אסונות טבע
איתני הטבע חזקים מאיתנו עשרת מונים. הם אינם "מודיעים" לנו טרם בואם והם עלולים בהרף עין למחות עמל של שנים ואף לגדוע חיי אדם. איתני הטבע הם שטפונות, שריפות,רעידות אדמה, הרי געש ועוד. אי לכך כבר מקדמת דנא ניסה האדם למנוע את הנזק שנגרם בעקבותיהם. אמנם יכולותיו כבן תמותה הן מזעריות אך האדם לא מפסיק לפתח כלים שיעזרו לו בבא העת להינצל מאסון טבע כזה או אחר. אנשים מפתחים שיטות בניה עמידות ככל האפשר בפני רעידות אדמה, תעלות ניקוז וסכרים למניעת שטפונות ומערכות גילוי אש וכיבוי אש מתקדמות ביותר על מנת למנוע שריפה ולכבותה בהקדם האפשרי. עם התפתחות הטכנולוגיה גם האמצעים שבהם האדם השתמש הלכו והתפתחו.
ספרינקלרים
מערכת ספרינקלרים היא אחת מהמערכות שפותחו על מנת לנסות למזער סיכויים לשריפה. מערכת של ספרינקלרים היא מערכת שמותקנת בתקרה של מבנה מסוים, כמעט בלתי נראית כלפי חוץ, מלבד כעין כפתור בולט, וכאשר המערכת מזהה התחממות יתר של האזור היא מתחילה להתיז סילוני מים על כל האזור וכך מכבה את האש באופן עצמאי בעודה באיבה. דרך ההפעלה שלה, שהיא ללא מגע יד אדם, מגדילה את הסיכויים שגם אם אין איש באזור שיתריע על שריפה, תוכל המערכת לתפעל את עצמה לבד.
לעיתים מערכת זו משולבת עם אמצעי כיבוי אש נוספים כגון מערכות לגילוי עשן ומשאבות מים.
מערכת הספרינקלרים זוהי המצאה גאונית שנועדה להגן, עד כמה שניתן, על מבנים ועל יושביהם מהתפרצות שריפה.
ספרינקלרים, כיצד?
לאחר שנוכחנו לדעת על גודל החשיבות של הספרינקלרים חשוב גם לשים לב שבכל מבנה ציבורי יהיו מותקנים ספרינקלרים לבטיחות השוהים בו. בימינו מותקנים ברוב בתי החולים, בתי המלון, בתי כלא, קניונים, מקומות עבודה ועוד מערכות של ספרינקלרים. חשוב גם כן שלחברה המתקינה את הספרינקלרים יהיה תו תקן מתאים.(קיים תקן ישראלי וקיים גם תקן אמריקאי) מומלץ גם להשתמש בשירותי אחזקה נאותים כיו שגם מערכת טובה עלולה להתקלקל עם השנים.
אמנם אין ביכולתנו להבטיח שלא יקרו אסונות טבע אך בכוחנו ומחובתנו לעשות את ההשתדלות למנוע אותם.