חומרים:
1/4 כוס שקדים מולבנים
3 כפות קמח
90 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1/2 כוס אבקת קקאו
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
2 ביצים מופרדות + 2 חלבונים
1 כף רום או ברנדי
קורט מלח
אבקת סוכר לקישוט
ההכנה:
-
מחממים את התנור ל- 190 מעלות. שמים במעבד מזון את השקדים עם הקמח וטוחנים לאבקה דקה.
-
שמים בסיר קטן את השוקולד, הקקאו, 3/4 כוס סוכר ומים וממיסים בסיר כפול על אדים. מסירים מהאש. כשהתערובת פושרת, מוסיפים את החלמונים והרום. מוסיפים את תערובת השקדים.
-
בקערת מערבל מקציפים את החלבונים עם המלח, עד קבלת קצף רך. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
-
מקפלים רבע מהקצף אל תערובת השוקולד ולאחר מכן מקפלים את יתרת הקצף. יוצקים את התערובת לתבנית.
-
אופים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ועליו פירורים לחים. מצננים את העוגה בתוך התבנית על רשת. העוגה צונחת ונסדקת מעט. בוזקים על העוגה אבקת סוכר.
בתאבון!
לפרטים נוספים ניתן ליצור עימנו קשר בפלאפון- 052-6322348 או לבקר באתרנו : http://www.hamapal.co.il
כמו כן ניתן למלא טופס יצירת קשר ואנו נחזור אליכם בהקדם