כולם אוהבים אותו ורואים בו המאכל הלאומי של ישראל, חומוס נהפך כבר מזמן למייצג תרבותי ולסימן היכר של מדינת ישראל. כששואלים תיירים זרים מה הם הכי אהבו לאכול לא פעם נשמע מהם כי חומוס זה הדבר. עם זאת הדעות לגבי חומוס חלוקות, יש הרואים בו מאכל בריאותי וישנם כאלה שחושבים שחומוס הוא מתכון להשמנה ולחיידקים - תחושה זו נובעת מתוכניות תחקיר שמצאו בעבר בחומוס בקטריות שונות. אך כיום מדובר במציאות שונה בוודאי בנוגע לחומוס אחלה. חומוס אחלה עובר בקרה מוקפדת ויוצא מהמפעל ברמת איכות מעולה.
לגבי השמנה סוד העניין הוא עם מה אוכלים את החומוס, אם תנגבו חומוס כל הזמן בפיתות וודאי שתשמינו אך לא מהחומוס אלא מהפיתות. החומוס עצמו דל בשמן, החומוס עשוי מגרגרי חומוס שעשירים בחלבונים ואם תבדקו את כמות הקלוריות למאה גרם תופתעו לגלות כי מדובר בכמות קטנה הנעה בסביבות 80 קלוריות.כמו כן נעשה שימוש בטחינה משומשום מלאה, הטחינה מבורכת בויטמינים ובעיקר רוויה בסידן. חומוס אחלה מיוצר משילוב של חומוס וכמות מכובדת של טחינה, כמו כן נעשה שימוש רק בשמן קנולה ואחוזי השומן בחומוס הם מזעריים יחסית בהשוואה למתחרים כ-16%. הידעתם כי רוב השומן בחומוס אחלה מקורו בטחינה ולא בשמן הקנולה. מעבר לכך נעשה שימוש בשמן קנולה אודות לסגולותיו הבריאותיות ולא בשמן אחר, מחקרים מצאו כי שמן קנולה מונע מחלות לב ומכיל אומגה 3 התורם לבריאות העור. לא נעשה שימוש בשמן זית היות והוא לא יציב ומשתנה לאורך זמן.
חומוס מתאים לתזונה יומית של ילדים ומבוגרים כאחד. בחומוס אחלה נמצא מגוון רכיבים תזונתיים התורמים לבריאותנו ומונעים מחלות, מדובר בחלבונים צמחיים המסייעים לגוף להיבנות ולהתחדש, ויטמין B החיוני לניצול אנרגיה, סיבים תזונתיים המסייעים לתחושת שובע ומערכת העיכול וכמובן מינרלים כדוגמת סידן וברזל. עוד טענה המושמעת בציבור היא לגבי חומרים משמרים. אין מה להשוות בין חומוס בחומוסיה לבין חומוס אחלה. חומוס בחומוסיה אוכלים במקום ונהנים מהטריות שלו ולפיכך אין צורך בחומרים משמרים, אך חומוס אחלה מיועד לבית, למרוח את הסנדוויצ'ים לילדים לבית הספר או להתפנק שעושים מנגל ביתי ועוד, אם תביאו את החומוס מהחומוסיה הביתה הוא יתקלקל בפרק זמן קצר מאוד ותוך יום תאלצו לזרוק אותו.
חומרים משמרים מאפשרים לכם לשמור את החומוס לאורך זמן ולמנוע היווצרות חיידקים. לכן כאשר מדובר בחומוס בייתי כמו אחלה חומר משמר הוא הכרחי ואי אפשר בלעדיו, כיום שינה הסכמה רחבה בין המומחים כי חומר משמר הוא הבעיה הקטנה ביותר במזון וחשוב יותר להתרכז ממה המזון מורכב וחומוס אחלה מורכב כאמור מחומרים איכותיים בלבד. חומרים משמרים מאפשרים לחברות המזון להכין מגוון סלטים ושאר מוצרים שישמרו על איכותם וטריותם, כאשר בכל מקרה חשוב לבדוק את תאריך התפוגה של המזון ולאכול אותו בטרם המועד האמור. בכל מקרה בחומוס אחלה חברת שטראוס עושה שימוש מועט ככל האפשר בחומרים משמרים אך כאמור הדבר מתחייב אם ברצונכם ליהנות מטריות לאורך זמן. אז תמשיכו לאכול חומוס טרי בחומוסיות וכשתגיעו הביתה תדעו שמחכה לכם במקרר חומוס איכותי העמיד לאורך זמן להנאה מרובה.