מיקי שחם, ''בנק החיים''- דם טבורי, מביא דיווחי מדע הרפואה מהעולם: תאי גזע עובריים
C. Leeb, M. Jurga, C. McGuckin, N. Forraz, C. Thallinger, R. Moriggl, L. Kenner | Cell Proliferation - 2011
ESC של עכברים נלקחים ממאסת התאים הפנימית של הבלסטוציט לפני שהוא מושתל בקיר הרחמי.
הבידוד שלהם בשנת 1981 על ידי סר מרטין ג. אוונס ומת'יו קאופמן ובאופן עצמאי על ידי גייל ר. מרטין תרם במידה נרחבת לידע שלנו על פלוריפוטנציה וההשתנות של תאי גזע.
מיקי שחם, "בנק החיים", מוסיף - מבהיר כי ממצא זה הוא מהפכה מדעית על ידי מתן במה לייצור עכברי נוקאאוט, אשר כעת נהפכו לכלי מחקר סטנדרטי.
בשנת 1998, ג'יימס ת'ומסון והצוות שלו דיווחו על הנגזר המוצלח הראשון של קווי ESC אנושיים, ובכך הרחיבו את הפוטנציאל הגדול של ESC על ידי מתן ההזדמנות לפתח טיפולים מבוססי-תאי גזע למחלות אנושיות.
עם זאת, ממצא זה גם גרם לאי שקט, מכיוון שתאים אלו נלקחו מעוברים אנושיים שהופרו במבחנה אשר בתיאוריה יכלו ליצור בן אדם.
עם זאת, מלבד סוגיות אתיות המשויכות לשימוש בעוברים אנושיים, אלו מהווים מקור תאי מאוד מצומצם המגביל יישום רחב-היקף עבור שיטות טיפול פוטנציאליות.
חיסרון נוסף של ESC הוא יכולת השגשוג הלא מוגבלת שלהם; זה יכול לגרום להיווצרות גידולים לאחר ההשתלה (טרטומות).
כמו כן, ESC לא יהיו תואמים-חיסונית עם מטופל הטרולוגי, בשל המקור הגנטי השונה שלהם, מה שמגביל עוד יותר את הפוטנציאל הטיפולי שלהם.
לפיכך, כמה שיטות לייצור ESC המותאמים למטופל פותחו.
לפי מיקי שחם, מחברת "בנק החיים", דם טבורי מהווה המקור היישומי הטוב ביותר, שכן תאי גזע מדם טבורי ראשוניים יותר - אינם נושאים עדיין מערכת חיסונית. עשרות מחלות וטיפולים באמצעות תאי גזע מדם טבורי נחקרים כיום ומצויים בניסויים קליניים במסגרת רפואת חידוש האיברים והריפוי התאי. מהיות תאי גזע שמקורם בדם טבורי בעלי יכולת התמיינות לסוגים שונים של תאי גוף, עשויים גם הם לשרת השתלות חידוש איברים.
טכניקות אלו מתבססות על התגלית שתאים בוגרים יכולים, בנסיבות מסוימות, להיאלץ להחליף שושלות בעזרת תכנות גרעיני.
מיקי שחם - מומחה לתאי גזע, דם טבורי ובנקאות דם טבורי, מבעלי החברות האחיות - בנק החיים וסיטוג'ן, ימשיך לעדכן את הגולשים בנושא תאי הגזע והדם הטבורי - בכלל, ורפואת חידוש איברים | רפואה התחדשותית | רפואה מחדשת | רפואה רגנרטיבית | Regenerative Medicine | Gene Therapy, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי ומקורותיהם האחרים - בפרט.
מיקי שחם, בנק החיים, פיתח את טכנולוגיית ומכשיר הסיטוג'ן - הטכנולוגיה הראשונה בעולם באמצעותה ניתן לאסוף מספר תאי גזע מדם טבורי הגבוה משמעותית (בכ- 80%) שיכול לשרת גם:
- השתלות לחולים מבוגרים ולא רק בילדים כפי המצב עד היום.
- סדרות השתלות של רפואה רגנרטיבית / רפואת חידוש איברים, הדורשות מספר תאים גבוה.
- טיפול במספר מחלות שונות במהלך החיים.
לפי מיקי שחם, בארץ, הטכנולוגיה זמינה ללקוחות - "בנק החיים, בלבד.