ישנם סיכונים רבים כל כך בעבודה בגבהים שאנחנו צריכים להיות מודעים אליהם. אנחנו צריכים לנקוט באמצעי הזהירות הדרושים כדי להפוך את העבודה לבטוחה יותר עבור האנשים המעורבים בסוג זה של עבודה.נוהג מסוכן ביותר הנו אי ציות לנוהלי הבטיחות באיחוד תוך כדי עבודה על גגות שבירים.בעבודה מעיין זו יש לנקוט על מנת להבטיח כי העובדים מודעים היטב לסכנות של דריכה או עמידה על גגות שבירים לא מוגנים. הערכה לא נכונה של הסכנה עלולה להיות קטלנית.
כאשר פועלי בניין עלולים ליפול לעומק העולה על 2 מטר, התקנה של אחד או יותר ממערכות למניעת נפילה תבטיח את ביטחונם בעבודה. דוגמאות למערכות הגנה הנם: ניתן להתקין מערכת אשר תימנע מהעובד להגיע לסיטואציה ממנה עלול ליפול (מערכת מניעת נפילה), ניתן להתקין מעקה בטיחות תקני וניתן כמובן להתקין רשת לבלימת נפילה.
רשתות הבטיחות נועדו לאפשר את תפיסת העובד שעה שזה נופל, הרשת סופגת את אנרגית הנפילה ומונעת פגיעה בקרקע. השימוש ברשת יעשה בד"כ כאשר אין אלטרנטיבה אחרת ונועד לבלום בבטחה את העובד הנופל לתוכה. הרשת נדרשת להיות ממוקמת כ 30 ס"מ או פחות ממשטח ההליכה מפרט הרשת כולל החורים שברשת נדרש לעמוד בתקן EN 1263. התקנת הרשת נדרש שתהייה באישור מהנדס ובהתאם להוראות החוק. חשוב להוסיף כי לאחר כל מקרה נפילה יש לבדוק את תקינות הרשת.
מערכת מניעת נפילה הנה מערכת אישית אשר מגינה על העובד מפני נפילה. המערכת מגבילה את העובד מלהגיע לסיטואציה אשר ממנה עלול ליפול, כך שאינה מאפשרת לעובד להגיע לקצה הגג אלא מרסנת אותו בעבודתו. העובדים חייבים להיות מאומנים בשימוש במערכות אלו ונדרשים לבצע בדיקה טרם כל שימוש במערכת.
מעקה נדרש שיהיה בו אזן יד בגובה שבין 90 ל 115 סנטימטר, נדרש אזן תיכון בגובה של 50 סנטימטר וכן סף רגל, שתפקידו למנוע נפילת חפצים אשר נדרש להיות מותקן מהרצפה ועד לגובה של 15 ס"מ.
בשנת 2007 פרסם משרד התמ"ת תקנה אשר נועדה להסדיר את נושא העבודה בגובה. במסגרת התקנה נקבעו כללי הבטיחות לעבודה בגובה וכן הסמכות הנדרשות מעובד בגובה. על העובד בגובה לעבור קורס עבודה בגובה ע"י מדריך מוסמך לכך.