הנתונים הסטטיסטיים היבשים מראים, כי בתוך שנה נסגרים כ-30% מהעסקים החדשים ובתוך חמש שנים נסגרים כ-70% מהם, כלומר, שניים מתוך שלושה. הסיבות לכישלונם של עסקים חדשים רבים (והאמת שגם ותיקים) הוא חוסר מיקוד עסקי והיעדר יכולת לממש את הפוטנציאל השיווקי הטמון בהם.
כדי להימנע מטעויות שעלולות לעלות ביוקר, זקוק כל עסק בראש ובראשונה לזהות ברורה ומוגדרת, או במילים אחרות, ל"מיתוג".
מיתוג הוא תהליך אסטרטגי מבוסס מחקר הכולל זיהוי של צרכים וטרנדים בשוק, הגדרת אפיון קהלי המטרה ועוד. השלב הבא בתהליך המיתוג הוא גיבוש חזון וערכי מותג (הבטחת המותג), פילוח שוק, מיקוד ומיצוב (stp). על בסיס זה מתחיל תהליך קריאטיבי של יצירת זהות ושפה ייחודיים. המוקד הראשוני ממנו יונקת השפה השיווקית את צורתה הוא לוגו החברה. עיצוב לוגו הוא מלאכה מורכבת ומאתגרת, שכן הלוגו, לרוב בשילוב סיסמת מיצוב, אמור לשקף בצורה המושלמת ביותר את האסטרטגיה, המהות והרוח של כל עסק. בחברות גדולות נהוג לסכם את התהליך בצורה מסודרת באמצעות ספר המותג (brand book), שבו מוגדרים הכללים והחוקים לשימוש "כהלכתו" בלוגו ובסממנים החזותיים האחרים, לשימושם של הספקים החיצוניים ועובדי החברה עצמה.
בעידן שבו רוב המוצרים דומים אחד לשני נדרשת יכולת אסטרטגית וקריאטיבית משולבת, שבאמצעותה ניתן לזקק את הערך המוסף ואת הצעת המכירה הייחודית (usp) של כל עסק לכדי תוצר תקשורתי חד, ברור ונחשק.
מיתוג שעובד נכון, אמור לסייע לכל עסק להשיג את היעדים הבאים:
- בידול - מיתוג נכון יסייע לעסק לבלוט מול המתחרים באמצעות שפה, זהות וחווית לקוח ייחודיים.
- אופטימיזציה - מיתוג מאפשר לאחד את כל המסרים השיווקיים, בכל ערוצי התקשורת לשפה אחידה ועקבית, לשם העצמת החשיפה התקשורתית.
- החזר על ההשקעה – מיתוג מצליח משמעו יותר החזר על ההשקעה, יותר מכירות, יותר נתח שוק ובשורה התחתונה גם יותר הכנסות. במילים אחרות, מיתוג מגדיל את סיכוייהם של עסקים חדשים לחמוק מאותם נתונים קודרים ומדכאים בהם פתחנו, להצליח ולשגשג בעולם השיווקי התזזיתי של ימינו.