מיקי שחם, ''בנק החיים'' – דם טבורי, מביא דיווחי מדע - רפואה מהעולם: תובנות לגבי הביולוגיה של תאי אב/גזע מדם טבורי.
H. E. Broxmeyer | Cell Proliferation – 2011
אמצעים פוטנציאליים לשיפור היעילות של השתלת דם טבורי
השגת יותר תאים משליה ומדם טבורי. המאמצים המקוריים שלנו בתחום זה התבססו במהלך האיסוף של דם טבורי משבע השתלות של דם טבורי מקרוב משפחה תואם HLA, שבהן נלקח כמה שיותר דם טבורי שהתאפשר מחבל הטבור, ולאחר מכן מחט שימשה כדי לאסוף דם מכלי הדם בשליה.
מיקי שחם, "בנק החיים", מוסיף - מבהיר כי דם טבורי שהוקפא ואוחסן לאחר מכן שימש עבור חמשת ההשתלות הראשונות ולאחר מכן לעוד שתיים. לאחרונה יותר, מספר מאמצים נעשו כולל על ידי הקבוצה שלנו, לנקז את השליה לאחר שדם טבורי רב ככל האפשר נאסף תחילה.
נראה שאחד יכול להשיג יותר דם לאחר ניקוז השליה ממה שמתקבל על ידי ניקוז החבל לבדו; עם זאת, לאחר הניקוז מגיעה הסכנה של איסוף תאי אם. זיהום תאי אם תדרוש בדיקה נוקשה, מכיוון שזיהום מוגבר של תאי אם יכול לגרום לרמות גבוהות יותר של מחלת שתל מול מאכסן.
מאמצים לשפר את התפוקה של תאים אלו במהלך ניקוז השליה בעזרת חומרי ניקוז אשר עשויים לנייד סוגי תא דם מוקדמים, כמו AMD3100 (הידוע כמגביר את הניוד מדם היקפי מבוגר), גם יידרשו בקרה נרחבת שיהיה ניתן להשוות אליה את איסופי התאים. הבעיה היא כיצד להוכיח שהוספה של סוכן "מנייד" למנקז, למעשה מגבירה את תפוקת התאים.
בגלל השתנות גדולה בכמויות התאים שנאספו בין יחידות דם טבורי מתינוקות שונים, אחד חייב להשתמש באותה שליה וחבל טבור בתור בקרה פנימית כדי להראות שלאחר שהניקוז עם אמצעי בקרה מיצה במידה נרחבת שחרור נוסף של תאים, חומר הבדיקה יכול לשפר תפוקה זאת. למיטב הידע של המחבר, אף אחד לא הוכיח בצורה מספקת שזהו המקרה.
לפי מיקי שחם, מחברת– "בנק החיים", דם טבורי מהווה המקור היישומי הטוב ביותר, שכן תאי גזע מדם טבורי ראשוניים יותר – אינם נושאים עדיין מערכת חיסונית. עשרות מחלות וטיפולים באמצעות תאי גזע מדם טבורי נחקרים כיום ומצויים בניסויים קליניים במסגרת רפואת חידוש האיברים והריפוי התאי. מהיות תאי גזע שמקורם בדם טבורי בעלי יכולת התמיינות לסוגים שונים של תאי גוף, עשויים גם הם לשרת השתלות חידוש איברים.
בהקשר נוסף, מספר קבוצות הדגימו שהשליה עצמה, ולא כלי הדם בשליה, היא מקור עשיר לתאי אב וגזע המטופויטים. זה פותח את האפשרות שלאחר איסוף הדם מחבל הטבור וכלי הדם בשליה, השליה יכולה לשרת בתור מקור נוסף לתאים. גם כאן, אחד יצטרך להבטיח שתהיה רמה מאוד נמוכה של זיהום תאי אם בתאים שנלקחו מהשליה.
מיקי שחם – מומחה לתאי גזע, דם טבורי ובנקאות דם טבורי, מבעלי החברות האחיות בנק החיים וסיטוג'ן, ימשיך לעדכן את הגולשים בנושא תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואת חידוש איברים | רפואה התחדשותית | רפואה מחדשת | רפואה רגנרטיבית | Regenerative Medicine | Gene Therapy, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי ומקורותיהם האחרים - בפרט.
מיקי שחם, בנק החיים, פיתח את טכנולוגיית ומכשיר הסיטוג'ן - הטכנולוגיה הראשונה בעולם באמצעותה ניתן לאסוף מספר תאי גזע מדם טבורי הגבוה משמעותית (בכ- 80%) שיכול לשרת גם:
· השתלות לחולים מבוגרים ולא רק בילדים כפי המצב עד היום.
· סדרות השתלות של רפואה רגנרטיבית / רפואת חידוש איברים, הדורשות מספר תאים גבוה.
· טיפול במספר מחלות שונות במהלך החיים.
לפי מיקי שחם, בארץ, הטכנולוגיה זמינה ללקוחות "בנק החיים, בלבד.