תקנות ליקויי הבניה מוגדרות על פי חוק מכר הדירות, התקנות מחייבות קבלן לבצע את עבודתו בסנטנדרט מסויים על פיו הוא חייב לבצע את העבודה.
פעמים רבות קבלנים מבצעים עבודה רשלנית שלא בהתאם לתקנים וכתוצאה מכך נפגעים רוכשי השירות, רובם אגב, לא יודע את הזכויות המגיעות להם ואת תקני הבניה הקבועים בחוק ולא יודעים להגיד מהו ליקוי בניה ומהו איננו ליקוי בניה.
ליקויי בניה הינה משפחה מגוונת של תופעות אשר פוגעות באיכות החיים בדירה, מכערים את השירה בצורה משמעותית והכי חשוב, פוגעים בערך השירה לטווח קצר וטווח ארוך.
על ליקויי בניה שנגרמו בצורה רשלנית או לא רשלנית מגיע במרבית המקרים לרוכשי השירות פיצוי כספי ות תיקון מלא או פיצוי כספי ותיקון מלא של הליקוי.
השאלות הנשאלות היא: איך מזהים ליקויי בניה? למי פונים? איך תובעים קבלן?
ליקויי בניה מזהים על ידי ההגדרות הבאות: אי נוחות בתוך הבית לדוגמא - חדר שירותים קטן עד כדי כך שהדלת לא יכולה להפתח.
רטיבות בתוך הקיר שיוצאת החוצה ופוגעת בטיח ובצע של הקיר.
צינורות שמועברים לא בתוך הקיר אלא מחוצה להם וגורמים לליקוי בניה קוסמטי המוריד את ערכה של הדירה.
רצפות של מונחות כראוי ועלולות לגרום לנפילה בתוך הדירה.
בעצם ישנן אין סוף תופעות המהווה זיהוי ראשוני לליקוי בניה שיכול להמצא בתוך הדירה או מחוצה לה.
בעת גילוי ליקוי בניה פונים בדרך כלל למכון לבדק בית, המכון שולח מהנדס לבצע בדיקת הליקוי ולתת חוות דעת לגבי העלות של התיקון.
את חוות הדעת ניתן להעביר לעורך דין ליקויי בניה המתמחה בנושא והוא יוצר קשר מול הקבלן על מנת שזה יבצע את התיקון או את הפיצוי הדרוש.
במקרים מסויימים התיקון כלכך מסובך עד שלא ניתן לבצעו בצורה מיטבית ולכן עורכי הדין מעבירים את התיק בצורה כזאת שפיצוי כספי על ירידת ערך היא הדרך היחידה לבצע פיצוי על הליקוי.
לאחר הגשת התיק לעורך דין כל שעליכם לעשות הוא לעקוב אחר ההתקדמות מול משרד עורכי הדין שבחרתם.
כמובן שתיקים אלה עשויים להמשך לעיתים כמה חודשים או יותר עד לקבלת הפיצוי על ליקויי בניה.