בטיחות בעבודה היא מחויבת ע"פ חוק, יש היום תקנים ברורים המחייבים את המעסיקים השונים להדריך את העובדים השונים בכל מה שקשור לבטיחות בעבודה, ההדרכות הללו עוסקות בסוגיות שונות כמו, מהם האמצעים לשמירה על בטיחות בעבודה, מהם הסיכונים שמהם יש להישמר במהלך העבודה, אילו חומרים מהווים סיכון בעבודה, אילו מכשירים יכולים לגרום לתאונת עבודה, איזה ביגוד מתאים לאיזה סוד עבודה וכד'.
המעסיקים כאמור לא יכולים לברוח מההדרכות הללו וגם לא כדאי להם לברוח מההדרכות הללו משום שהמחיר שהם ישלמו עבור תאונת עבודה של אחד העובדים הן מבחינה כספית והן מבחינת המוניטין שלהם יהיה גבוה בהרבה מהמחיר שהם ישלמו עבור מדריך בטיחות בעבודה שיגיע מטעם חברה המתמחה בתחום של בטיחות בעבודה.
בטיחות בעבודה בכל מקום עבודה היא אחרת , ולכן הדרכות בטיחות בעבודה יהיו שונות לכל מקום עבודה, הדרכות בטיחות בעבודה לפועלי בניין, יהיו שונות מהדרכות בטיחות בעבודה לעובדי משרד רו"ח, או מהדרכות בטיחות בעבודה לאלו העובדים בסנפלינג.
כאשר יש צורך להעביר הדרכה לבטיחות בעבודה, מגיע קודם כל המדריך העומד לבצע הדרכה וסוקר את כל סביבת העבודה ומאפייניה, במהלך הסקירה הוא בודק מהם הסיכונים הקיימים בסביבת העבודה, אילו תקלות עלולות להתפתח בסביבת העבודה, מהם ההרגלים השליליים של העובדים שעלולים לגרום להם תאונות עבודה וכד'.
לאחר שהמדריך לומד היטב את המאפיינים של סביבת העבודה הוא בונה מערך של תכנית למידה שמטרתה לצמצם למינימום האפשרי את הסיכוי שאחד העובדים יסבול מתאונת עבודה כלשהי ולהגדיל למקסימום את תחושת הביטחון האישי שיחוש כל עובד הנמצא בסביבת העבודה - בשפה המקצועי זה נקרא תיק שטח.
חשוב לציין שכאשר העובדים מרגישים שהעסק דואג לביטחונם האישי , רמת ההזדהות שלהם עם העסק גדלה והנכונות שלהם להשקיע את זמנם ומרצם בעסק גדלה, ואילו במקרה שבו העסק לא יאכוף את התקנות ולא יזמין מדריך שיבצע הדרכת בטיחות בעבודה יחושו העובדים כי המעסיק מזלזל בביטחונם האישי והם מבחינתם יזלזלו גם בעסק ונכונותם להשקיע בעסק תהיה נמוכה.
אי אכיפה של התקנות המחייבות הדרכות בטיחות בעבודה יכולה לגרור את בעל העסק לתביעה משפטית מצד הרשויות וכן לקנסות כספיים גבוהים, כך שבכל מקרה איך שלא נסתכל על זה תמיד עדיף להשקיע בכמה שעות בודדות של הדרכות בנושא בטיחות בעבודה במקום שעות מרובות בבית המשפט וכספים מרובים שיועברו לעוה"ד.