מתקשרת ופסיכותרפיסטית – כיצד זה משתלב?
מתקשרת ידועה כאדם המסוגל ליצור קשר עם מימדים אנרגטיים שונים, בנוסף למימד המציאות המוכר לנו. כך יכולה מתקשרת ליצור קשר עם אנרגיות במימד אחר המתגלמות בישויות שונות. יכולת זאת מאפשרת לה ליצור קשר בין מטופל המגיע אליה, לבין ישות אחרת מעברו או מן ההיסטוריה המשפחתית שלו. מכיוון שנושא זה מעורר ספקות אצל רבים, קשה לנו לקבל את שיטות עבודתה של מתקשרת . רוב האנשים חיים בבורות גדולה בכל הנוגע לתחום המטאפיזי וקשה להם להבין שהם קיימים בעולם האנרגטי של המחשבה בדיוק כמו בעולם הגשמי. לדוגמא: האם חשבתם על מישהו ופתאום הוא התקשר? רוב האנשים עברו חוויה כזו וזאת משום שאנשים מעבירים ידיעות אחד לשני במישור האנרגטי, לא פחות מאשר בעולם החומר. מכאן שעבודת מתקשרת היא בהחלט עבודה אמיתית, הבאה ממקום עמוק מאד ומיכולתה של מתקשרת להתחבר לתודעה האינסופית שלה ולשאוב ממנה מידע.לפסיכותרפיסטית יש יתרון רב כשהיא גם מתקשרת. השילוב מביא ליתרונות בולטים בטיפול עצמו.
מתקשרת ופסיכותרפיסטית במטפלת אחת-
ראשית נבין את עבודתה של מתקשרת כיועצת פסיכותרפיסטית. פסיכותרפיסטית היא מטפלת בתחום בריאות הנפש וקיבלה הכשרתה בהתאם. פסיכותרפיסטית שהיא גם מתקשרת, משלבת בעבודתה את שני התחומים ומשתמשת בטיפול הפסיכולוגי בכלי רב ערך נוסף שהוא תקשור.מטופל מגיע לקליניקה של פסיכותרפיסטית על רקע של בעיות שמקורן רגשי, בשל מצבי משבר בחיים, בצמתים של קבלת החלטות, אירועים טראומטיים שהמטופל חווה ודפוס התנהגות יום-יומי המקשה על המטופל לתפקד, כגון: דימוי עצמי נמוך, חוסר ביטחון עצמי, חרדה וכדומה. בנוסף, פסיכותרפיסטית מתקשרת מביאה שילוב זה גם לצורות טיפול והדרכה נוספות בתחום הפסיכולוגי.
< H2> מתקשרת כיועצת פסיכותרפיסטית – צורות עבודה
מתקשרת עובדת בצורות שונות כיועצת פסיכותרפיסטית. עבודתה של מתקשרת רבגונית והיא מתרכזת בשלושה תחומים עיקריים והם: האחד - טיפול פסיכולוגי במפגש פרטני בינה לבין המטופל, השני - טיפול פסיכולוגי בטלפון והשלישי טיפול פסיכולוגי בקבוצה.
מתקשרת - טיפול פסיכולוגי – אחד על אחד
צורת הטיפול הנפוצה ביותר היא המפגש הפרטני, אחד על אחד. המתקשרת מקבלת את פני המטופל בפגישה פנים מול פנים בתדירות שבועית ובצורה זו, נוצר קשר עמוק בין הצדדים שבו המטופל יכול להיפתח רגשית בפני המתקשרת, לחשוף את בעיותיו ולקבל טיפול משולב.
מתקשרת - טיפול פסיכולוגי – בטלפון
צורת עבודה אחרת של מתקשרת היא בעזרת שיחת טלפון. ייתכנו מצבים שמטופל יעדיף דרך זו מכמה סיבות: המטופל אינו רוצה לחשוף את עצמו ומעדיף להישאר בעילום שם, מסיבות אישיות שונות. או ייתכן שהוא גר בארץ אחרת. סיבה נוספת יכולה להיות דווקא דחיפות העניין והצורך של הפונה לקבל תשובה בהקדם האפשרי מבלי להמתין לפגישה. מתקשרת אמנם עובדת גם בטלפון, אך היא אינה ממליצה על כך מפני שאין תחליף למפגש הטיפולי האישי שבו נוצרים התנאים המתאימים לטובתו של המטופל.
מתקשרת - טיפול פסיכולוגי – בקבוצות
צורה נוספת היא עבודה בקבוצות. מתקשרת מטפלת טיפול פסיכו דינמי בבעיות רגשיות בקבוצה כאשר הדגש הוא על הפרט בקבוצה על רקע התהליכים הפסיכו דינמיים של הקבוצה. זהו סוג של טיפול שבו הפרט מתבקש לחשוף את עצמו, אבל הוא לא חייב. עבודתה של מתקשרת מנחת-קבוצה מכוונת לבניית אמון, תחושת בטחון ושותפות גורל בקבוצה וכשנוצרת קבוצה תומכת קל יותר לפרט בקבוצה לחשוף את עצמו. בצורה זו יש לקבוצה את הכוח לתת סיוע לאותו אדם שסובל מבעיה כלשהיא, מפני שכוח האמפתיה, אינו מגיע רק מאישה אחת המתקשרת עצמה, אלא מאנשים נוספים בקבוצה, אשר יכולים להוות עזר ודחיפה לאותו פרט בקבוצה.
מתקשרת ויועצת פסיכותרפיסטית – מהו היתרון שבכך?
מתקשרת שהיא גם פסיכותרפיסטית מביאה יתרון עצום שאין לפסיכולוג רגיל. הערך המוסף שלה הוא בזמן הטיפול עצמו עם המטופל המתאר את סבלו ובעייתו. יש ביכולתה ובכישרונה לקבל אינפורמציה עמוקה על אדם כולל גלגולים קודמים ובעזרת מידע חשוב זה, היא יכולה להשלים את התמונה החסרה ובכך לכוון את המטופל אל הדרך הנכונה. דוגמא בזמן טיפול פסיכולוגי (סיפור אמיתי): תוך כדי המפגש ראתה המתקשרת דמות העומדת ליד המטופלת, כולל שמה של הדמות.המתקשרת שאלה את המטופלת: מי זו שרה? ענתה לה: שרה זאת סבתא שלי שנפטרה. המתקשרת ענתה לה שסבתה מעבירה לה מסר מסוים הקשור ישירות לנושא שהעלתה במפגש. מידע זה תרם בצורה משמעותית למטופלת להבין את בעייתה ואפשר למתקשרת לכוון את המטופלת אל הדרך הנכונה והטובה ביותר עבורה.
מכאן שמתקשרת פסיכותרפיסטית היא סוג מיוחד של מטפלת שלא תמצא אצל פסיכולוגים רגילים!