חפש מאמרים:
שלום אורח
22.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

אירוע השקה של יקב רימון 2011

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול02/08/20111305 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

אירוע השקה של יקב רימון 2011
EASY COLLECTION ROSE SEMI SWEET, RED SEMI SWEET EASY PORT
יינן - שרון ביטון
יועץ: ד'ר ארקדי פפיקיאן
מאת : שף אלון גונן


קצת על הרימון. הוא נולד בעצם באירן, מייחסים לו יכולות של ריפוי מחלות, קליפתו משמשת בקטילת טפילים כמו אמבות ותולעים במערכת העיכול. אה כן, אי אפשר להסיר את הכתמים שלו בכביסה.
רבים מאתנו נוטים להתייחס בשעמום לפרי הוותיק הזה ורואים אותו כעוד אחד מהאביזרים המוכרים לנו על שולחן ארוחת החג לראש השנה. האומנם? בשנים האחרונות מתברר ועולה ערכו המהפכני של הרימון ברמה התזונתית.
עץ הרימון הוא אחד משבעת המינים אף על פי שהוא גויר. הוא ידוע כעץ שמסתדר באקלים קשה ואינו צורך הרבה מים.
פריחת הרימון מתחילה בחודשים מרץ ואפריל והפירות מוכנים לאכילה בחודשים ספטמבר עד דצמבר. הרכב הרימון הוא 85 אחוזי מים ו 10 אחוזי סוכר. רב נוגדי החימצון של הפרי נמצאים בקליפה ולא בפרי עצמו לכן שתיית מיץ הרימון יעילה יותר מאכילת הרימון למי שמאמין ביכולותיו הרפואיות כמובן. מה גם שאכילת כמות גדולה של פרי הרימון תגרום לעצירות לא נעימה.
שלא כמו בשירו של יעקב אורלנד עץ הרימון נתן ריחו, מה לעשות פריחת הרימון היא ללא ריח לחלוטין.
יקב רימון חשף בהשקה במתחם פולג מיתוג חדש לבקבוקי "יין הרימונים". הבקבוקים כולם לבשו חזות מדהימה של זכוכית חלבית המקנה תחושת קרירות, נוזל הרימון לא נראה בבקבוק ומהווה הפתעה נעימה לצבע הנמזג לכוסות.

ROSE SEMI SWEET:צבע ורדרד צלול בוהק ויפה, מתיקות מינורית המתחלפת במרירות צורבת לאחר כמה שניות ערבול בכוס, ריח מוכר של רימון סחוט. המיץ הוגש עם קרח שמהל  את הנוזל ומיתן במעט את המרירות והעפיצות של מיץ הרימון. ללא הקרח מיץ הרימון תוקפני יותר, מריר יותר, ומאכזב מאוד.

 

 RED SEMI SWEET:
גם כאן מיץ הרימון הוגש עם קרח כחלק מאסטרטגיית שיווק כי אלו יינות קיציים שאמורים להעביר חוויה של קרירות בחמסינים של ישראל ואכן נבחר יום מתאים לצורך בדיקת שילובו של ה RED SEMI SWEET  , יום חמסין בפולג ומיץ הרימונים נמזג לכוסות יין עם קרח.
צבע יפה, ריח מתקתק ונעים מציף את האף. בטעימה מיץ הרימון אכן קר.

EASY PORT:
אכן פורט זה יין שקשה מאוד לשתות בישראל, אחוזי אלכוהול גבוהים, מתיקות גבוהה ופנטזיית כוס הפורט המוגשת עם סיום הארוחה במרפסת בחוץ כשהכל שלג מסביב לא מתקיימת במדינה שלנו אבל עדיין, רב היקבים מתעקשים להכין יין בסגנון פורט כחלק מהוויה של יקב.
לקחת פורט שאמור להיות כבד, שופע טעמים, ויוקרתי ולתת לו את המונח EASY  זה רק תעוזה ישראלית יכולה לעשות. EASY GOING ,EASY COME EASY GO, EASY MONEY, ויש עוד המון משפטים שמתחילים ב EASY שאימצו הישראלים במילון המונחים העממי, אולם במקרה דעסקינן  את ה EASY PORT   לא היה ראוי להכניס ללקסיקון הנ"ל.

לסיכום:
סדרתEASY   של יקב רימון ממותגת נפלא והיא אכן תתקבל בברכה כמתנת ראש השנה או להביא לכל ארוחה שבה אתם מוזמנים. עיצוב הבקבוק כבר יעשה את שלו. יינן היקב שרון ביטון קיבל בקבוק מדהים שמאפיל על כל נוזל שהוא ביקבק בו. יועץ היקב, ארקדי פפיקיאן, לא אשם, אני בטוח שדעתו המקצועית רק נשמעת ויעודו הינו מיתוגי בלבד.

 www.adomolavan.co.il

 

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121394 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121517 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121339 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121395 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121553 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121473 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121527 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172827 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142620 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143025 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144517 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413550 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148239 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148576 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica