חוסר בטחון עצמי יכול לנבוע מסיבות רבות. לעתים אלו הן תכונות פנימיות שלנו שקשה לנו להשלים אתן, ולפעמים אלו הם דווקא המאפיינים החיצוניים שהיינו רוצים לשנות. כך או כך, ברוב המקרים נובע חוסר בטחון עצמי משילוב של שתי הסיבות יחדיו.
הרזיה היא אחת הדרכים הנפוצות ביותר, ולא בכדי, לחיזוק הביטחון העצמי, ולשיפור התחושה החיובית שלנו אודות הופעתנו החיצונית. הרזיה הייתה ועודנה אחד מהתחומים הנחקרים ביותר, הן בהיבטיה החברתיים התרבותיים והן באלו הבריאותיים. מדוע גורמת לנו הרזיה לשיפור משמעותי בביטחון העצמי? במקרים של עודף משקל משמעותי, המהווה הפרעה בריאותית ואסתטית גם יחד - התשובה ברורה. לאחר הרזיה ישנה תחושה פחות מסורבלת, ויותר בריאה וחיונית. אולם מדוע אנו מרגישים פתאום טוב כל כך כשאנו מרזים קילוגרמים ספורים בלבד?
התשובה לכך, נמצאת סביבנו כל העת. העולם המערבי מציף אותנו בדימויים של יופי אידיאלי (גם אם לא ריאלי) שמושתת על הופעה "חטובה" בלשון עדינה ו"אנורקטית" בשפה עדינה קצת פחות. כולנו, גברים ונשים כאחד, מקבלים מדי יום אלפי מסרים המעודדים אותנו לרזות. הרזיה, כך הם מספרים לנו, תגרום לנו להיות מושכים יותר, יפים יותר, סקסיים יותר ובעצם מה לא יותר..
בעוד שחלק מאתנו מסוגל לסנן החוצה רבים מהמסרים הבעייתיים הנ"ל, ישנו חלק לא קטן שמושפע באופן ישיר ממסרים שכאלו: פרסומות בטלוויזיה, שלטי חוצות ברחוב ובקניונים, ואיפה לא...
אם נסתכל מסביבנו נגלה המון "קרבנות אופנה": כאלו שהולכים שבי אחר האופנה האחרונה ולא תמיד יודעים לשים את הגבול בין היפה והמחמיא לטרנדי והאופנתי. וממש כשם שהגבול הזה מיטשטש - מיטשטשים עוד גבולות: הרזיה בלתי מבוקרת הולכת, פעמים רבות, יד ביד עם הרצון להיות "אופנתיים". בעוד שלעתים הרזיה אכן משפרת פלאים את הדימוי העצמי, היא יכולה באותה מידה גם לגרום נזק עצום לבריאות הגוף (כשהיא נעשית בצורה פזיזה ולא אחראית).
הרזיה מבוקרת יכולה ללא ספק לשנות את איכות החיים לטובה. אך שינוי כזה חייב להיעשות באופן הדרגתי ומתוך כבוד לגופנו, אחרת רב הנזק על התועלת.