מרגלית-יינות בציר 2009
טעימה שנערכה במסעדת הקומה ה 11 מלון קראון פלזה סיטי סנטר עזריאלי.
השתתפו: שף אייל רוזנברג, שף אלון גונן, כהן אורי מנהל טרקלין העסקין, דר' עודדה בנין גורן (חיך נשי)
לצורך ריענון תפריט ה VIP של המלון אנו עורכים מידי פעם טעימות של יקבים שלא מופיעים בתפריט, על מנת לשקול הכנסתם.
יקב מרגלית:
מאת שף אלון גונן
יינות יקב מרגלית אינם מושקים באופן מלאכותי והגפנים מסתפקים בגשם החורפי שהם מקבלים, למעשה הגפן שמחפשת את המים דואגת להצמיח שורשים עמוקים ולינוק כל טיפת מים ומינרל בעומק האדמה. אם זה טוב ליהודים השיטה הזו אני לא יודע. זה בטח לא בא ממקום של קמצנות בלשלם על מי מקורות אז אני מניח שזה בא מתפיסה שכשהגפן בסטרס היא דואגת לעצמה לבד וסטרס כנראה מוציא ממנה את המיטב. אין גם צורך בדישון רב ואין גם צורך בהדברה מסיבית בכרמים בגלל זה, לדברי היקב. הענבים נבצרים החל מחודש אוגוסט ועד אוקטובר במיכלים קטנים שעל פי המסורת של היקב הוא מגייס את קהל לקוחותיו הנאמנים על מנת לבצור את הכרמים.
בטעימה:
קברנה סובניון 2009 כרם קדיתא.
צבע היין שחור ואטום, בוהק ומעט שומני בכוס. ריחות פירות בשלים ממלאים את הפה. קברנה עוצמתי שרוכך עם מעט מרלו. יין שיתאים למנות הראשונות של המסעדה כדוגמת כבד האווז או הסלט של שקדי העגל ברוטב פירות היער. (אהבנו את היין)
מחיר לבקבוק 190 ₪
קברנה-סוביניון 2009 Special Reserve
יין שחור סגול מרוכז מאוד, לקברנה סובניון הוספו 17 אחוזי פטיט סירה שמעניקים ליין את הצבע והייחוד שלו. היין היה בדקנטר כחצי שעה ולא נפתח, לאחר עוד רבע שעה בכוס התחילו לצוץ מינורית ריחות של פירות אדומים, קצת אספרסו, קצת פלפל שחור הכלב קצת. היין הוחזר לדקנטר לעוד שעה ונמזג שוב לכוסות והפעם הריחות כבר תקפו אותנו והיו בשלים וארומטיים מאוד. אולם היין היה עדיין עצור בטעמיו ונראה כי טעמים בוסריים משתלטים עליו. עפיצות גבוהה והיין החליק עם צריבה בגרון. היין אמור להשתמר שנים רבות על פי היקב. לא נראה לי שלקוח שישב במסעדה ימתין כשעה וחצי ללגום מהיין הנוכחי. היין לא מוכן לשתייה מבחינתנו ולא התחברנו אליו גם עם טעימת אוסובוקו טלה שניסינו איתו.
קברנה-פרנק 2009 כרם בנימינה:
קברנה פרנק עם תוספת של 5% קברנה סובניון.
צבע ארגמני צלול, ריחות של פרי צעיר עם מעט צימוקים ושוקולד. בטעימה היין ממלא את הפה באפיצות ויובש שדי בולם את הטעמים המצופים מקברנה פרנק כדוגמת טעמים ירקרקים. קברנה פרנק שונה ומעט מוזר, הידיעה כי אנו לוגמים קברנה פרנק זני ולא מקבלים את הטעמים האופייניים לא עשתה לנו את זה בלשון המעטה. והשאלה היא למה ליצור יין זני ולא למצות ממנו את סגולותיו המיוחדות הרי לשם כך הוא זני. יכול להיות שלקוחות שטעמו כבר אין ספור קברנה פרנק יתלהבו מהעניין שיש כאן קברנה פרנק ללא קברנה פרנק. סוג של מולקולריות אולי. אין לנו מנה כזו במסעדה סליחה. גם לא תהיה.
מחירי היינות ביקב נעים בין 165 ₪ ל 230 ₪
(השאלה ששאלה אותי עודדה אחרי הטעימה העלתה חיוך של מבוכה על פני "אם לא משקים ולא מרססים ולא מדשנים ואת הבציר עושים מתנדבים למה היינות כל כך יקרים?")
לא יודע עודדה יקירתי, לא יודע.
www.adomolavan.co.il