הליכי ההוצאה לפועל אינם דבר של מה בכך – במיוחד עבור האדם שנכסיו צפויים להיות מעוקלים. זוהי בדיוק הסיבה שבגינה כל מי שמוצא עצמו בעיצומו של הליך הוצאה לפועל חייב לנסות ולמזער את הנזק שעלול להיגרם לו עד למינימום האפשרי. במאמר שלפניכם נציג איפוא מספר כללים מנחים של "עשה ואל תעשה" בכל הנוגע למימד ההוצאה לפועל. כל שנותר לכם לעשות הוא לגזור ולשמור.
מאת : בני טל
* במידה וקיבלתם אזהרה על פתיחתו של תיק – נסו לפרוע את החוב באופן מיידי – גם אם כבר קיבלתם לביתכם את ההתראה הראשונית בדבר פתיחתו של תיק הוצאה לפועל כנגדכם, הרי שלא מדובר בסוף פסוק. נסו לגייס את המשאבים הדרושים ולהסדיר את החוב שלכם בהקדם האפשרי ולחסוך לעצמכם את כל הטרחה שכרוכה בהליך מסואב שכזה.
* התייצבו לחקירת ההוצאה לפועל אליה תזומנו – ברגע שנפתח כנגדכם תיק הוצאה לפועל – אתם מוזמנים לחקירת יכולת שמטרתה לעמוד על המשאבים הכספיים והנכסים העומדים לרשותכם. מעת לעת אנו שומעים על בעלי חוב שסבורים כי אי הופעתם לחקירת היכולת עשויה להציל אותם, אך למעשה מדובר רק על דחיה זמנית שתלווה בצעדי ענישה קשים לרבות צו מאסר פוטנציאלי.
* אם יש לכם יותר מחוב אחד – נסו לאחד את התיקים – הליך איחוד התיקים מיועד למנוע את פתיחתם של הליכים משפטיים מקבילים כנגד חייב שלו יותר מחוב אחד. באם בקשתכם לאיחוד תתקבל, יציג בפניכם ראש ההוצאה לפועל הסדר תשלומים נוח ככל הניתן שיאפשר לכם להפוך את החוב שלכם לנחלת העבר.
* נסו להימנע מיצירת קשר עם הזוכה – אלא אם מדובר ברצון להסדיר את החוב – כל קשר שתיצרו עם הזוכה (האדם לו אתם חייבים את הכסף שבגינו נפתח תיק ההוצאה לפועל), שאינו למטרות הסדרת החוב – עלול להיתפס כשיבוש הליכים. שמרו על עצמכם מכל משמר ואל תוסיפו שמן למדורה.
* היעזרו בליווי משפטי צמוד – בכל שלב בהליך ההוצאה לפועל היעזרו בליווי מקצועי צמוד של עורך דין המתמחה בסוגיות ההוצאה לפועל. נוכחותו לצדכם בכל שלב ושלב עשוייה לעשות את ההבדל בין הליך כואב וקשה להליך מעט פשוט יותר.
לסיכום, עשו ככל יכולתכם על מנת להימנע מפתיחתו של תיק הוצאה לפועל. עם זאת, אם וכאשר התיק נגדכם כבר נפתח – עשו את המקסימום על מנת למזער את הנזקים למינימום האפשרי. עשו זאת באמצעות התייעצות עם גורמים מקצועיים מוסמכים אשר יהפכו את החוויה כולה למעט פחות מרתיעה.
בני טל – אל"מ במילואים, יו"ר חברת בי.טי.אס – בני טל סקיוריטי