|
|
|
|
|
יקב בן חיים - עוצמת החביות עושה זאת שוב - חשיפה ראשונה לקברנה סוביניון 2007 : מאת שף אלון גונן
|
|
|
יקב בן חיים - עוצמת החביות עושה זאת שוב - חשיפה ראשונה לקברנה סוביניון 2007 |
|
מאת שף אלון גונן
|
|
יקב בן חיים עבר לאחרונה ממשכנו הוותיק בכפר אז"ר, למתחם הירוק ברחוב השרף 1 ברמת השרון: יקב חדש שמבוסס על סביבה ירוקה, גג שמייצר חשמל, מיחזור מים מהיקב להשקיה סביבתית, דישון בשאריות ענבים ועוד.
המתחם מיועד גם להפוך לבר יין אינטימי ומיוחד, בו איתי בן חיים, יינן היקב המשפחתי, רואה פסנתר שסביבו זוגות מאוהבים, או סקסופון שמנגן ג'אז לרוכבי הארלי הקשוחים. המקום החדש טומן בחובו אין ספור אפשרויות לקרב את היין לקהל שחובב החל מיינות צעירים וקלילים עד ליינות עוצמתיים ושונים כמו של יקב בן חיים.
הסדרה הצעירה של בן חיים - יינות רעננים וקיציים ובעלי טעמי פירות מודגשים, אשר לא היו בחביות עץ.
הסדרה המסורתית - יינות מתבגרים יותר, כאלה ששהו תקופה של 12 עד 14 חודשים בחביות. אלו יינות תוקפניים יותר, בעלי חומציות מאוזנת ופירותיות מינורית, ריחות טובים של ענבים בשלים ואפטר טייסט חווייתי.
הסדרה השמורה: רזרב - יינות העשויים מענבים מהחלקות המשובחות ביותר של היקב, העוברים דילול ונבצרים ידנית. היינות שוהים לפחות 18 חודשים בחביות עץ, שרובן צרפתיות חדשות.
סדרת הגראנד רזרב - היינות שוהים לפחות 24 חודשים בחביות עץ צרפתיות חדשות. זה יין שמיועד ליישון מאוד ארוך, וסידרה זו קוטפת מדליות זהב בכל שנה.
קברנה סוביניון 2007 נעטף בימים אלה בתווית, ויעלה למדפים בקרוב. זהו יין ששהה בבקבוק כמעט שנתיים, עד שאיתי בן חיים החליט שהגיע הזמן לחווייה המדהימה הזו. רשמי טעימה: היין בעל צבע סגול כמעט אטום, ארומות של פרי בשל ומוצק, מעט אניס וריחות עץ טובים ורגועים. בטעימה היין מאוד לעיס וממלא את חלל הפה בטעמי פרי טרי ורענן, לצד שיזף אפשר לחוש טעמי אניס ופלפל ירוק, שוקולד מריר ואספרסו משובח. יין שעובד בכוס וממשיך כל הזמן לרגש ולהפתיע.
עלה באתר אכול ושאט
ובאתר: WWW.ADOMOLAVAN.CO.IL
|
|
|
תגיות המאמר: יין, יין ישראלי, יין מבעבע, ביקורת יין, יקב בן חיים, שף אלון גונן, קברנה סובניון, דניאל רוגוב, ענבים, יין לקיץ, יקב ישראלי, יקב בוטיק, אדום או לבן, עופר יוכלמן, למברוסקו, יין חדש, adomolavan, גבעת נילי
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אודות כותב המאמר:
אלון גונן-שף
פורטל היין הישראלי
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מאמרים נוספים מאת אלון גונן
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית.
היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).
|
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו.
ביקורות יין מאת: שף אלון גונן
|
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו.
ביקורות יין מאת: שף אלון גונן
|
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך.
יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.
|
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים
יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי.
מאת שף אלון גונן.
|
יקב עמק האלה
השקת יינות מסדרת: vineyards choice
השקה מוזרה בהחלט
שף אלון גונן
רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי.
לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.
|
טעימות קריניאן
מאת שף אלון גונן
המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.
|
מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.
|
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.
|
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.
|
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.
|
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"
|
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.
|
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים
|
|
|
|
|