חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יינות שורשיים דוברי עברית לראש השנה : מאת שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול20/09/20111167 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק
יינות שורשיים דוברי עברית לראש השנה
מאת שף אלון גונן

בכל שנה אנו מקבלים מעשרות יקבים ומשרדי יחסי ציבור, יינות ובקשות להמליץ על יינות לחג. בדרך כלל אני ממליץ על יין שילך טוב עם אוכל, וגם הפעם לא אחרוג ממנהגי זה.
אולם תהיה חריגה אחת עליה החלטתי, ודווקא בגלל כל ההפגנות של הצדק החברתי והפטריוטיזם הישראלי שכמעט ופס מהמדינה הזו:
היינות שלי בראש השנה תשע"ב יהיו יינות ישראלים עם שורשיות של עובדי אדמה, כורמים, וכאלה שמייצרים יין מתוך אהבה למדינה ומתוך פרגון עצום לחובבי היין.


יקב ויתקין - פטיט סירה 2008
יקב ויתקין: אברהם, יהודית ואסף פז; דורון בלוגולובסקי ורעייתו שרונה לבית משפחת פז.
זו משפחה שמגדלת ענבים, בוצרת, סוחטת, מבקבקת, ומעניקה בכל בקבוק טיפה של אהבה.
וכיאה למשפחה חקלאית שורשית, הדור הבא למשפחת בלוגולובסקי (סתיו), כבר מחכֵּה לפשוט את המדים ולהיות שותף מלא לעשייה.
היין שלי השנה מיקב ויתקין הוא הפטיט סירה: יין חזק, עוצמתי, בעל צבע וריח מדהים. יין שמרגש וסוחף אותי.
המנה שתוגש עם היין הזה לשולחן החג שלי, היא אוסובוקו טלה עם ירקות שורש.


יקב כהנוב - פטי וורדו
יקב כהנוב: אבי, מרים וערן לבית משפחת כהנוב.
דור שלישי לחקלאים במושבה גדרה. חריצי האדמה ניכרים בידיו של הכורם אבי כהנוב.
אלה חקלאים מהדור בו למילה אדמה הייתה משמעות של נכס אסטרטגי ויישוב כל חלקה במדינה שלנו.
אי אפשר שלא להתרגש כשהכהנובים נתנו ליין הצעיר שלהם את השם "סדרת בילויים". בשנת 1884 הקימו את גדרה הביל"ויים שגורשו ממקווה ישראל ועסקו בחקלאות. מאז ועד היום מעבדים הכהנובים את אדמות המשפחה, היום אלה אבי וערן כהנוב.
היין שלי השנה מיקב כהנוב הוא הפטי וורדו: יין שונה בנוף שלנו, מעניק תחושה של עוצמה ומורכבות, אך בד בבד מאוד חמאתי ומפנק (סוג של צבר ישראלי).
המנה שתוגש עם היין לשולחן החג שלי, היא כבדי עוף צרובים עם פטריות פורטובלו ועשבי תיבול טריים על חציל קלוי


יקב וילה וילהלמה - שרדונה
יקב וילה וילהלמה: מוטי גולדמן, חקלאי, מורה לפיזיקה ודור שני למגדלי ענבים במושב בני עטרות, שהוקם על ידי הטמפלרים שעסקו בגידול פרות לחלב וגידלו ענבים למאכל ויין.
היינות של יקב וילה וילהלמה הם מסוג היינות שלוקחים לעצמם את הזמן. ככה, בשקט ובצנעה, יושבים להם חודשים ארוכים בחביות, ואחר כך מתיישנים להם חודשים רבים נוספים בבקבוק, ואז הם יוצאים בשקט ובצנעה לקהל חובבי הז'אנר של יינות איכותיים משובחים.
היין שלי השנה מיקב וילה וילהלמה הוא השרדונה: יין יוצא דופן בטעמיו הפירותיים, עם שילוב נפלא של עץ בשל. יין רך וחמאתי שממלא את חלל הפה באין ספור טעמים.
זהו יין לבן שמתריס נגד כל אותם יינות מתקתקים, פירותיים, בעלי ריחות מטהרי האוויר.
שרדונה אמיתי הוא יין עוצמתי ובעל אמירה סוליסטית. רוצים יין שרדונה? תוכלו למצוא אותו אצל מוטי גולדמן.
המנה שתוגש עם היין לשולחן החג שלי, היא פילה דג סלמון בגריל עם חרדל ויוגורט.


יקב בן חיים - קברנה סוביניון 2007
יקב בן חיים: רותי, אלי ואיתי לבית משפחת בן חיים, הם בני משפחת חבתנים משנת 1880. אהבתם הגדולה לעץ ולחביות מעניקה ליין שלהם תוספת ייחודית בז'אנר הישראלי. היינות של בן חיים מורכבים, מלאים, עוצמתיים, בעלי אופי. הם לא יינות קלים לשתייה, ולא יינות שחובבי הלמברוסקו רשאים לגעת בהם. אלה יינות לאנשים שאוהבים יין.
היין שלי השנה מיקב בן חיים הוא קברנה סוביניון 2007: זהו יין ששהה בבקבוק כמעט שנתיים, עד שאיתי בן חיים החליט שהגיע הזמן לחווייה המדהימה הזו.
היין בעל צבע סגול כמעט אטום. ארומות של פרי בשל ומוצק, מעט אניס וריחות עץ טובים ורגועים. בטעימה היין לעיס מאוד, וממלא את חלל הפה בטעמי פרי טרי ורענן. לצד שזיף אפשר לחוש טעמי אניס ופלפל ירוק, שוקולד מריר ואספרסו משובח.
יין שעובד בכוס וממשיך כל הזמן לרגש ולהפתיע.
המנה שתוגש עם היין לשולחן החג שלי, היא ביף בורגניון עם תוספת של ארטישוק ירושלמי.


יקב סומק - קריניאן
יקב סומק: הילה וברק דהאן מזיכרון יעקב
יקב סומק הוא יקב משפחתי שחי אדמה, נושם ניחוחות כרמים, בציר, תסיסה ויינות משובחים. השיתוף בין הילה הייננית לברק החקלאי מעניק ליין משהו אחר. יש תחושה כי סיעור המוחות נעשה מרגע שהענבים מתחילים לבצבץ על הגפן. או אז הילה הדידקטית וברק איש האדמה, שחי את השטח, מחליטים מה הכי טוב לגפן.
היין שלי השנה מיקב סומק הוא הקריניאן: כאשר טועמים את הקריניאן של סומק יש צורך לעצום עיניים, למלא את חלל הפה בנוזל האדום המבריק הזה, להשאירו למספר שניות ואז להחליק אותו פנימה. התחושה היא מעבר לתיאור.
זה יין שמתהדר בנוצות הראויות לו, יין מסקרן, יין מפתה ומתחשב. יין שצריך הרבה אומץ לייצר אותו בגלל יחסי הציבור הרעים שיש לזן הזה, אבל הטיפול והאהבה שמקבלים הענבים בבית משפחת סומק, הופכים אותו לקריניאן הטוב ביותר שיש לנו היום.
המנה שתוגש עם היין לשולחן החג שלי, היא סלט של ירוקים רעננים עם שקדי עגל מוקפצים בשמן זית ועשבי תיבול טריים.


יקב מישר - מרלו "731" 2008
יקב מישר: חיה וזאב סמילנסקי – בנו של הסופר והמחנך ס. יזהר. היקב שייך למשפחת סמילנסקי, מחלוצי ארץ ישראל. יין ישראלי משפלת החוף.
"מה שנוגע ליקב שלי – אעדיף לסגור אותו ולעקור את הכרם לפני שאודה בכך שאשתי ואני שייכים לכת של טמאים, ושעל כן אל לנו לגעת ביין שאותו ייצרנו במו ידינו, פן ייטמא ויתפגל"; זאב סמילנסקי מתוך הכתבה בעיתון הארץ בנושא כשרות יקבים.
יקב מישר הוא יקב משפחתי, ללא חנות, ללא מרכז מבקרים, אפילו ללא פועלים.
כל התהליכים של הכנת היין - החל בהדליה, שתילה, גיזום, השקייה, דישון, המשך בבציר, סחיטה והתססה, וכלה ביישון, ביקבוק, ואפילו עיצוב הבקבוק והתווית - נעשים על ידי בני הבית וחברים.
זהו יקב קטן שמגן על השפיות שנותרה בעולם שמנסה לסגור אותנו בבגדים שחורים, זקנים ארוכים וכיסים עמוקים.
היין שלי השנה מיקב מישר הוא מרלו "731" 2008: מרלו מז'אנר של עולם ישן, עגול וחלק. ריחות פירותיים עם מעט עשבי תיבול טריים.
זהו מרלו מאוד מיוחד, שמעניק חוויה של יין שכמעט ולא צריך אוכל לידו. טעמי שוקולד נפלאים ממלאים את הפה.
המנה שתוגש עם היין לשולחן החג שלי, היא איקרה טובה וכבד קצוץ משובח אליו אני מכניס קוביות כבד אווז מוקפצות קלות.


יקב עגור - רוסה
יקב עגור: שוקי ישוב. עגור הוא יקב בעל דעה. כל יין אצלו הוא סיפור. כל יין הוא בלנד ייחודי וחד-פעמי.
אצל שוקי הכל מתחיל בענבים ובטרואר האזורי, וממשיך בכל מיני ערבובים שונים ומשונים עד אשר הוא מחליט שזה הטעם שיכנס לבקבוק. שוקי הוא מסוג האנשים שמריח אדמה, טועם ענבים, נושם אדי תירוש וגם קצת אלכוהול, ובעיקר מחייך ומתמלא בגאווה ביין הישראלי שלו.
היין שלי השנה מיקב עגור הוא הרוסה: יין רוזה שעוטף את חלל הפה בטעמי פרי צעיר, חמיצות נפלאה, רעננות שגורמת לשכוח הכל ולהירגע.
המנה שתוגש עם היין לשולחן החג שלי, תהיה עוגת טארט טאטן עם המון תפוחי גראנד סמיט אפויים בקרמל וגרגירי וניל טריים.


שתהיה זו שנה של אוכל טוב ויין משובח לכולנו.

פורסם באתר אכול ושאטו

ןבאתר: www.adomolavan.co.il



 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121387 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121510 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121333 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121388 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121548 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121467 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121523 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172816 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142609 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143004 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144507 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413306 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148231 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148563 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica