היום, אדריכל טיפוסי מעצב בניינים שהם סטנדרטיים למדיי. ענף הבנייה מתאפיין בקווים נוקשים ומרובעים, עדיין אין מספיק בנייה ששוברת את הקיבעון הזה ומציעה גיוון וויזואלי ומושך לעין. כמובן, הבנייה של היום היא לא אקולוגית ולא ירוקה דיה, הנחה של לוחות סולאריים על גגות הם עדיין יקרים מידי...
הבנייה השבלונית הזו היא לא אשמתו של שום אדריכל. בנייה קונספטואלית וייחודית משמעה התייקרות משמעותית בהוצאות ותקציב נפוח יותר - ומה לעשות, כולנו כפופים לתקציב. התקציב הזה מעצב את פני הבנייה בישראל – ואנחנו עדיין רחוקים מרחק רב מהבנייה שתאפיין את דור העתיד. כל הסרטים העתידניים שאנחנו רואים, על מכוניות מעופפות וכבישים בשחקים בין גורדי שחקים מיוחדים, כנראה רחוקים מאיתנו מאוד.
כל אדריכל נהנה להפליג על כנפיי הדמיון מידי פעם, ולהרהר בעיצוב מבנים בגוון אחר לגמרי. הבנייה של עולם המחר היא שונה לחלוטין מהבניינים האפרוריים הנשקפים אלינו בעגמומיות בארץ. מרתק להביט בשני כיווני בנייה עתידניים, כשלכל כיוון יש את היופי והקסם שלו. כל אדריכל ימצא עצמו נמשך ומוקסם מכיוון אחר.
אז מה צופן העתיד עבור אדריכלים? הכיוון האחד הוא בנייה בקווים מעוגלים, רכים ואמורפים. זו בנייה המשתלבת בשלמות עם הטבע, בנייה שהיא כמובן גם סולארית ומטרתה לחסוך באנרגיה, כדי לשמר את מעט המשאבים המדולדלים שעוד יוותרו. אדריכלים ידרשו לבנות בניינים שיוצרים אווירה של חממה מרגיעה ושלווה. הקירות ילכו וייעלמו לטובת קירות זכוכית ענקיים וצלולים, כחלק מהשאיפה של אדריכלים למזג את הבית בסביבה הטבעית ולהכניס כמה שיותר אור ושמש פנימה.
אדריכלים כמובן עשויים למצוא את עצמם בקצה המתרס השני, מעצבים סגנון מנוכר, אלגנטי וקריר. סגנון זה מאופיין בצורות זוויתיות ונוקשות, בניינים מרשימים הנראים כמבצרים, צבעי מתכת, פלדה והרבה אפור. אל תמהרו לראות בצבע האפור צבע משרדי ויבש, האפור הוא למעשה צבע אלגנטי, קריר וקלאסי, הוא מעניק גוון מלכותי לבית. בסגנון זה נראה הרבה בתים של המעמד הבינוני הגבוה שאינם מתקשרים עם הטבע כלל, "ביתו של אדם הוא מבצרו". המעמדות בין העשירים לעניים ילכו ויגברו עד לכאוס מוחלט, מה שיהפוך כל בית נאה כזה למקום מאובטח ביותר שצריך להגן על תושביו מגלי פריצות וגניבות בלתי נשלטים.
אדריכלים תוהים הרבה פעמים – מה צופן להם העתיד. לאיזה כיוון תמשוך הבנייה. בין אם מדובר בבנייה שהיא חלק מהטבע או בבנייה מנוכרת המתבדלת ממנו, שינויי האקלים הצפויים עשויים לחולל שינוי מהפכני בתפיסת הבנייה של היום, ובניינים יידרשו לעמוד בחום לוהט וכבד.