הביתי, יש לכם אפשרות לשלוט במרכיבי המנה באופן מדויק ולהחליף חומרים גולמיים מופחתי קלוריות. תוכלו לבחור פסטה מחיטה מלאה או מדגנים אחרים: תירס, שיפון, קינואה, אורז, וכוסמת. אם כבר הלכתם למסעדה, רצוי לא להגיע מורעבים. כשאדם מגיע לארוחה רעב מאוד, רוב הסיכויים שיאכל הרבה יותר ממה שגופו צריך ואף ילווה את המנה העיקרית בתוספות מיותרות. אם אתם חייבים מנה ראשונה- לכו על סלט ירוק גדול או מרק ירקות (ללא שמנת) שימלא אתכם. הוא עדיף על אנטיפסטי או לחם וחמאה וגם יסייע לכם בתהליך העיכול.
במנה העיקרית- הפסטה- וותרו על רטבים המבוססים על שמנת וגבינות ובחרו ברוטב אדום על בסיס עגבניות או על בסיס שמן זית וירקות. רטבים אלו מכילים פחות קלוריות ויותר ויטמינים ומינרלים החיוניים לגוף. שימו לב לכמות הפרמזן ששפכתם מעל צלחת הפסטה שלכם. הפרמזן היא גבינה קשה שמנה וכמות גדולה ממנה תעלה פלאים את הערך הקלורי של המנה. כנ"ל לגבי כוס היין האדום. שתיית יין נפוצה לצד הפסטה אך יש לזכור כי היין מכיל לא מעט קלוריות. כוס אחת תעשה את העבודה. יותר מכך עשוי להזיק לדיאטה שלכם.
ודבר אחרון- נסו לוותר על הקינוחים. פרוסת עוגה מכל סוג שהיא תהפוך את הערב למשמין במיוחד וחבל. כוס קפה או תה בליווי ממתיק זה נפלא.