|
|
|
|
|
יקב הר ברכה - 360 מעלות של גפנים ויין : מאת שף אלון גונן
|
|
|
יקב הר ברכה - 360 מעלות של גפנים ויין |
|
מאת שף אלון גונן
|
|
מבחינתי, ליין אין גבולות. הוא נועד לשמח אנשים, הוא נועד לקרב לבבות, ומעניק פרנסה לאלפי משפחות יהודיות, ערביות ונוצריות, החל מהנטיעה, דרך הבציר, עד לביקבוק היין ושיווקו.
יקב הר ברכה ממוקם ביישוב הר ברכה בשומרון. הנשימה נעצרת כשצופים על הנוף המתפרץ מכל עבר. הכרמים נטועים לאורך הר גריזים בגובה 840 מטרים והם חשופים ב- 360 מעלות, כך שבכל ימות השנה הם סופגים אוויר חם וקר ממערב, צפון דרום ומזרח. מנות הקור הרבות וחשיפת הענבים לשמש בצורה סימטרית, גורמות לענבים להגיע לבשלות יחד, והבציר מהבחינה הזו מושלם.
הינן ניר לביא הקים את יקב הר ברכה בשנת 2007, לאחר שנטע ככורם ענבי מרלו וקברנה סוביניון כבר ב- 1998. עם הגידול בביקוש לענבים המובחרים, שנקנו בעיקר על ידי יקבים גדולים שהפיקו מהם את הסדרות המשובחות של יינותיהם, החליט ניר לייצר יין ופתח יקב גראג'. הוא גם דאג לנטוע סוגי ענבים תומכים כדוגמת קברנה פרנק, שיראז ופטי ורדו. הכורם והיינן יורם שלום מיקב אלכסנדר ליווה את ניר והעניק לו מפילוסופיית יקב אלכסנדר, שלדעתי מורגשת בינות הר ברכה.
התיירים הרבים שמגיעים לסיורים באזור, מגיעים ליקב הקטן שנמצא בכניסה למושב (משק 84), ונהנים מטעימת חביות ייחודית והסבר על גידול ענבים באדמת השומרון. במסעדה שפתח ניר לביא לא רחוק מהיקב, אפשר להזמין ארוחות חלביות או בשריות לצד יינות היקב, ולשבת בין עצי תפוח, אגס וזית, ולהתפעל מפיסת הנוף האלוהית הזו.
בטעימה: קברנה סוביניון 2007 - איש הרים 100% ענבי קברנה סוביניון. 12 חודשי חבית, 13.5 אחוזי אלכוהול. צבע היין בורדו עמוק וצלול. ארומות פרי צעיר עם אזכור לאניס. היין עוטף את הפה בטעמי פירות שחורים, מעט אספרסו ומעט מנתה מעלים חיוך על הפנים. היין בשל ובעל גוף חזק, אפטר טייסט עדין ועפיצות מאוד נעימה. היין בעל חמיצות טובה שמאזנת את הטעמים הבשלים. היין מאוד מפרגן לאוכל. המחיר 70-100 ₪
בלנד 2009: קברנה, מרלו, פטי ורדו 14 חודשי חבית, 13.5 אחוזי אלכוהול. בלנד בורדו קלאסי. ארומות של פרי בשל, ריחות של אדמה ופטריות חורש בוקעים מהיין, לצד ריחות עשבי תיבול של מרווה, וטימין. בטעימה מתגלה יין עדין ומלא. היין מאוד חמאתי בבליעה ובעל אפטר טייסט של פלפל ירוק ושזיף בשל. גם היין הזה מאוד זקוק לאוכל לידו, וזה מה שאהבתי בו. הוא ליווה סטייק עסיסי שהוגש מהגריל, ולאחר כמה דקות ערבול בכוס הוא היה מדהים בעיניי. המחיר 70-100 ₪
יין בסגנון פורט ריחות של צימוקים ושזיף בשל, מתיקות מאוזנת ואלכוהול מינורי. לחובבי יינות סגנון הפורט הוא יהיה מעניין עם קוביית קרח בימות הקיץ החמים. המחיר 50-70 ₪
יקב הר ברכה משק 84 ביישוב הר ברכה בשומרון טל. 052-5775156, 02-3371788
|
עלה באתר: www.adomolavan.co.il
ובאתר אכול ושאטו
|
|
תגיות המאמר: יין, יין ישראלי, יין מבעבע, ביקורת יין, שף אלון גונן, דניאל רוגוב, ענבים, יין לקיץ, יקב ישראלי, יקב בוטיק, אדום או לבן, עופר יוכלמן, למברוסקו, יין חדש, adomolavan, גבעת נילי, יקב הר ברכה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אודות כותב המאמר:
אלון גונן-שף
פורטל היין הישראלי
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מאמרים נוספים מאת אלון גונן
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית.
היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).
|
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו.
ביקורות יין מאת: שף אלון גונן
|
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו.
ביקורות יין מאת: שף אלון גונן
|
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך.
יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.
|
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים
יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי.
מאת שף אלון גונן.
|
יקב עמק האלה
השקת יינות מסדרת: vineyards choice
השקה מוזרה בהחלט
שף אלון גונן
רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי.
לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.
|
טעימות קריניאן
מאת שף אלון גונן
המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.
|
מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.
|
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.
|
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.
|
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.
|
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"
|
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.
|
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים
|
|
|
|
|