BLACK TULIP
2005
מגנום
מאת שף אלון גונן
לא כל יום נפתח יין כזה ולא כל יום יש כזו התרגשות סביב השולחן. טוב, במקרה שלי קיבלתי את היין למטבח בעת שהכנתי ארוחת ערב. על המחבת נצרבו להם קוקי סן ז'ק, לידם המתינו לתורם שרימפס עסיסיים שבושלו בשמן ארטישוקים, בשר הסרטנים פורק ונשלק וחיכה לתורו להצטרף לפסטה עם שמנת. נתחי הקצבים ישבו על רוזמרין וטימין וקיבלו עיסוי אחרון לפני שהם עלו למחבת החריצים וככה בהנאה מטורפת נלגם היין הזה על ידי והעניק לי חוויה שרק לנו הטבחים קיימת כשאנו עם חומרי הגלם במטבח שאוטוטו מוכנים ומוגשים לסועדים. לעצור מידי פעם ולהעניק לפה חוויה שגורמת לחיוך ענקי להתפשט
BLACK TULIP
2005
מגנום
בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, פטיט ורדו.
15.5 אחוזי אלכוהול 30 חודשי חביות צרפתיות מובחרות.
זה היין הראשון שהיקב הוציא מסדרת BLACK TULIP והוא נחשב ליין הדגל של היקב. היינן תמיר ארצי הקפיד לבחור את היין ששהה בחביות שלדעתו העניקו ליין את מלוא העוצמה שהוא חיפש.
בטעימה:
בלק טוליפ 2005 מגנום הוא יין בעל עוצמה, עשיר בטעמי פירות, חמיצות מאוזנת המעניקה לחיך יכולת לפתח עוד ועוד טעמים. ללא ספק רמת החמיצות שהשתמרה ביין מעידה על יכולת היין להשתבח עוד שנים ארוכות בבקבוק. היין שחור ובעל מראה בוהק, שוליים סגלגלים יפים למראה, ריחות חזקים של פירות שחורים טריים וטוסט קלוי ממלאים את האף ומכינים את הפה למורכבות הפרי בלגימה. הפה מתמלא בטעמים של שיזף, פלפל שחור, טבק ועוד ועוד פירות אדומים משתוללים בפה. לאחר שהפה נרגע מעט אפשר להבחין בטעמים הייחודיים של כל זן שקיים ביין הזה ולראות שהחיבור ביניהם מושלם אם בגלל החבית שחיברה ביניהם או אם בגלל הענבים שנבחרו ואם בגלל האחוזים המדויקים שהפכו אותו למורכב ולמושלם בעיניי.
לא כל יום שותים בלנד כזה, שנת 2005 לבלק טוליפ הייתה אבן דרך לבאים אחריו ואם נשפוט את ה-2005 היום ב 2011 ללא ספק היין עוד צריך להתיישן בבקבוק על מנת לגרום לנו הנאה נוספת בשנים הבאות.
מחשבה שעברה לי בראש לאחר שסיימתי 2 כוסות בלק טוליפ שאם אני היום בן 45 ואני רוצה לגרום לעצמי אושר והתרגשות כל שנה ביום הולדתי מבלי לסמוך על חבריי שיעשו זאת, אני שם במקרר היין שלי 5 בקבוקים ופותח כל שנה בקבוק עד גיל אמצע החיים שאני מתכנן עבורי. ככה בתאריך מסויים להעניק לעצמי אורגזמה (מה רע)
מחיר המגנום 400 ₪ להשיג ביקב.
www.adomolavan.co.il