מעטים בעלי החיים שזכו למאכל לאומי, פחות או יותר, על שמן. עוד פחותות מכך, מספר החיות שלא קיפחו את חייהן או את איבריהן הפנימיים עבור יצירת אותו מאכל פופולארי. דווקא בישראל, מכל המדינות, הלאומים והעמים בעולם, הפכה הפרה למותג בלתי מעורער ולא כל שכן דווקא בעולם המתוקים. אנו מתכוונים כמובן לאותו שוקולד פרה מפורסם שכבר עשרות שנים מוביל בכל סקר ובכל מדד אפשרי המדבר על מושגים כגון ישראליות, מאכלים מזוהים עם ישראל והמאכלים הפופולאריים ביותר בקרב כל הגילאים, המגזרים והמינים. שוקולד פרה הוא, ללא ספק, מאבני היסוד של תרבות האכילה בישראל, ולא רק בתחום המתוקים והממתקים.
ישנם עשרות שוקולדים נוספים, מעבר לחפיסות שוקולד פרה, ביניהם מותגים מחוץ לארץ, מוצרי פרימיום שנרקחו בידי מומחי שוקולד ישראלים ובינלאומיים ומתחרים המנסים לעמוד על טיבו של שוקולד פרה ולנסות להוציא תחת ידיהם מוצר שווה בטעם ובתחושה, אך פעם אחר פעם מצליחה הפרה העיקשת לזכות בטעם הקהל ולהישאר תמיד איתכם ותמיד לצידכם. הנתונים העובדתיים הקשורים לעוצמת שוקולד פרה בקרב הציבור בישראל מדהימים בפני עצמם. ידעתם שבכל שתי שניות נמכרת חפיסת שוקולד פרה בנקודת מכירה כלשהי בארץ? ידעתם שבכל שנה ושנה נמכרות כתשע מאות אלף, כן 900,000, חפיסות שוקולד פרה? אין ספק שכמעט ובלתי אפשרי, אם לא בלתי אפשרי לחלוטין, לחשוב על עוד מוצר שאינו מוצר בסיס, המגיע למספרים כאלו ולאורך כל שנותיה של המדינה.
מה הופך שוקולד למותג, מה משאיר את קהל הלקוחות נאמן לאותו סוג כבר יותר משנות דור? כבר שבעים שנה ויותר? ברור לכולם כי עטיפת השוקולד עם דמות הפרה אינה מהווה את הגורם לכך, גם לא גורם משני וגם לא עקיף. ניסויים ומחקרים רבים שנעשו על ידי טועמים אובייקטיבים, שלא ידעו איזה שוקולד ניתן להם לטעימה, חזרו ובחרו את שוקולד פרה לטעם הנבחר שלהם, וזהו האינדיקאטור הטוב ביותר לכוח המותג. באוכל, כמו בכל אלמנט המשלב חושים ותחושות, להתנסות הראשונית יש תפקיד מרכזי וככל שההתנסות טובה יותר וחיובית יותר, כך הנאמנות למוצר תישמר, ללא קשר לשיווק, לפרסום ולמיתוג של אותו מוצר. שוקולד פרה הוא, פשוט מאוד, טעים יותר, מרגש יותר וחוויתי יותר מהאחרים.
שוקולד פרה הוא שוקולד העשוי מחלב פרה איכותי ועשיר, כמעט וללא מרכיבים מלאכותיים, למעט חומרים משמרים שעדיין מחויבי המציאות באקלים החם והלוהט שלנו. גם אותם חומרים משמרים הם מהבריאים ביותר הקיימים ונמדדים במשורה על ידי מומחי מזון, ביולוגים ובפיקוח מעבדות מהמובילות בתחומים אלו. בניגוד למיתוס הרווח של אכילת שוקולד פרה שווה להשמנה, בחפיסת שוקולד פרה יש רק 533 קלוריות ואילו אכילת שוקולד בכמות קטנה ויומיומית מסייעת לא רק לתחושת שובע, אלא גם לשיפור התחושה האנרגטית, לעלייה בערנות, לשמירה על לחץ דם ולהורדת לחץ דם וכולסטרול רע, כך שלא מפתיע שצירוף המילים שוקולד פרה גורם לכולם לחייך ולזמזם את הסלוגן הידוע "תמיד איתך- שוקולד פרה".