כדי להיכנס לעולם האקדמי אין ברירה וצריך לעבור דרך הפסיכומטרי. הרבה אנשים מבועתים מהמחשבה עליו. הציפיות סביבו כל כך רבות והלחץ אדיר. אך אם נדע מה את התמונה המלאה, ממה הוא מורכב, איך הוא בנוי וכיצד ללמוד, נוכל להיות רגועים יותר ולהצליח יותר.
מהי מטרתו של המבחן?
המבחן הפסיכומטרי הוא כלי מיון אחיד לקבלה למוסדות אקדמיים (יחד עם ממוצע הבגרויות), משמע ככל שתצלחו במבחן תגדלו את סיכוייכם להתקבל למוסד אליו את שואפים להתקבל וכן מבחינת האוניברסיטה קיים סיכוי טוב יותר שתצלחו בלימודיכם.
כיצד בנוי המבחן הפסיכומטרי?
מבנה המבחן הוא של שמונה פרקים שכל אחד מהם מורכב משלושה נושאים: פרק כמותי, פרק מילולי ופרק אנגלית. השאלות במבחן הן אמריקאיות (בחירה בין ארבע תשובות לכל שאלה).
הפרקים של חשיבה כמותית בודקים את יכולת החשיבה המתמטית של התלמיד, ולמרות שהרמה של המתמטיקה לא גבוה במיוחד האופן בו מוצגות השאלות מורכב ודורש אימון וכן קשה להשלימן בזמן קצר.
הפרקים של חשיבה מילולית בודקים את כישורי השפה של התלמיד, את היכולת שלו להסיק מסקנות, לבצע אנלוגיות, לחשוב בשיטתיות ולהשתמש באוצר מילים.
פרקי האנגלית במבחן הפסיכומטרי הם פחות חשובים לשקלול הציון, אך יש להם חשיבות לקראת שיעורי האנגלית באוניברסיטה (עם ציון גבוה אפשר לצמצם את מספר הקורסים שצריך לקחת באנגלית ואף לקבל פטור). פרק האנגלית בודק את רמת הבנה הידע ויכולת הקריאה של התלמיד באנגלית.
אורך המבחן הוא 200 דקות והוא מכיל 220 שאלות. אם תעשו חישוב מהיר תגלו שיש פחות מדקה לפתירת שאלה, אך בעזרת תרגול נכון זה אפשרי.
ציוני המבחן נעים בין 200-800 והוא יחסי בין כל הנבחנים. כלומר ההצלחה שלכם נמדדת ביחס להצלחה של נבחנים אחרים, באותו מועד וגם בכמה מועדים שסביבו.
איך ללמוד למבחן הפסיכומטרי?
נראה שיש יותר מידי חומר ולמידה לבד תהיה קשה ומסובכת, לכן חשוב לבחור באחד בקורסי הכנה לפסיכומטרי שקיימים להכנה למבחן. בקורס נלמד כיצד לפתור תרגילים מתמטיים בצורה פסיכומטרית ולא כפי שהינו רגילים, נלמד את ההיגיון מאחורי השאלות בעברית ואת ה"טריקים" לפתירתם, כמו כן תרגול של ניצול זמן נכון וסימולציות של במבחן יעזרו לנו להתמודד עם הלחץ של המבחן.
יש לבצע את ההכנה הטובה ביותר למבחן כי הוא יעזור לנו להמשיך בדרכנו, להתקבל למוסד האקדמי שרצינו, לעסוק במקצוע שנבחר ולהשיג את כל היעדים שהצבנו.
מוגש כשירות לציבור על ידי קידום פסיכומטרי