אדם ניכר בכעסו, או יותר נכון, בהתנהלות ובהתנהגות שלו בזמן התפרצויות זעם חריגות. יכול להיות אדם רגוע ושלו, עד לכדי אפאטיות וחוסר אכפתיות מוחצן לגבי המתרחש בסביבתו הקרובה או המיידית, שברגע אחד נתון יהפוך לחיית טרף מורעבת וזועמת המבקשת לנעוץ את טלפיה בקורבן הראשון שייפול למטווחי שיניה, ויכול להיות אדם עצבני וחסר מנוחה כדבר שבשגרה אשר דווקא בשעות דחק ולחץ, כאשר כולם מצפים שירתח וייצא מכליו, הוא הופך לשקול ולמיושב בהכרעותיו. במאמר זה נדון בדרכים לשלוט על התנהגות האדם דרך שני מוקדים משונים אך יעילים- יוגורט ויוגה והראה כיצד דווקא שני מוצרים שאינם קשורים בהכרח אחד בשני מקיימים קשר סימביוטי הדוק ומעניין.
עניין היוגה, אותה מסורת שמקורה במזרח הרחוק ובהודו של לפני מאות בשנים, מובן וברור לנו. היוגה היא תמצית הריכוז וחיפוש השלווה הסטואית והרגיעה המושלמת, כך שכל המציאות תעבור על יד המתרכז ולא בתוכו, והוא יוכל להתנקות ולהיטהר. אך מה עניין יוגורט לכל התהליך? יוגורט הוא מאכל טבעי בעל מרכיבים ספציפיים ההופכים אותו לבעל תכונות דומות וזהות באופיין למרכיבים הפועלים בגוף האדם בעת קיום מדיטציה עמוקה. הויטמינים הפרו ביוטיים והחיידקים החיוביים מביאים לאיזון במערכות הגוף ולשיווי משקל נפשי כך שאכילת יוגורט יומיומית תאפשר לכל אחד ואחת מאיתנו קיום אורח חיים שלו ורגוע יותר, ככל הנראה בריא יותר וארוך יותר. למרות שאין קשר ביולוגי או פיזיולוגי בין השניים, דווקא השייכות הפונטית בין יוגה לבין יוגורט, שנשמעים כמעט אותו דבר, הם היכולים להביע את הקשר המהותי והפנטסטי ביניהם.
גם יוגה וגם יוגורט מקורם בתרבויות עתיקות, זו במזרח הרחוק וזו במזרח התיכון, שניהם מהווים סוג של מתכון לחיים בריאים וארוכים ושניהם נשתמרו בצורה מדויקת, פחות או יותר, לאורך מאות בשנים. שניהם, הן יוגה והן יוגורט, הגיעו לאירופה על ידי מגלי עולם סקרנים שתרו אחר תרבויות חדשות, אמונות חדשות ומנהגים חדשים ולשניהם נדרשו שנים ארוכות על מנת להתבסס ולחולל את המהפכה בהרגלי ההתנהגות והצריכה של בני האדם, אך כשזה קרה, האימפקט וההשפעה היו מהירים ומיידיים.
גם פעילות יוגה וגם צריכת יוגורט יכולים להיעשות באופן פרטי ואינטימי בין כותלי הבית ויכולים להוות חלק מתרבות פופולארית של אינטראקציה עם האחר, עם שותפים לאהבה ולאמונה מבלי שהדבר ייחשב למוזרות או לסטייה נורמטיבית. אחד ההבדלים העיקריים בין יוגה לבין יוגורט הוא בכך שהיוגה, על צורותיה השונות והמשונות, על נטיותיה ודרכי עשייתה וביצועה, עדיין לא הוכתמה בדרך זו או אחרת לעומת היוגורט שהחידושים הטכנולוגיים ושינויי הרגלי הצריכה האנושיים חייבו את הפיכתו ליותר תעשייתי ופחות טבעי, למכיל יותר חומרים משמרים כדי לגרום לאגירתו במקררים ולמכיל יותר סוכרים על מנת להפכו למתוק יותר ולמתאים ליותר סוגי צרכנים, אך בבסיס, יוגורט הוא יוגורט וניתן עדיין למצוא ולאתר את אותו יוגורט טבעי, מסורתי המכיל את כל תכונות החיים הטובים, הבריאים והשלווים עליהם התבססו, במשך דורות רבים, כל מיליוני צרכני היוגורט בכל רחבי תבל.