חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עשר שנות בציר: מאת עופר יוכלמן ואלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול18/09/20111688 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

עשר שנות בציר ליקב ברבדו-כרמי יוסף
רשמי ביקור מאת: עופר יוכלמן


רעיון הקמת היקב האקדמי  על ידי פרופסור בן עמי ברבדו ותלמידו עודד שוסייב רקם עור וגידים בשנת 2000. כרמי משפחת שוסייב והידע הרב שצברו שני הפרופסורים בפקולטה לחקלאות התאחדו ליצור היין הראשון בבציר 2001. התחלה זהירה ונסיונית- אבל המסר קבוע ומתמשך- יין איכותי מענבי המקום בלבד וכך קבלנו את מחזור היין הראשון- 2600 בקבוקים ממוספרים של קברנה סוביניון מרשים.
ליקב הקטן הגעתי בשנת 2003- חבר סיפר לי על יין איכותי ביקב חדש ובדרך לא דרך הגענו לטעום. טעמנו, נהנינו וקנינו מתוך אמונה שהיין עם פוטנציאל יישון ועוד עתידו לפניו. סוג של הימור ביקב חדש, אבל אלה היו הימים, יקבי בוטיק קטנים הופיעו כפטריות לאחר הגשם וחלקם  אף הפתיעו בתוצרתם הטובה. קנינו מתוך אמונה כי ליקב ברבדו מכרמי יוסף יש את הפוטנציאל להתקיים לאורך זמן ולא התאכזבנו. היין שנקנה מבציר 2001 הוכיח יכולת מופלאה של שיפור בארומות ובטעמו המעודן. בערב חגיגת העשור ליקב טעמו אותו כתבי היין – טעמו והתרשמו, כאשר אחד מהם אף ציין שלפנינו יין איכותי בקנה מידה אירופאי. לראות את השולחן הערוך במרכז הכרמים של משפחת שוסייב, אליו הסבו אנשי היקב וצוות כתבי יין באור אחרון של שקיעה מקסימה - אין תפאורה טובה מזה לחגוג ולציין 10 שנות בציר ליינות איכות ולמשפחה המופלאה של היקב.
למי שעדיין לא מכיר את העושים במלאכה- תיאור קצר: עודד ןבן עמי-הייננים.  זורי- חתנו של פרופסור ברבדו משמש מנכ"ל היקב, הדר- הבת של פרופסור ברבדו, מנהלת האירועים ולא נשכח את הדור הצעיר- איגי ויעל המשווקים לחנויות ולמסעדות. כל שאר בני המשפחה נרתמים לסייע באירועים ובראשם רותי, אשתו של בן עמי ברבדו שלא מוותרת על חלקה במשימות, כולל מזיגת יינות לאורחים, ובייחוד תרומתה למיצוב הבלנד החדש והמצליח- הקופז".
האחד בספטמבר נקבע כמועד לציון 10 שנות בציר עם העתונאים וכתבי היין, ובאווירה מרוממת נפש של כרמים מסביב ושקיעה צבעונית באופק, נהנו מיין מעולה ואירוח חם.
את היינות ניתן למצוא במסעדות יוקרה רבות בארץ, בחנויות היין ובארצות הברית שאט אט היקב מתחיל לשווק לשם את יינותיו.
המלצת המערכת: קחו לכם פסק זמן של  מספר שעות בימי שישי בצהרים, תאמו ביקור עם הדר  בפרגולה שבלב כרמי יוסף, (בכרמים ולא בישוב) טעמו את יינות היקב באווירה רגועה ופסטורלית-מתכון בטוח לסופ"ש רגוע!
הרבה הצלחה ליקב ברבדו  בהמשך הדרך!

יקב כרמי יוסף ברבדו:
מאת אלון גונן:
ביקורת יין: קברנה סובניון 2001
ללא ספק ה 2001 הטוב ביותר שנעשה בישראל.

קברנה סובניון 2001: יקב כרמי יוסף ברבדו.
יין אטום, עוצמתי, אנרגטי, טעמי פלפל ירוק בוקעים מכל עבר והיין שופע ריחות וטעמי פירות בשלים עפיצות וחמיצות מטורפת ומאוזנת  שרוצה עוד ועוד כמה שנות בקבוק. כאילו הערנו את השד טרם זמנו. היין  לא מפסיק להפתיע עם כל לגימה ניכר כי רעננותו מפתיעה את כל הטועמים.

אין הרבה יקבי בוטיק ישראלים שיכולים להתהדר ביין שבוקבק לפני עשור. יש אולי יקבי בוטיק שיש בספרייה שלהם יינות מלפני עשר שנים אך רובם לא ראויים לשתיה ובעלי היקבים לא יעזו לפתוח ולהטעים את היין. סוג של נרות חנוכה, לראותם בלבד. למושג יינות עתידיים יש משמעות, למילה רזרב על הבקבוק חייבת להיות משמעות. מקובל בעולם כי יקב שמוכר יין עתידי סומך את ידיו וכישורי היינן על המוצר העתידי. היין יהיה טוב לשתיה בעוד מספר שנים והיין יהיה משובח בעוד יותר שנים והיין יחזיק מעמד ויהיה חי ותוסס גם בעוד עשר שנים ויותר. נכון שיש מבקרים המעניקים ליינות מסוימים את יכולת ההישרדות ארוכת השנים אפילו שהיקב שייצר את היין אפילו לא עבר את גיל חמש ואין להם על מה להסתמך מלבד זה שאף אחד לא יזכור בעוד עשר שנים את האמירה הקצת מתנשאת והקצת לא אחראית שבדרך כלל מקפיצה את מחיר היין המדובר.
יקב שמוכר יין עתידי ומתחייב על  X   שנים חייב שיהיה לו על מה להתבסס , קביעה פזיזה שכתובה על תווית היין לא מספיקה, חובת ההוכחה חלה על היקב.
רוצים למכור יין עתידי? אני רוצה לטעום יין עתידי שהתחייבתם עליו לפני X   שנים ושהיום הוא ראוי לשתייה ואז זכותכם המלאה למכור יין עתידי.
יפסיקו המבקרים להכתיר יינות עתידיים שיכולים להחזיק מעמד עשרות שנים. אין חיה כזו ויפסיקו היקבים שאין להם על מה להתבסס למכור לנו יחסי ציבור, ואנו, אוהבי היין נסמוך על יקבים עם מסורת, שנות בציר, והכי חשוב קצת צניעות. משפחת העשור היא לא גדולה אבל ללא ספק מהמשובחה שיש.

לאתר היקב

עלה באתר ה יין www.adomolavan.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121387 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121510 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121333 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121388 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121548 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121467 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121523 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172816 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142609 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143004 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144507 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413306 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148231 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148563 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica