יקב זאוברמן: ביקורת יין. מאת : שף אלון גונן
מרלו 2008
"אנחנו ביקב זאוברמן מייצרים את היין הטוב ביותר"
שנת 2008 נחשבת לשנה מוצלחת מאוד מבחינת האקלים שספגו הגפנים בארץ, הגשם הגיע בסדרות של מספר ימים שלאחריו יצאה השמש, מה שאפשר לאדמה לספוג לתוכה את המים באופן מקסימלי ולא היה סחף של קרקע ושלוליות שגורמות לאובדן מינרלים.
הבעיה היא שלא כל שנת בציר טובה הופכת את היין שבוקבק ליין טוב. לא מספיק אקלים טוב, צריך לדאוג לטיפול נכון ויסודי בכרם, צריך להקפיד על בציר סלקטיבי, צריך להוביל את הענבים בתנאים נכונים, צריך לסחוט בעדינות, צריך תנאי סניטציה טובים, צריך חביות משובחות, צריך טיפול מסור ונאמן בכל חבית, צריך אולי אפילו יועץ חיצוני שיבוא וייתן חוות דעת מקצועית ולא משוחדת ולו על מנת להוציא את היינן משיכרון העשייה והקיבעון שאפשר להיתפס תוך כדי העבודה והטעימה של היין שוב ושוב. קל מאוד להתאהב במוצר שעושים ולחשוב שזה נקטר האלים, קשה מאוד לשמוע חוות דעת מקצועית שמנוגדת לטעמם האישי. הייננים הטובים מקשיבים גם לדעות אחרות ומחליטים בהתאם. והכוונה היא להקשיב לאנשי מקצוע וקולגות ולא לחברים שעוזרים כבדרך אגב בעשייה.
יקב זאוברמן הוא יקב בוטיק קטן שמגדיר את עצמו "כיקב בוטיק יוקרתי המייצר כמות קטנה ומוגבלת של יין תוך הקפדה מרבית על כל תהליך היצור מהגפן והענב עד בקבוק היין".
האמונה שמלווה את עשיית היין ביקב זאוברמן היא "היין חש את בעליו ומגיב בהתאם"
מטרת היקב: "ליצור את היין הטוב ביותר".
הביצוע: " אין פשרות ואין התחשבות בעלות כלכלית. ייצור כמויות קטנות ואיכותיות, המגע והטיפול ביין נעשה כאשר מצב הרוח והאנרגיה מתאימים ולכן רק איציק זאוברמן וחבריו מטפלים אישית ביין".
השנה יצא המרלו 2008 לטעימה. להלן חוות דעתי:
למרלו 2008 הוספו 8 אחוזי קברנה סובניון מסדרת LIMITED EDITION 2008 . היין, עם 15.1 אחוזי אלכוהול. יין בעל צבע אדום עז כמעט אטום, ריחות של פירות שחורים בשלים ומתוקים, ריח האלכוהול מורגש והוא לא מתאדה כמצופה לאחר מספר דקות עירבול בכוס, היין כבד ושומני ומעניק חוויה כשמתבוננים בו אבל פה זה מסתיים. בטעימה ליין אין קשר לריח והוא משחרר טעמים כבדים מאוד של פרי בשל מידי שהעץ משתלט עליו ולא מאפשר לפרי להתמודד איתו, מרירות קלה ממלאה את חלל הפה ובבליעה היין צורב מעט. האפטר טייסט פּוֹרְטי מידי ומתוק מידי. יין קשה מאוד לשתייה. ההתעקשות לעשות יין סוליסטי במקרה הזה לא צלחה לעניות דעתי. ככל שאני מנסה לחבר מנת אוכל ליין הזה שהוגש עם אוסובוקו טלה בבישול ארוך ולאחר מכן נוסה עם גבינות ארומטיות ומבושלות לצערי היין קלקל את חווית האוכל.
www.adomolavan.co.il