חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יקב זאוברמן: ביקורת יין. מאת : שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול02/08/20111723 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

יקב זאוברמן: ביקורת יין. מאת : שף אלון גונן
מרלו 2008
"אנחנו ביקב זאוברמן מייצרים את היין הטוב ביותר"


שנת 2008 נחשבת לשנה מוצלחת מאוד מבחינת האקלים שספגו הגפנים בארץ, הגשם הגיע בסדרות של מספר ימים שלאחריו יצאה השמש, מה שאפשר לאדמה לספוג לתוכה את המים באופן מקסימלי ולא היה סחף של קרקע ושלוליות שגורמות לאובדן מינרלים.
הבעיה היא שלא כל שנת בציר טובה הופכת את היין שבוקבק ליין טוב. לא מספיק אקלים טוב, צריך לדאוג לטיפול נכון ויסודי בכרם, צריך להקפיד על בציר סלקטיבי, צריך להוביל את הענבים בתנאים נכונים, צריך לסחוט בעדינות, צריך תנאי סניטציה טובים, צריך חביות משובחות, צריך טיפול מסור ונאמן בכל חבית, צריך אולי  אפילו יועץ חיצוני שיבוא וייתן חוות דעת מקצועית ולא משוחדת ולו על מנת להוציא את היינן משיכרון העשייה והקיבעון שאפשר להיתפס תוך כדי העבודה והטעימה של היין שוב ושוב. קל מאוד להתאהב במוצר שעושים ולחשוב שזה נקטר האלים, קשה מאוד לשמוע חוות דעת מקצועית שמנוגדת לטעמם האישי. הייננים הטובים מקשיבים גם לדעות אחרות ומחליטים בהתאם. והכוונה היא להקשיב לאנשי מקצוע וקולגות ולא לחברים שעוזרים כבדרך אגב בעשייה.

יקב זאוברמן הוא יקב בוטיק קטן שמגדיר את עצמו "כיקב בוטיק יוקרתי המייצר כמות קטנה ומוגבלת של יין תוך הקפדה מרבית על כל תהליך היצור מהגפן והענב עד בקבוק היין".
האמונה שמלווה את עשיית היין ביקב זאוברמן היא "היין חש את בעליו ומגיב בהתאם"
מטרת היקב: "ליצור את היין הטוב ביותר".
הביצוע: " אין פשרות ואין התחשבות בעלות כלכלית. ייצור כמויות קטנות ואיכותיות, המגע והטיפול ביין נעשה כאשר מצב הרוח והאנרגיה מתאימים ולכן רק איציק זאוברמן וחבריו מטפלים אישית ביין".

השנה יצא המרלו 2008 לטעימה. להלן חוות דעתי:
למרלו 2008 הוספו 8 אחוזי קברנה סובניון מסדרת LIMITED EDITION 2008 . היין, עם 15.1 אחוזי אלכוהול. יין בעל צבע אדום עז כמעט אטום, ריחות של פירות שחורים בשלים ומתוקים, ריח האלכוהול מורגש והוא לא מתאדה כמצופה לאחר מספר דקות עירבול בכוס, היין כבד ושומני ומעניק חוויה כשמתבוננים בו אבל פה זה מסתיים. בטעימה ליין אין קשר לריח והוא משחרר טעמים כבדים מאוד של פרי בשל מידי שהעץ משתלט עליו ולא מאפשר לפרי להתמודד איתו, מרירות קלה ממלאה את חלל הפה ובבליעה היין צורב מעט. האפטר טייסט פּוֹרְטי מידי ומתוק מידי. יין קשה מאוד לשתייה. ההתעקשות לעשות יין סוליסטי במקרה הזה לא צלחה לעניות דעתי. ככל שאני מנסה לחבר מנת אוכל ליין הזה שהוגש עם אוסובוקו טלה בבישול ארוך ולאחר מכן נוסה עם גבינות ארומטיות ומבושלות לצערי היין קלקל את חווית האוכל.

www.adomolavan.co.il

 

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121387 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121510 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121333 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121388 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121548 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121467 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121523 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172816 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142609 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143004 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144507 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413306 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148231 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148563 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica