החלטתם על דיאטה? זה תמיד רעיון מבורך. כעת נשאלת השאלה - "מה עם שאר בני הבית?" בין אם אתם גרים עם שותפים, בן זוג, או משפחה - דיאטה של אחד מבני הבית תמיד תשפיע ותושפע מהרגלי האכילה של שאר הדיירים.
ההחלטה על דיאטה היא החלטה רצינית, המביאה עמה שינויים לא מעטים בהרגלי היומיום. תכולת המקרר (מהימצאותה או אי- הימצאותה של חמאה ועד לאחוזי השומן בחלב), ההחלטה למגר את כל "מחבואי" החטיפים בבית והקפדה על ארוחות מסודרות ובישול ביתי - כולם שינויים משמעותיים. במידה ואתם חולקים את חייכם ודירתכם עם בן זוג תומך, תגלו כי מה שחשבתם שיהיה סיוט - יכול להפוך דווקא לחוויה נעימה. בישול משותף, תכנון משותף של התפריט השבועי ועריכת קניות - דיאטה משותפת היא תמיד קלה ומחזקת יותר. התמיכה מבני הזוג בפרט, והמשפחה בכלל, היא אלמנט חשוב מאוד בהצלחתה של כל דיאטה: אל תהססו לבקש אותה ואף להתעקש עליה.
למרות כל המוזכר לעיל, לא תמיד חייב הבית "לקפוץ לדום" במקרה שאחד מהדיירים או מבני המשפחה מחליט על דיאטה. התנאים האידיאליים להצלחת דיאטה הם אמנם סביבה נטולת גירויים, עד כמה שניתן, אך ההתמודדות עם הפיתויים האסורים היא גם חלק מהעניין. כמובן שאין צורך "לפוצץ" את הבית בממתקים במקרה שאחד מבני הבית שומר על דיאטה, אך ישנה לגיטימציה להשאיר בבית חטיפים וממתקים מוגבלים לאזור אחד מוגדר.
אז איך גורמים לעניין לעבוד כששאר בני הבית ממשיכים כרגיל בחייהם? פשוט מאוד. תקשורת! אם אתם מתכננים דיאטה מסודרת (ולא מתוך גחמה שתעבור לכם מחר בבוקר), שתפו את בני הבית. קיימו שיחה מסודרת והבהירו מהן הציפיות שלכם. בשיחה תבינו אילו ציפיות יכול הצד השני למלא, ועל אילו תצטרכו להתפשר. הבהירו לבני הבית כי לתמיכה שלהם יהיה חלק חשוב בתוצאה הסופית. ביחד תוכלו להבין מהם הצרכים של כל צד וכיצד ניתן להמשיך לחיות באותו בית בתחושה נעימה.
גם אם בני הבית לא מגלים עניין בדיאטה שלכם כרגע, אל תתפלאו אם הם ילכו מאוחר יותר בעקבותיכם...