רוזה – יקב אבידן
לתפוס את האורגזמה במעופה
שף אלון גונן.
הרוזה הורכב על ידי צינה אבידן ייננית היקב וענבי הגראנש נבחרו להיות דומיננטים ליין הוספו מעט ענבי קריניאן ומעט ענבי מרלו על מנת לתבלו ולתת לו עומק וטאנינים.
מאת אלון גונן
הרוזה הורכב על ידי צינה אבידן ייננית היקב וענבי הגראנש נבחרו להיות דומיננטים ליין הוספו מעט ענבי קריניאן ומעט ענבי מרלו על מנת לתבלו ולתת לו עומק וטאנינים.
ענבי גראנש: הענבים מבשלים מאוחר יחסית והם מאופיינים ברכותם אולם עם אחוזי אלכוהול גבוהים יחסית. הענב נח לגגידול אולם על מנת למצות את הפוטנציאל הגלום בענב הזה יש בקרה מתמדת בעת הגידול ויש לדאוג לדילול רציני כדי לקבל חומציות טובה וטאנינים.
בטעימה:
צבע היין אפרסקי צלול, ריחות טובים של ענבים בשלים ופירות יער צעירים, רוזמרין וטימין ומעט פלפל שחור אף הם עולים בהרחה ומכינים אותנו לקראת הבאות בלגימה. הפה מתמלא בעפיצות נעימה ומתיקות מאוד מאוזנת מציפה את הפה. טעמי פרי טוב וחמיצות נפלאה מתמזגים עם עוד ועוד פירות צעירים והיין כל הזמן עובד ומשחרר ניחוחות וטעמים מרעננים. מעט מרירות בבליעה ואפטר טייסט חמאתי הופכים את הרוזה של יקב אבידן למקסים בעניי.
יופי של יין
פורסם באתר היין : www.adomolavan.co.il