אירוע השקה של יקב רימון 2011
EASY COLLECTION ROSE SEMI SWEET, RED SEMI SWEET EASY PORT
יינן - שרון ביטון
יועץ: ד'ר ארקדי פפיקיאן
מאת : שף אלון גונן
קצת על הרימון. הוא נולד בעצם באירן, מייחסים לו יכולות של ריפוי מחלות, קליפתו משמשת בקטילת טפילים כמו אמבות ותולעים במערכת העיכול. אה כן, אי אפשר להסיר את הכתמים שלו בכביסה.
רבים מאתנו נוטים להתייחס בשעמום לפרי הוותיק הזה ורואים אותו כעוד אחד מהאביזרים המוכרים לנו על שולחן ארוחת החג לראש השנה. האומנם? בשנים האחרונות מתברר ועולה ערכו המהפכני של הרימון ברמה התזונתית.
עץ הרימון הוא אחד משבעת המינים אף על פי שהוא גויר. הוא ידוע כעץ שמסתדר באקלים קשה ואינו צורך הרבה מים.
פריחת הרימון מתחילה בחודשים מרץ ואפריל והפירות מוכנים לאכילה בחודשים ספטמבר עד דצמבר. הרכב הרימון הוא 85 אחוזי מים ו 10 אחוזי סוכר. רב נוגדי החימצון של הפרי נמצאים בקליפה ולא בפרי עצמו לכן שתיית מיץ הרימון יעילה יותר מאכילת הרימון למי שמאמין ביכולותיו הרפואיות כמובן. מה גם שאכילת כמות גדולה של פרי הרימון תגרום לעצירות לא נעימה.
שלא כמו בשירו של יעקב אורלנד עץ הרימון נתן ריחו, מה לעשות פריחת הרימון היא ללא ריח לחלוטין.
יקב רימון חשף בהשקה במתחם פולג מיתוג חדש לבקבוקי "יין הרימונים". הבקבוקים כולם לבשו חזות מדהימה של זכוכית חלבית המקנה תחושת קרירות, נוזל הרימון לא נראה בבקבוק ומהווה הפתעה נעימה לצבע הנמזג לכוסות.
ROSE SEMI SWEET:צבע ורדרד צלול בוהק ויפה, מתיקות מינורית המתחלפת במרירות צורבת לאחר כמה שניות ערבול בכוס, ריח מוכר של רימון סחוט. המיץ הוגש עם קרח שמהל את הנוזל ומיתן במעט את המרירות והעפיצות של מיץ הרימון. ללא הקרח מיץ הרימון תוקפני יותר, מריר יותר, ומאכזב מאוד.
RED SEMI SWEET:
גם כאן מיץ הרימון הוגש עם קרח כחלק מאסטרטגיית שיווק כי אלו יינות קיציים שאמורים להעביר חוויה של קרירות בחמסינים של ישראל ואכן נבחר יום מתאים לצורך בדיקת שילובו של ה RED SEMI SWEET , יום חמסין בפולג ומיץ הרימונים נמזג לכוסות יין עם קרח.
צבע יפה, ריח מתקתק ונעים מציף את האף. בטעימה מיץ הרימון אכן קר.
EASY PORT:
אכן פורט זה יין שקשה מאוד לשתות בישראל, אחוזי אלכוהול גבוהים, מתיקות גבוהה ופנטזיית כוס הפורט המוגשת עם סיום הארוחה במרפסת בחוץ כשהכל שלג מסביב לא מתקיימת במדינה שלנו אבל עדיין, רב היקבים מתעקשים להכין יין בסגנון פורט כחלק מהוויה של יקב.
לקחת פורט שאמור להיות כבד, שופע טעמים, ויוקרתי ולתת לו את המונח EASY זה רק תעוזה ישראלית יכולה לעשות. EASY GOING ,EASY COME EASY GO, EASY MONEY, ויש עוד המון משפטים שמתחילים ב EASY שאימצו הישראלים במילון המונחים העממי, אולם במקרה דעסקינן את ה EASY PORT לא היה ראוי להכניס ללקסיקון הנ"ל.
לסיכום:
סדרתEASY של יקב רימון ממותגת נפלא והיא אכן תתקבל בברכה כמתנת ראש השנה או להביא לכל ארוחה שבה אתם מוזמנים. עיצוב הבקבוק כבר יעשה את שלו. יינן היקב שרון ביטון קיבל בקבוק מדהים שמאפיל על כל נוזל שהוא ביקבק בו. יועץ היקב, ארקדי פפיקיאן, לא אשם, אני בטוח שדעתו המקצועית רק נשמעת ויעודו הינו מיתוגי בלבד.
www.adomolavan.co.il