יקבי רמת הגולן
לאחר בציר משובח במיוחד של שנת 2007 משיקים את בציר 2008
הראשונים בסדרת היינות האיכותית לשנת בציר זו:
ירדן קברנה סוביניון 2008
ירדן מרלו 2008
מאת אלון גונן
כשאנו מקבלים יין לטעימה על מנת לחוות דעתנו, אנשי היקב מצרפים קומוניקט שבו הם מסבירים על היין. אחוזי אלכוהול, כמות סוכר, כמות חומצה ואפילו מצרפים המלצות למנות אוכל שכדאי להגיש עם היין. במקרה של הקברנה סובניון, המנות שהיקב ממליץ עליהם הן: "נתחי בשר איכותיים מלאי טעם כגון פריים ריב מבשר בקר משובח, תבשיל קסולה עשיר, או נתח קצבים בגריל".
עוד ממליצים אנשי היקב על תקופת ההתיישנות של היין ובמקרה הזה: "ניתן ליהנות מהיין בעודו צעיר יחסית, אך הוא ימשיך להתפתח ויהיה אף מהנה יותר לשתייה לאחר מספר שנים של התיישנות. היין ישמור על איכותו הגבוהה במשך עשור ויותר ממועד הבציר".
לאחר שראיתי מספר ביקורות לאחרונה על היינות הללו ולאחר שהבנתי שמי שכותב עושה פשוט Copy Paste על הברושור של היקב ומדביק את ההמלצה המגוחכת. קצת בא לי לעשות סדר בבלאגן המצחיק הזה של התאמת יין לאוכל ואני אעשה זאת במספר שורות מצומצם על מנת לא להכביד ולקשקש יותר מידי. המומחים שם עושים זאת היטב.
ביין יש תיבול, כולם מדברים על פלפל ירוק, פלפל שחור, עשבי תיבול פרובנסיאלים, טימין, רוזמרין, מרווה, מנטה, שומר ועוד ועוד ועוד.
אין צורך להמליץ על מנה כזו או אחרת יש צורך להסביר מה הם התבלינים הדומיננטים ביין על מנת שאותו תבשיל או סטייק או סלט או גבינות יתחברו באופן מושלם לתבלינים שבוקעים מהיין. אי אפשר להגיד נתח קצבים בגריל וזהו. לשים עליו פלפל שחור? כן או לא ומה עם מלח? להשרות אותו ביין ורוזמרין, למרוח את הגריל בבצל? מה הקשקוש הזה בהמלצה של מנה כמו נתח קצבים בגריל. הרי להשיג נתח קצבים טוב כמעט ובלתי אפשרי. לעשות אותו על הגריל בלי הכנה מראש תקבלו צמיג. הלאה, פריים ריב מבשר בקר משובח. וואלה נפלא, סטייק עם עצם במשקל של לפחות 500 גרם צריכים, עסיסי ומשויש. גריל פחמים שיעביר טעמי עשן ופיח? ומה עם התיבול ?
ואותו תבשיל קסולה עשיר: עשיר במה? ירקות שורש, סוגי בשר שונים, ואם הוא מבושל ביין האם להשתמש באותו יין או שמה ביין לבישול, והאם נכון להגיש את התבשיל בערב קייצי בטמפרטורה של תבשיל מהביל? מה זה יעשה ליין?
טוב הבטחתי כמה שורות ואני נסחף. אז ראשית אם אתם ממליצים על אוכל ליין מסוים ראוי שתכינו ותטעמו אותו יחד עם היין ולא להמציא מנות שעושות חשק ונראות טוב על הנייר. "נתח קצבים בגריל" וואו, כבר הריר נוזל. בפועל ממש לא מתאים, ממש קשה להשיג, ממש יוצא צמיגי ולא מעניין.
ואלה שאמונים על פרסום ההמלצה של היקב דרך הברושור ראוי לחשוב קצת וכמו שטועמים יין וכותבים עליו ביקורת אולי כדאי לעשות טסט עם המלצת היקב בעניין האוכל. אולי.
היין: ירדן ק.ס. 2008
14.5 אחוזי אלכוהול, 18 חודשי חבית חלקם חדשות.
צבע ארגמן בוהק, ניחוחות בשלים של שיזף ופירות אדומים. טבק וטחב מעקצצים במרכז הלשון. אפטר טייסט קלאסי של פירות טובים. היין חמאתי מאוד. חומציות טובה שמעידה על יכולת התיישנות טובה. היין צעיר מידי ראוי לו שיישמר במקרר לעוד כמה שנים ואז שיאמר את דברו.
יין טוב שבשלב זה של חייו לא מרגש במיוחד אך מבטיח להשתבח עם הזמן.
מחיר 127 ₪
ירדן מרלו 2008
15 אחוזי אלכוהול, 14 חודשי חבית חלקם חדשות.
צבע אדום עמוק וצלול. ניחוחות של שיזף צעיר ודובדבן מעט קקאו איכותי מתלווה גם הוא לריח הנפלא של היין הזה. בטעימת המרלו מתגלים טעמי אשכולית בשלה מעט ליים ואף תפוז סיני. החמיצות מאוזנת עם טעמים בשלים של פירות אדומים. אפטר טייס מעט תוקפני המשאיר את הפה עפיץ לאורך זמן. יש התפתחות של ריחות וטעמי עשבי תיבול במהלך השתייה ויש רושם שהיין עדיין לא מסוגל להתמודד עם כל היכולות שגלומות בו, גם כאן זה יין שאפשר לשתות עכשיו אולם בטעימה הזו צריך לקחת בחשבון שהוא לא במיטבו וגם פה צריך לתת לו כמה שנים על מנת שיוכיח כי בית הייצור של רמת הגולן ידועים ביינות המתיישנים שלהם.
מחיר: 109 ₪
www.adomolavan.co.il