1. הדפסת הזמנה וחשבון ללקוח
בפעילות זו נחשף העובד לתנוחות גוף שאינן ניטרליות - גובה המסך גורם לכיפוף קדימה של הצוואר, ולעיתים רבות גם לפנייה הצידה (כאשר העמדה עמוסה ובכל זאת המלצר מקליד או כאשר זווית המסך מוסתת עקב עומס פריטים בעמדה). הידיים בפשיטה כאשר זווית המרפק עולה על 30 מעלות. לעיתים נאלץ המלצר להקליד הזמנה כאשר בידו האחרת הוא עמוס בכלים, כיוון שאין מקום בעמדה להניח כלים ולא תמיד יכול ללכת לפנות את הכלים מידיו באותו הרגע (קורה בעיקר כאשר יש לחץ עבודה) וכך נחשף לגורם הכוח.
2. עריכת שולחן
פעילות זו חושפת את העובד לתנוחות גוף שאינן ניטרליות.
עריכת שולחן – על מנת להוציא מפות ומפיות עריכה על המלצר לכפוף גבו. על מנת להוציא סכינים לבשר על המלצר להתכופף למגירות הממוקמות בתחתית העמדה, קרוב לגובה הרצפה (גובה 24 ס"מ). על מנת להוציא סכו"ם, המלצר ניגש למגירה האמצעית, פושט ידיו מטה, מרכין ראשו ומתכופף. בכדי להגיע לצלוחיות השמן ובקבוקי השמן הבלסמי, על המלצר למתוח גופו בכדי להגיע למדף העליון שממוקם בגובה 170 ס"מ.
המלצר נחשף לגורם הכוח כאשר הוא מרים מספר צלחות יחד (משקל כל צלחת כ- 0.5 ק"ג), בנוסף לכמות גדולה של סכו"ם.
3. הגשת מנות ומשקאות לשולחן ופינוי השולחן
מטלה זו הינה מטלה בה העובד נחשף לגורם תנוחות הגוף, כוח, ולעיתים אף טמפרטורה.
הגשתן ופינוין של המנות נעשים ללא מגש. המלצרים אוחזים בצלחות העמוסות כאשר פושטים ידם ומותחים את כף ידם. האחיזה הינה הרחק מגופם (יוצרת מומנט גדול) ומתחת לגובה הלב.
כאשר המלצרים מוציאים מנות הם אוחזים בקצה הצלחת כיוון שהצלחות חמות, כאשר 4 אצבעות בתחתית והבוהן מעל הצלחת. ישנם מלצרים שאוחזים ב- 3 מנות בו זמנית, ואז המנה השלישית מונחת על האמה. הצלחות גדולות ומשקל כל אחת מהן רב. אופן אחיזה זה גורם לכאבים באמה ובשורש כף היד.
בנוסף, עבודת ההגשה והפינוי אינה סימטרית, שכן המלצר מעמיס משקל רב על ידו האחת, ונעזר ביד השנייה למען ייצוב המשקל.
הן בפינוי השולחן והן בהגשת מנות ומשקאות, מעבר לאחיזת משקלים כבדים לאורך זמן, על מנת להגיש לכל לקוח את מבוקשו, המלצר מתכופף לעבר השולחן (השולחנות נמוכים- בגובה 65 ס"מ). ישנם שולחנות עם גישה בעייתית אליהם (בעיות גישה עקב הגודל הקטן של חלל המסעדה), המלצר מפתל גופו על מנת לשרת את הלקוחות, וזאת כאשר ידו האחרת עמוסה.
תנוחות הגוף והכוח המופעלים על המלצר בעת הוצאת מנות ומשקאות ופינויים, נמשכים כל פעם למשך מספר דקות (מרגע שהמלצר מקבל את המנה מהמטבח ועד לרגע שמגישה ללקוח)- מאמץ סטטי.
4. פינוי כלים ופסולת אל עמדת הפינויים במטבח
בפעילות זו נחשף העובד לתנוחות גוף שאינן ניטרליות. העמדה בנויה ממדפים שגובהם החל מגובה 50 ס"מ עד לגובה 130 ס"מ ועליהם מונחים ה"באסקטים". בעת פינוי הכלים ומיונם בעמדה המלצר מכופף גבו, מרכין ראשו, פושט ידיו לזוויות שונות. ישנו כיפוף של הגב מעל ל- 30 מעלות, פיתול, פשיטת ידיים. הפחים אינם חשופים לעינו של המלצר, וממוקמים נמוך מתחת למדפים עליהם מונחים ה"באסקטים". על מנת להשליך פסולת המלצר מכופף את גבו , מפתל גופו ופושט ידו הרחק מגופו.
חשוב לציין שלרוב המלצר משתמש רק ביד אחת לשם ביצוע פעילות זו כיוון שידו השנייה אוחזת בשאר הכלים המלוכלכים- בכך נחשף לגורם הכוח. קיים מאמץ סטטי של הרמת משקל בעת כיפוף הגב.
עבודת המלצר הופכת לקשה אף יותר כאשר הוא מבצע עבודתו בזמן שישנם עוד מלצרים/ עובדים במעבר הצר בין פנים המסעדה למטבח.
5. פילוש סכו"ם
בפעילות זו נחשף העובד לתנוחות גוף שאינן ניטרליות. גם כאן המלצר מכופף את צווארו שכן על מנת להניח את הסכו"ם המפולש בקופסא המתאימה לו עליו להרכין ראשו. על מנת לקחת סכו"ם לפילוש, לרוב עליו להטות צווארו או לפתל גופו ולפשוט ידו מעלה או מטה (תלוי במיקום הקופסא) שכן הקופסא לא תמיד ניצבת מולו. קיימת פשיטה של היד ,כיפוף הגב, ותנוחות לא ניטרליות של שורש כף היד על מנת לקחת את הסכו"ם, לפלשו ולהניחו במקומו – לרוב לא בתנוחה ניטרלית בגלל גובה העמדה והן בגלל חוסר מודעות של המלצר לתנוחות ניטרליות.
בפעילות זו קיימת חזרתיות, פילוש הסכו"ם נעשה פעמים רבות במהלך מחזור וכן פעילות פילוש כלי אחד אורכת כ- 7 שניות, כאשר יש חזרה על כך כ- 50 פעמים ברציפות.
לעתים, כאשר הכלים מגיעים חמים מאוד , מושרים במים חמים, קיים גם גורם הטמפרטורה - כיוון שעל המלצר לפלש סכו"ם חם מאוד (לא תמיד יש אפשרות להמתין להתקררותו).