סעיף 35 לחוק הנוטריונים קובע שהדיון בעבירות משמעת של נוטריון בבית הדין המשמעתי של עורכי הדין יידון בהרכב שיכלול שני נוטריונים לפחות. במילים אחרות, במידה ואדם המחזיק בתפקיד נוטריון ביצע עבירה (כגון אי שמירה על סודיות מקצועית) במהלך תרגום מסמכים או אישורי נוטריון, עמיתיו יהיו אלה שיצטרכו לדון בעתידו ובסנקציות שיינקטו נגדו. האם מדובר בהליך נכון?
לדעת כותב שורות אלה, המספק שירותי תרגום מסמכים נוטריוניים, ההרכב הנוכחי הכולל שני נוטריונים מתוך שלושה אנשים הוא פסול ועשוי לגרום לניגודי אינטרסים בדיון עצמו על עבירה שנעברה במסגרת תרגום מסמכים או אישורי נוטריון. התחרות הגועשת כיום בין נוטריונים גורמת לכך שכל איש מקצוע מנסה להשיג לעצמו מספר גדול יותר של לקוחות, תוך רמיסת אחרים וללא התחשבות באינטרסים של עתיד המקצוע כולו. לראיה, ניתן לפנות אל מנועי החיפוש ולחזות בהיקף ההשקעה של נוטריונים - המתחרים אחד עם השני כדי לבלוט ולהיראות טוב יותר בדף תוצאות החיפוש.
לכן, כל נוטריון המספק תרגום מסמכים דואג לעצמו בלבד, תוך ניסיון להשיג יתרון משמעותי על פני המתחרים שלו. משום שמדובר בתחרות פסולה, חלק מאנשי המקצוע המספקים אישורי נוטריון משתמשים באמצעים פסולים הנוגדים את תקנות נוטריון וכללי האתיקה החלים עליהם. רמיסת הכללים הזו מתאפשרת באדיבותו של בית הדין, אשר לא מפעיל מערכת אכיפה אפקטיבית בתחום.
במצב הנתון, אין זה הגיוני שבמשפטו של נוטריון המספק אישורי נוטריון ישב מתחרה שלו, נוטריון אחר, שישמח לפגוע בעמיתו לתחום וכך לקחת את לקוחותיו. אין זה אפשרי לערוך משפט צדק כאשר נוטריון נדרש לדון בעתידו של אדם אחר מהמקצוע, משום שהאינטרס של הנוטריונים בהרכב השופטים בדיון הוא לקבוע עונש מרתיע וכבד. ייתכן שהוא לא ינהג באמות מידה משפטיות, אלא אישיות.
בהצעת חוק הנוטריונים שהגיש שר המשפטים נקבע שתוקם ועדת המורכבת משלושה חברים שידונו בעבירות המשמעת של נוטריונים - עו"ד, חבר המועצה הארצית של לשכת עורכי הדין, ונוטריון. האיזון בהרכב במסגרת הצעת החוק הזו הוא נכון, ולא נותר לקבל שהדברים ייושמו במהרה.