כיום, ידוע לכל על חשיבותן של מצלמות אבטחה. הן מותקנות במקומות רבים ומגוונים ולעיתים אנו אפילו לא יודעים על קיומן. הן משרות תחושת ביטחון, הן ממלאות תפקיד של תיעוד ואף תפקיד של הרתעה.
אז מה הן בעצם מצלמות אבטחה?
מצלמות אבטחה הן מצלמות שתפקידן העיקרי הוא לאבטח את המקום בו הן מוצבות. הן מצלמות את האיזור כל העת ובמידה והיה אירוע חריג, ניתן לשלוף את התמונות מהמצלמה ולבדוק בתיעוד מה קרה ומי אשם בדבר. לדוגמא, מצלמה שמותקנת בבנק. מצלמה זו מצלמת כל העת ובמידה ואירע שוד- מנהלי הבנק ישלפו את התמונות וינסו לזהות את השודד ולתופסו.
מעבר לתפקיד העיקרי של המצלמה יש לה יתרון נוסף- היא משרה תחושת ביטחון. לדוגמא- קשיש שגר לבדו בבית גדול וריק יהיה בטוח ושלו יותר כשידע שמצלמת אבטחה מצלמת את ביתו כל העת ואם חלילה יפרוץ זר לבית, מצלמת האבטחה תתריע על כך למוקד הביטחון.
מצבים שבהם מותקנת מצלמת אבטחה
בנקים- למניעת שוד, ובמידה ויהיה שוד ניתן יהיה לשלוף את התמונות שמצלמת האבטחה תיעדה בקירבה.
בעלי עסקים בתחום "השוק האפור"- עסקים "אפורים", בעיקר בתחום הפיננסי ישתמשו לרוב במצלמות אבטחה על מנת להגן על עצמם מטיפוסים אלימים.
בעלי חנויות- ישתמשו במצלמות אבטחה על מנת למנוע גניבת סחורה.
מוסדות חינוכיים- מטרתם בשימוש במצלמות אבטחה היא למנוע כניסת זרים למבנה, כגון בבית ספר או בגן ילדים ואף למנוע מעשים בעייתיים כגון אלימות של ילדים אחד כלפי השני או בריחתם מהבנה ועוד.
מוסדות ציבוריים- בתי חולים, בתי סוהר, מוסדות ממשלתיים כמו ביטוח לאומי ומס הכנסה רוצים לבטח את עצמם ולכן יתקינו מצלמות אבטחה כדי למנוע גניבת מידע או מעשים אלימים.
מקומות עבודה- במקומות עבודה רבים מותקנות מצלמות אבטחה גם על מנת לדאוג לביטחון העובדעים וגם למניעת מעשי הונאה מצד העובדים.
אחוזות בעלי הון- בתיהם של אנשים בעלי הון הם מטרה לזממם של גנבים למיניהם. תפקיד מצלמת האבטחה הוא להגן מפני פריצות.
בתי קשישים- למניעת מקרי אלימות כלפיהםאו מעשי שוד.
עבריינים/ אזרחים בסיכון- אנשים אלו הם יעד למקרי אלימות ואפילו התנקשות. כגון אדם שהורשע בגרימת מוות בתאונת דרכים. מטרת מצלמת האבטחה היא להגן עליהם מפני מקרים כגון אלו.
מצלמות תעבורה- למניעת עבירות תנועה