עשר שנות בציר ליקב ברבדו-כרמי יוסף
רשמי ביקור מאת: עופר יוכלמן
רעיון הקמת היקב האקדמי על ידי פרופסור בן עמי ברבדו ותלמידו עודד שוסייב רקם עור וגידים בשנת 2000. כרמי משפחת שוסייב והידע הרב שצברו שני הפרופסורים בפקולטה לחקלאות התאחדו ליצור היין הראשון בבציר 2001. התחלה זהירה ונסיונית- אבל המסר קבוע ומתמשך- יין איכותי מענבי המקום בלבד וכך קבלנו את מחזור היין הראשון- 2600 בקבוקים ממוספרים של קברנה סוביניון מרשים.
ליקב הקטן הגעתי בשנת 2003- חבר סיפר לי על יין איכותי ביקב חדש ובדרך לא דרך הגענו לטעום. טעמנו, נהנינו וקנינו מתוך אמונה שהיין עם פוטנציאל יישון ועוד עתידו לפניו. סוג של הימור ביקב חדש, אבל אלה היו הימים, יקבי בוטיק קטנים הופיעו כפטריות לאחר הגשם וחלקם אף הפתיעו בתוצרתם הטובה. קנינו מתוך אמונה כי ליקב ברבדו מכרמי יוסף יש את הפוטנציאל להתקיים לאורך זמן ולא התאכזבנו. היין שנקנה מבציר 2001 הוכיח יכולת מופלאה של שיפור בארומות ובטעמו המעודן. בערב חגיגת העשור ליקב טעמו אותו כתבי היין – טעמו והתרשמו, כאשר אחד מהם אף ציין שלפנינו יין איכותי בקנה מידה אירופאי. לראות את השולחן הערוך במרכז הכרמים של משפחת שוסייב, אליו הסבו אנשי היקב וצוות כתבי יין באור אחרון של שקיעה מקסימה - אין תפאורה טובה מזה לחגוג ולציין 10 שנות בציר ליינות איכות ולמשפחה המופלאה של היקב.
למי שעדיין לא מכיר את העושים במלאכה- תיאור קצר: עודד ןבן עמי-הייננים. זורי- חתנו של פרופסור ברבדו משמש מנכ"ל היקב, הדר- הבת של פרופסור ברבדו, מנהלת האירועים ולא נשכח את הדור הצעיר- איגי ויעל המשווקים לחנויות ולמסעדות. כל שאר בני המשפחה נרתמים לסייע באירועים ובראשם רותי, אשתו של בן עמי ברבדו שלא מוותרת על חלקה במשימות, כולל מזיגת יינות לאורחים, ובייחוד תרומתה למיצוב הבלנד החדש והמצליח- הקופז".
האחד בספטמבר נקבע כמועד לציון 10 שנות בציר עם העתונאים וכתבי היין, ובאווירה מרוממת נפש של כרמים מסביב ושקיעה צבעונית באופק, נהנו מיין מעולה ואירוח חם.
את היינות ניתן למצוא במסעדות יוקרה רבות בארץ, בחנויות היין ובארצות הברית שאט אט היקב מתחיל לשווק לשם את יינותיו.
המלצת המערכת: קחו לכם פסק זמן של מספר שעות בימי שישי בצהרים, תאמו ביקור עם הדר בפרגולה שבלב כרמי יוסף, (בכרמים ולא בישוב) טעמו את יינות היקב באווירה רגועה ופסטורלית-מתכון בטוח לסופ"ש רגוע!
הרבה הצלחה ליקב ברבדו בהמשך הדרך!
יקב כרמי יוסף ברבדו:
מאת אלון גונן:
ביקורת יין: קברנה סובניון 2001
ללא ספק ה 2001 הטוב ביותר שנעשה בישראל.
קברנה סובניון 2001: יקב כרמי יוסף ברבדו.
יין אטום, עוצמתי, אנרגטי, טעמי פלפל ירוק בוקעים מכל עבר והיין שופע ריחות וטעמי פירות בשלים עפיצות וחמיצות מטורפת ומאוזנת שרוצה עוד ועוד כמה שנות בקבוק. כאילו הערנו את השד טרם זמנו. היין לא מפסיק להפתיע עם כל לגימה ניכר כי רעננותו מפתיעה את כל הטועמים.
אין הרבה יקבי בוטיק ישראלים שיכולים להתהדר ביין שבוקבק לפני עשור. יש אולי יקבי בוטיק שיש בספרייה שלהם יינות מלפני עשר שנים אך רובם לא ראויים לשתיה ובעלי היקבים לא יעזו לפתוח ולהטעים את היין. סוג של נרות חנוכה, לראותם בלבד. למושג יינות עתידיים יש משמעות, למילה רזרב על הבקבוק חייבת להיות משמעות. מקובל בעולם כי יקב שמוכר יין עתידי סומך את ידיו וכישורי היינן על המוצר העתידי. היין יהיה טוב לשתיה בעוד מספר שנים והיין יהיה משובח בעוד יותר שנים והיין יחזיק מעמד ויהיה חי ותוסס גם בעוד עשר שנים ויותר. נכון שיש מבקרים המעניקים ליינות מסוימים את יכולת ההישרדות ארוכת השנים אפילו שהיקב שייצר את היין אפילו לא עבר את גיל חמש ואין להם על מה להסתמך מלבד זה שאף אחד לא יזכור בעוד עשר שנים את האמירה הקצת מתנשאת והקצת לא אחראית שבדרך כלל מקפיצה את מחיר היין המדובר.
יקב שמוכר יין עתידי ומתחייב על X שנים חייב שיהיה לו על מה להתבסס , קביעה פזיזה שכתובה על תווית היין לא מספיקה, חובת ההוכחה חלה על היקב.
רוצים למכור יין עתידי? אני רוצה לטעום יין עתידי שהתחייבתם עליו לפני X שנים ושהיום הוא ראוי לשתייה ואז זכותכם המלאה למכור יין עתידי.
יפסיקו המבקרים להכתיר יינות עתידיים שיכולים להחזיק מעמד עשרות שנים. אין חיה כזו ויפסיקו היקבים שאין להם על מה להתבסס למכור לנו יחסי ציבור, ואנו, אוהבי היין נסמוך על יקבים עם מסורת, שנות בציר, והכי חשוב קצת צניעות. משפחת העשור היא לא גדולה אבל ללא ספק מהמשובחה שיש.
לאתר היקב
עלה באתר ה יין www.adomolavan.co.il