יקב דלתון:
סדרת עלמה.
מאת שף אלון גונן
כשאני כותב את חוות דעתי על יינות אני לא טועם אותם במעבדה, אני מקפיד לטעום אותם במסעדה כאשר כל המקום רוחש וגועש וריחות וטעמים מלווים את טעימת היין , זוהי דרכי להעביר את חווית היין ללקוח של המסעדה שלא באמת מעניין אותו האם היין נטעם בתנאים סטריליים מעבדתיים. הלקוח רוצה יין שיתאים לאוכל שהוא מזמין ושהיין ירגש אותו.
עלמה לבן 2010
לבן בלנד המורכב מויונייה (60%) ושרדונה (40%).
שני זני ענבים בעלי אופי שונה ושניהם סוליסטים
עומדים בפני עצמם והשילוב ביניהם לא תמיד עומד במבחן הטעימה.
זן אחד מגיע מבורדו והזן השני מגיע מעמק הרון. 60% מהבלנד עבר 4 חודשי חבית ובסוף עורבב עם היתרה טרם הבקבוק.
בטעימה:
ריחות דבש ואפרסק לבן, היין מאוזן מבחינת חומציות והוא מאוד קריספי וחד. אולם לצערי האפטר טייסט של היין מעט מריר .
מחיר 69 ₪
עלמה קברנה מרלו 2009
בלנד בורדולזי של קברנה סובניון, מרלו וקברנה פרנק.
12 חודשים בחבית כל זן בנפרד וחודשיים נוספים לאחר ערבוב הזנים השונים, חלק מהחביות היו חדשות.
14% אלכוהול.
בטעימה: ריחות טובים של פרי צעיר, חומציות מאוזנת ואפטר טייסט טוב. היין ממלא את חלל הפה
בטעמי פרי שממשיכים לעבוד והיין מענג ביותר. לאחר רבע שעה בכוס הריחות נעלמים כמעט ואת טעמי הפרי הצעיר תופסים טעמי חבית שמשתלטים על כל היין. תוספת החביות החדשות שקיבל היין לא עשתה טוב ליין בשלב זה.
מחיר: 85 ₪
עלמה הרון SMV 2009
בלנד של 82% שיראז, 12% מורבדר ו- 6% ויונייה.
השירז והויוניה שהו 12 חודשים בחבית ולאחר מכן הורכב הבלנד שקיבל 14 חודשים חבית
14.8% אלכוהול.
בטעימה:
צבע היין סגול מבריק, ריחות של פירות אדומים צעירים ופרחים, מידי פעם עולה באף ריח של אניס לא ברור. לאחר לגימת היין יש המון טעמים בפה היין מאוד עצבני טעם מחליף טעם ואין מיזוג טוב בין הטעמים. הטעם היחיד שמנסה לחבר את כל הטעמים הוא אותו אניס או ליקריץ שדי משתלט וגורם למעט חוסר נוחות.להפתעתי ואף למרות תוקפנות היין בלגימה היין מאוד חמאתי.
בטעימה השניה שערכנו היום היין היה הרבה יותר רגוע ומסתבר שהשהייה בבקבוק עושה לו טוב. וזה יין שצריך לשהות בבקבוק עוד מספר שבועות כדי להתאזן
מחיר: 85 ₪
|