לבן 2010 יקב ססלוב
ביקורת יין: שף אלון גונן
בלנד של ויוניה, גוורצטימינר וסובניון בלאן.
11.5 אחוזי אלכוהול, ללא חבית, יין חצי יבש.
מרקחת של שלושה זנים מאוד דומיננטיים שכל אחד מהם אוהב להיות סוליסט.
כששמעתי על החיבור ביניהם דמיינתי רוחות ושדים שנלחמים בבקבוק ומנסים להיאבק מי יהיה הדומיננטי וייתן את הטון ואיך יתחבר סלט הפירות הזה למשהו הומוגני ומהנה. כל זן מאופיין בטעמים ובריחות שונים. החל מפירות ההדר, הגויאבה, התפוח, המשמש האננס הבשל והליצ'י הפרחוני, כל אלה צרכים לחיות יחד בבקבוק דחוס.
אז מה מביא ייננית כמו רוני ססלוב לקחת זנים אצילים ולעשות מהם בלנד כל כך ייחודי.
התשובה פשוטה מאוד לאחר שטועמים מהיין הלבן הזה.
עם פתיחת הבקבוק בוקעים ממנו ריחות נפלאים של קיץ מרענן, פירות צעירים ומתקתקים תוקפים את האף ומעניקים חווית נפלאות. בטעימה אפשר לחוש בשפע הפירות שממלא את הפה ואפשר לזהות את טעמי הגוורצטימינר בעל ריחות וטעמי האשכולית, האננס הבשל, הגויאבה ופרחוניות הליצ'י. זן הויוניה משחרר טעמי משמש צעיר ומחוספס וכמובן הסובניון בלאן שמעניק חמיצות נפלאה וטעמי אגס ותפוח בוסרי מעט. הסוד הוא בבחירת ענבים איכותיים ובחירת זמן בציר נכון על מנת לקבל ענבים בשלים בעלי מתיקות מאוזנת, הסוד הוא גם בבחירת האחוזים בבלנד, לתת משקל למתיקות שעוטפת את חלל הפה וחמיצות שמנקה ומקררת את הפה להכינו ללגימה הבאה.
השילוב נפלא בעיניי ומעניק אין ספור חוויות לשותה. היין צריך להיות מוגש קר מאוד.
מאוד מתאים לסלטים קיציים, גבינות קשות וקינוחים.
www.adomolavan.co.il