עם התקדמות הטכנולוגיה נוצר הצורך התחום חדש של עבודה - עבודה בגובה. כך לדוגמא בניינים רבי קומות זקוקים לתחזוקה של המעטפת החיצונית אשר נעשית ע"י עובדים בגובה המבצעים גלישה בסנפלינג או באמצעות מנופים להרמת אדם. מתקיני מערכות אזעקה, טכנאי חשמל, מתקיני טלפון וטלוויזיה נדרשים פעמים רבות לעבודה על גגות בנינים ללא מעקה. עובדים על פיגומים גם הם עובדים בגובה. עבודה בגובה נחשבת לעבודה עם סיכון רב ולכן בד"כ מקבל העובד תוספת סיכון בשל כך.
בשנים האחרונות תחום העבודה בגובה עבר שינוי עם פרסום התקנה החדשה משנת 2007, אם בעבר תחום עבודה בגובה התאפיין בחוסר סדר וארגון, ללא מקור אחיד המגדיר מהי עבודה בגובה, מהם הכללים לעבודה בגובה, מי נחשב עובד בגובה, כיצד להדריך עובד בגובה, כל כמה זמן נדרש לבצע רענון הדרכת עבודה בגובה וכו', אזי שעכשיו הנושא מוסדר בתקנה.
מבחינה סטטיסטית, כל שנה נהרגו בישראל כ 22 אנשים כתוצאה מתאונות גובה ואלפי פצועים בשנה. בשנת 2007, פורסמה התקנה החדשה לעבודה בגובה ומאז מסתמנת ירידה במספר הנפגעים וההרוגים.
בהתאם לתקנה עבודה בגבוה היא כל עבודה אשר העובד בה יכול ליפול נפילה של שני מטרים ומעלה. כלומר, לדוגמא, עבודה בגובה הנה עבודה על סולם הגובה מעל 2 מטר, שימוש בבמות הרמה להשכרה ועבודה על במת הרמה ניידת, עבודה על גג ללא מעקה תיקני. עם זאת, עבודה בתוך משרד בבניין רב קומות לא תיחשב עבודה בגובה.
התקנות משנת 2007 מסדירות את מבנה ההדרכה לעובדים בגובה ומגדירות מהם אמצעי הזהירות הנדרשים לעובד בגובה.
התקנות מקימות חובה הן למעביד והן לעובד לנהוג בהתאם להוראות. חשוב שאם אתם עובדים בגובה, להישמע לתקנות ולכללי הבטיחות ולנהוג לפיהן.
התקנות מגדירות מי מוסמך להעביר הדרכה לעובד בגובה ולהסמיך אותו לבצע עבודה בגובה. ישנם מוסדות רבים המוסמכים מטעם משרד התמ"ת לבצע קורס עבודה בגובה. חשוב מאוד לבצע את ההדרכה במקום מוסמך בעל ניסיון אשר מאפשר מספק ידע תיאורטי לצד תרגול מעשי של העבודה בגובה.